עבור לתוכן

כרטיס קול, כדאי?

Featured Replies

פורסם

שאלה שהיא כנראה קצת מטומטמת, אני תמיד נוהג לקנות כרטיס קול למחשב כי אני רוצה לשמוע באיכות טובה. האם זה עדיין רלוונטי קיום ואם כן מה לקנות (Creative עדיין זבל ככל שאני יודע)?

יש לי עדיין מערכת 5.1 מהמחשב הקודם שחבל לא לנצל והיא צריכה 3 כניסות כדי לשמוע בכל 5 הרמקולים. יש לי גם אוזניות עם מקרופון שחבל לוותר עליהם בשביל זה. האם כל לוחות האם היום מגיעים עם כניסות קדמיות ואחוריות? האם יש איזה לוח-אם (תושבת 1155) ו\או מארז מומלץ (אני הולך להרכיב מחשב חדש בעצמי בפעם הראשונה)?

בכל מקרה אני לא מוזיקאי ואני לא צריך חומרה להקלטת\עריכת מוזיקה אז אני לא צריך חומרה "מקצועית".

תודה מראש.

פורסם

בכל לוח אמורה להיות יציאת אוזניות קדמית.

כרטיס קול כדאי לקנות רק אם יש לך רמקולים טובים.

מיותר להשקיע מאות שקלים בכרטיס קול כשהרמקולים לא שווים הרבה יותר.

פורסם
  • מחבר

יש לי מערכת 5.1 סבבה ויש מצב שלא רחוק היום שאקנה גם אחת חדשה ו\או אוזניות במיוחד למשחקים.

יש איזה דגם מומלץ? ראיתי לוח אם של ASUS שיש עליו כרטיס קול שנראה פיצוץ וזה לא הRealtek הרגיל הדרעק הזה. שווה להשקיע בכזה לוח אם יקר (אני לא מתכוון להתקמצן על לוח אם אבל יש הבדל עצום במחיר בין לוח אם ב900-1100 שקל לבין לוח אם ב1600 שקל)?

פורסם

הכרטיסים שמגיעים עם לוחות יקרים אמורים להיות עדיפים על הOB הרגיל.

בלוח האחרון שקניתי שהגיע עם הלוח כרטיס כזה לא התרשמתי במיוחד מהאיכות.

לא יצא לי לשמוע את הדגמים החדשים של אותם כרטיסי לוחות, אולי הם השתפרו.

אתה מוזמן לבדוק את העניין.

עד אז הייתי מציע לך לא לייחס להם חשיבות רבה.

פורסם

עדיף לקנות כרטיס קול סביר ולמשוך אותו איתך הלאה במשך כמה שנים. אין סיבה שכרטיס קול איכותי לא ישרת אותך במשך חצי עשור ואף עשור.

פורסם

^אתה רציני? המובנים של היום, עדיפים בהרבה על כרטיסים מקצועיים מלפני עשור וגם מכרטיסים מלפני 5 שנים לא יותר עדיפים (מהרבה בחינות).

פורסם

מה שיקבע בסופו של דבר זה האוזניים שלך...

שמע מכרטיס נפרד, שמע מכרטיס קול מובנה והשווה.

אני מנחש שאם תעשה את המבחן נכון (כלומר עיוור) לא תוכל להבדיל.

אם אתה מיחידי הסגולה שהאוזניים שלהם מספיק חדות לשמוע הבדלים, ואם יש לך רמקולים מאד-מאד טובים רק אז אולי תוכל להבחין.

(ולדעתי הנושא הזה מתאים יותר לפורום אודיו)

פורסם

כשקניתי כרטיס קול בחרתי את הCREATIVE כי לא רציתי להוציא הרבה כסף.

ושמעתי את ההבדל בינו לבין הOB.

ובגלל בעיה של ציקצוק בכל התחלה של השמעה, החלפתי אותו לASUS D2X.

ההבדל בין הD2X לCREATIVE היה אפילו יותר משמעותי מהCREATIVE לOB.

לפחות ככה היה נדמה לי באותו הזמן.

טוענים ובצדק שהרבה יותר חשוב להשקיע ברמקולים מכרטיס קול איכותי.

לרמקולים 2.0/2.1 של כמה מאות שקלים, לא כדאי להשקיע סכום דומה בכרטיס קול.

לרמקולים סראונד של אלף ומשהו שקלים גם לא הכי כדאי להשקיע מאות שקלים בכרטיס קול.

כשהרמקולים שווים לפחות פי 2 מכרטיס קול טוב לסטראו או פי 4 לסראונד, אז אולי כדאי.

הטענה הזאת רק מתחזקת ככל שעובר הזמן ואיכות הכרטיסים OB משתפרת.

לפעמים בכלל עדיף להשקיע ברסיבר איכותי, לחבר אותו לOB בחיבור דיגיטלי, ולתת לו לעשות את העבודה.

פורסם

OR2OOO, כרטיסים מובנים היום טובים יותר מ X-Fi XtremeMusic, לדוגמה?

אני בספק רב.

כרטיסים יקרים הם לא רק שבב איכותי ו DAC איכותי. יש שם מערכות ייצוב מתחים וסינון רעשים איכותיות יחסית שפשוט אינן קיימות בכרטיסים מובנים.

אני מסכים שרמקולים טובים חשובים בהרבה ושההבדל הוא בסה"כ, דיי קטן. אבל אני בהחלט מרגיש הבדל בין ה XtremeMusic שלי לכרטיס המובנה- ואינני "אודיופיל". כל הצלילים הרבה יותר "ברורים" או נקיים (אני לא בקיא בז'רגון המקצועי). האם זה שווה כמה מאות שקלים? לא יודע.

פורסם

לא חסרים היום כרטיסים מובנים שבאים עם זה...

פורסם

אולי בלוחות שעולים 1500 שקל.

פורסם

גם לוחות של פחות מ-1000 ש"ח, בארצות הברית אפילו פחות (תריץ חיפוש).

פורסם
  • מחבר

אוקיי, לקחתי את כל הערות לתשומת ליבי ואעשה מחקר נוסף. תודה רבה לכל המגיבים.

ועוד שאלה קטנה, יש בארץ בכלל רמקולים למחשב שמתחברים בחיבור הדיגיטלי (שכחתי את שמו, משהו אופטי אני חושב)? לפני 7 שנים לא ראיתי כאלה בכלל בארץ וככל שאני יודע המצב או לא השתנה או שהרמקולים הללו עולים 1500+ שקל (שזה כבר חורג בענק מהתקציב שלי) וגם אז רק באיזה ייבוא מיוחד. שווה להשקיע בזה? אני לא אודיאופיל אבל גם לא נהנה לשמוע צקצוקים ותקתוקים מיותרים כשאני שומע מוזיקה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים