עבור לתוכן

איך אתם קונים ביד שניה?מה הפרקטיקות הנהוגות?אילו בדיקות לבצע אם המסירההיא אישית?

Featured Replies

פורסם

היי,

אז אני בוחן פה את הלוחות (כרטיסי מסך) ורואה אנשים שגרים בחלקים שונים בארץ ושולחים לכל מקום. זה כמובן מעלה אצלי את השאלה איך העניין הזה עובד? האם משהו קנה בצורה כזו? האם זה בטוח? איך יודעים שהכרטיס ששלחו לך לא מקולקל? הרי אין אפילו מערך כמו איביי. או שבד"כ רוב האנשים הם הוגנים? ואם אני פונה למודעה שנמצאת באזור שלי, האם אנחנו נפגשים בפארק ואני מקבל מסירה של חבילה או שבאים לבן אדם הביתה ועושים בדיקות אצלו על המחשב? אם כן, אילו בדיקות? מה הפרקטיקה ומה יחשב כחוצפה :P ?

ובכלל אם תוכלו לספר קצת על החוויות שלכם, למה עלי לצפות וכו'...

תודה.

פורסם

נתחיל עם זה שרוב האנשים הגונים, ונצא מתוך נק' הנחה כזאת.

עד 1500:

דבר ראשון שאני עושה זה לדבר עם האדם, לשאול אותו שאלות על המוצרים, ולקבל התרשמות ראשונית ממנו ומההודעה שפירסם.

מברר שהמוצר עדיין באחריות בתוקף ומבקש לשלוח את האחריות במייל (אם אין אחריות, רק אם זה נראה אמין, מחיר באמת נמוך ומשתלם עבור תוספת הסיכון, או שבדקתי אותו בפועל).

אם הכל נשמע לי בסדר, אני לוקח ממנו את שמו המלא, אולי ת"ז (או תצלום), את כתובתו, ומבקש לשלוח בדואר עם תשלום בפייפאל או להיפגש באזור מגורי. אני גם מקפיד להדגיש שיש לי יום-יומים לוודא את תקינות המוצר ולהחזיר במקרה הצורך.

במחירים נמוכים עד 500 ש"ח אפשר גם לעשות העברה בנקאית. ניתן לבקש גם גובינא, אבל זה לא ממש מוסיף לך תוספת של ביטחון, ולכן סתם ביזבוז.

אם האדם הוא משתמש ותיק בפורום מוכר, אני מאפשר יותר מידה של אמון בו.

מעל 1500:

חייב לראות את המוצר בעיניים ולוודא שאין נזק פיזי ושיש אחריות, או לחילופין לבדוק את המוצר בפועל.

דברים לא הגיוניים, מחירים מוזרים, ומספרי סיפורים, משתדל להימנע מהם (יש שפע של הזדמנויות אחרות).

שום דבר לא חוצפה והכל ניתן לבקש. רק יש מוכרים שפחות סבלנים לקונים טרטרנים מדי.

מעבר לזה, אני גם עושה סריקה מהירה בגוגל של פרטיו המזהים, לבדוק אם במקרה יש לו צווי מעצר פתוחים, מצליב את המידע עם רישומון, בודק אם יש אפשרות שהזמין מחו"ל ומאיפה, ואם יש אופצייה שהמוצר מזוייף.

יש פה מידה של הימור, אבל עם הקטנת סיכוניים ומשנה זהירות, לרוב אין בעיות.

במידה ואתה לא עצלן, וזה עדיין משתלם כלכלית, האופצייה הכי בטוחה היא ללכת אליו באופן אישי ולראות את המוצר רץ במערכת שלו, אבל גם זה לא תמיד בגדר ערובה או בכלל ניתן לביצוע.

זכור: מי שנראה/נשמע לך עקום (ערסים שקוראים לך "אחי" זאת אינדיקציה טובה :badhairday:), תגיד לא תודה וברח לכיוון השני.

פורסם

הודעות של חייב להמכר או בכלל הודעות עם הרבה סימני קריאה זה תמיד חשוד בעיניי

פורסם

אצלי אני תמיד נפגש עם הבן אדם, מחפש מוכר באזור שאני יכול להגיע אליו, ועל המקום כבר אפשר לראות את המוצר, וכמובן להבין מדרכי ההתנהגות של הבן אדם (שפה, תנועת גוף, לחץ, תאוריית טי.אף.אקס וכו...) אם הכל כשר.

פורסם

כקונה אני תמיד עושה מאמץ והולך לקונה עצמו בודק את הרכיב (חומרת מחשב) בעזרת תכנות מאמץ ייעודיות ובדיקה ב-3DMARK (אם זה כרטיס מסך) ומבקש לראות תעודת זהות.

כמוכר אני תמיד מחתים את הקונה על תופס, שהוא מאשר שהמוצר תקין וניבדק עד ידו (אני לא שולח חומרה בדואר).

קנייה/מכירה של מוצרים אחרים נעשית באופן דומה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים