עבור לתוכן

האם יש טעם לקנות מעבד חדש בתושבת AM3+? או שFM2 זה העתיד?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני בוחן עכשיו כל מיני מעבדים ובעודי בא לראות מה יש לAMD להציע בקטגורית המחירים של i5 3470 אני רואה את הFX8150.

העניין הוא שרשום שזה בתושבת AM3+.

האם יש טעם בכלל לבחון את הכדאיות שלו מול אינטל או שלבטל מלכתחילה ואם AMD אז רקam10-5800k שהוא החזק ביותר מתושבת FM2?

תודה.

פורסם

תשאל את עצמך מתי החלפת רק מעבד בלי להחליף גם את הלוח....

עוד כמה שנים כשתחליט שהמחשב הזה כבר לא מספיק לך , אז יש סיכוי טוב ששדרוג מעבד לבד לא יהיה כדאי ואז כבר יהיו זיכרונות ddr4 ואולי אפילו 5 ,מי יודע , ועוד כל מיני שדרוגים , שאני בספק אם תחליף רק את המעבד.

פורסם

זה בהחלט שיקול בקנייה - היכולת לשדרג מעבד על אותו לוח. לא עבור כל השווקים אבל חלקם.

לשואל המקורי - מעבדי הביצועים של AMD הם על +AM3, ואם אתה זקוק עכשיו לכוח העיבוד של מעבד משושה או מתומן אז מוטב +AM3. התושבת תשמש לעוד דור או שניים ותוכל לשדרג מעבד בעתיד.

מהם השימושים שלך במחשב? ייתכן שמפרט המבוסס על FM2 דווקא יתאים יותר לשימושים שלך כי אחרי הכל A10-5800 ומעבדים אחרים ל-FM2 חזקים מספיק לכל דבר.

פורסם
  • מחבר

עוד כמה שנים כשתחליט שהמחשב הזה כבר לא מספיק לך , אז יש סיכוי טוב ששדרוג מעבד לבד לא יהיה כדאי ואז כבר יהיו זיכרונות ddr4 ואולי אפילו 5 ,מי יודע , ועוד כל מיני שדרוגים , שאני בספק אם תחליף רק את המעבד.

לא יודע... אני על AM3 ותמיד חשבתי שכשהמעבד(ATHLON) שלי יפסיק לספק, אחליף אותו באיזה PHENOM 1100T משומש ב200 ש"ח(היום הוא עולה 600), במקום שילוש חדש ב900.

לשואל המקורי - מעבדי הביצועים של AMD הם על +AM3, ואם אתה זקוק עכשיו לכוח העיבוד של מעבד משושה או מתומן אז מוטב +AM3. התושבת תשמש לעוד דור או שניים ותוכל לשדרג מעבד בעתיד.

מתכננים לשתמש בה בהמשך? אז למה הם בכלל הוציאו תושבות אחרות מלכתחילה? מה יותר טוב בהן?

ושאלת צד, האם לא ניתן להוציא את אותו מעבד לתושבות שונות? (ז"א אם זה מתאים לתושבת שאני מניח שהיא יותר איטית (AM3+) זה לא יתאים לתושבת יותר מהירה? או שאני פולט שטויות וארכיטקטורה של מעבד נבנית מלכתחילה כדי שתנצל את התושבת שלו בצורה אופטימלית וכל שינוי בתושבת מצריך שינוי בארכיטקטורה?)

מהם השימושים שלך במחשב? ייתכן שמפרט המבוסס על FM2 דווקא יתאים יותר לשימושים שלך כי אחרי הכל A10-5800 ומעבדים אחרים ל-FM2 חזקים מספיק לכל דבר.

חחח, כרגע אני בסה"כ מנסה להבין את התעשיה וההבדלים היותר מפורטים. תרד' לבחירת מעבד (שבו אני אוכל להבין מימיני ומשמאלי ולהעריך את העצות שיתנו לי אחרי שעברתי את התהליך הקודם) עוד יגיע... ;D

תודה. :)

פורסם

העניין של התושבת מורכב וטכני מאוד.

בכל מקרה אני פחות מאמין בחיי התושבות כי גם כמו שנאמר, לרוב המעבד מוחלף עם השילוש\כל המחשב וגם לא ניתן לדעת בוודאות מה יהיה חיי התושבת.

בכל מקרה עדיף שתרשום בדיוק מה יש לך עכשיו, שימושים ותקציב כדי שנוכל להתייחס בצורה מקצועית ומדויקת יותר.

פורסם

אני אישית דוקא שמחתי מאד לגלות אחרי 4 וחצי שנים מאז שקניתי לוח AM2, שהוא תומך גם במעבדי AM3 (למרות שהיה גם AM2+ באמצע) כך שיכולתי להחליף למעבד מודרני בלי להילחץ גם מהוצאה של לוח אם וזכרונות. בהמשך, כשהגיע זמנו של הלוח, לא היססתי להחליף ללוח AM3+ מתוך הנחה שבעתיד יהיו לי אפשרויות יותר טובות אם ארצה שוב לשדרג רק מעבד. כמובן שזה מסתמך על אופטימיות זהירה - אף אחד לא הבטיח שום דבר.

הסיבה לאי תאימויות בין תושבות (כשזה לא נעשה בכוונה לסחוט כסף, כמובן), יכולה להיות כאשר רכיבים מסויימים שצריכים התאמה בין המעבד ללוח מתווספים, משתנים באופן קריטי או עוברים דור. דוגמה לזה היתה המעבר מAM2 לAM3, כאשר ההבדל הקריטי היה התמיכה בזכרונות DDR3 (שתלויה מצד אחד בסוג החריצים שעל הלוח ומצד שני בבקר הזכרונות שבמעבד). בגלל שAMD רצו להקטין את חוסר התאימות, הם שמו על מעבדי AM3 גם בקר DDR2 (בנוסף לDDR3), מה שאיפשר לו לעבוד כל לוחות AM2 בעלי זכרונות DDR2, אבל זה לא עזר למי שרצה ההיפך - לשים מעבד AM2 על לוח AM3, כי למעבד היה רק בקר DDR2 וללוח התאימו רק זכרונות DDR3.

בדומה לזה, אני מניח (אבל לא יודע בוודאות) שהסיבה למעבר לתושבת FM1\2 היא התוספת של הליבה הגרפית המובנית במעבד. מכל בחינה אחרת מעבדים ולוחות AM3+ יהיו עדיפים, כי הם מיועדים לשוק הגבוה - שממילא דורש בד"כ כרטיס מסך נפרד.

פורסם

כמו שכבר אמרו כאן - AMD משתדלת לאפשר תמיכה אחורנית בתושבת ככל האפשר (בניגוד לאינטל תאבת הבצע) כך שזה יכול להוות שיקול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים