עבור לתוכן

דרוש מפרט בכ-4000 ש"ח

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם ודבר שני סוף סוף הגעתי למפרט מסויים עקב המלצות פה ובעוד מקומות אך אני מעולם לא הרכבתי מפרט ולכן אני זקוק לעזרתכם.

זה המפרט שהגעתי אליו: מה אתם אומרים?

1. מעבד: Intel Ivy Bridge Core i5 3570 Socket 1155 6MB 3.4Ghz Tray

קירור למעבד: ZALMAN 8000T PLUS SI EDITION או ZALMAN 9500 SI EDITION

מי עדיף? האם הוא יעשה את עבודת הקירור הדרושה בהתאם למפרט הזה? או שבכלל צריך קירור אחר? האם הוא לא יהיה יותר מידי רועש? (באופן כללי אני לא צריך שקט מוחלט אבל גם לא רעש גדול)?

2. לוח אם: אני לא בדיוק יודע איזה לבחור (כמובן שאני צריך שיתאים למפרט שלי). כל מה שאני יודע זה שאני צריך שני חיבורי HDMI כי אני עובד עם שני מסכים (אחד DELL U2412M והשני יהיה באותו רמה/סגנון ואני עובד עם הרבה תוכן בHD) כמו כן אני רוצה שיהיו עוד 2 חריצי זיכרון למקרה של שידרוג עתידי, שיתמוך בכונן SSD כמו שרשום למטה, שיתמוך במערכת 64 ביט, שיהיה לו כרטיס מסך מובנה ושיהיה אפשרות להוסיף כרטיס מסך. ויתר הדברים שיהיו סטנדרטיים ומתאימים לשימושים שרשמתי בתחילת השרשור.

דרך אגב אלו לוחות האם שהומלצו לי:

MSI Z77A-G43 Sata3 Usb3 VGA/DVI/HDMI או

MSI H77MA-G43 Sata3/Usb3 VGA/DVI או

GIGABYTE GA-H77-D3H או

Gigabyte GA-B75M-D3H ?

אבל אני מוכן לאפשרויות נוספות גם עם יהיו קצת יותר יקרות.

אבל אצל כולם לא ראיתי שיש 2 חיבור HDMI או שזה תמיד כך? ואם זה אכן כך אז איך אני מחבר את שני המסכים?

3. מארז: נראה לי TMS S1 או SilverStone Redline 1 USB 3.0 האם הם סבבה? כלומר האם יש מספיק מאווררים? האם תומכים ב USB 3.0? יש מסנני אבק? האם כדאי להוסיף קירור למארז(למשל Raidmax 120mm Retail Quiet Fan)? והאם בכלל הם מתאימים למפרט שלי?

4. ספק כוח למארז: Seasonic ECO 500W האם זה מתאים למארזים הללו? האם למפרט הזה אני אצטרך אולי ספק כוח יותר חזק? האם לא רועש מידי? והאם מתאים למפרט הזה?

5. זיכרון: שני Kingston 1X4GB 1600Mhz 1.5V או שני Samsung 4GB DDR3 1600 1.335V על אף שהמליצו לי לקחת

שני corsair 1X4GB 1600Mhz אבל יש הרבה סוגים כאלו ולכן אני לא יודע איזה מהם לקחת? האם שלושתם מתאימים למפרט שלי? מי מומלץ מביניהם?

6. קשיח למחשב שולחני: SAMSUNG SSD 830 128GB 2.5 והאם מתאים למפרט שלי ובפרט האם מתאים ללוח אם?

7. קשיח למחשב שולחני: SEAGATE 7200.14 2TB SATA3 7200RPM או Toshiba 2TB 3.5" SATA 3 1 Platte

ומי עדיף ואיכותי יותר? והאם מתאים למפרט שלי?

8. כרטיס מסך: אני מתלבט בין SAPPHIRE HD7770 GHZ EDITION 1GB GDDR5 – RETAIL לבין

GIGABYTE HD7770 "OC" 1GB GDDR5 – RETAIL ואולי בכלל כדאי ללכת על GTX650 2GB GDDR5 PCI-E OC Retail GIGABYTE בגלל שהוא 2GB (כאמור אני רואה סרטי HD ומשתמש בשני מסכים באיכות מאוד גבוהה)

האם הם מתאימים למפרט שלי? והאם אני אצטרך ספק כוח חזק יותר? והאם אני אצטרך עוד קירור/מאוורר או להחליף את הקירור/מאוורר?

9. כונן אופטי: LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

ועוד כמה דברים קטנים שלא הבנתי:

10. האם יש פה צורב?

11. כמה רעש מ1 עד 10 יהיה פה?

12. האם יש כרטיס קול?

13. האם יש כרטיס רשת ואיך הוא?

מצטער על הבורות אבל לאט לאט אני לומד וקורא הרבה חומר.

נ.ב. אני יודע שחלק מהמגיבים כבר ענו על חלק מהשאלות שלי אבל עכשיו לאחר שהרכבתי מפרט בעזרתכם אני שואל שוב את השאלה אבל הפעם בהינתן כל המפרט

תודה מראש לכל המגיבים

פורסם
  • מחבר

שוב שלום, יש לי כמה שאלות אחרונות וקצת טיפשיות רגע לפני שאני מזמין. אשמח לתשובות.

1. בקשר למארז הזה: בנאדל מארז TMS S1 מתקדם וספק כח Seasonic ECO 500W -

האם להגיד לחנות להוסיף לי קירור או מאווררים כמו כן הוספתי למפרט את זה

Raidmax 120mm Retail Quiet Fan האם זה מתאים בכלל?

2. בקשר לאנטי וירוס - חשבתי להוריד משהו חינמי (AVG, AD-AWARE, AVAST וכדומה)

אבל אני לא יודע איזה להוריד, מצד אחד אני רוצה הגנה טובה ומצד שני במחשב הישן שהיה לי תמיד הייתי צריך את האנטי וירוס הכי פחות כבד ואפילו לבטל חלק מהפ'יצרים שלו וכל זאת על מנת שלא יפריע לביצועים(אולי בכלל במחשב כמו שבחרתי האנטי וירוס בכלל לא מורגש בביצועים?) ולכן השאלה שלי איזה אנטי וירוס להוריד? או שבכלל לקנות אחד בכמה דולרים (בכל זאת צריך הגנה למחשב שעולה יותר ב4000 ש"ח) לא?

3. בקשר למערכת הפעלה - יש לי אפשרות להוריד חינם את מערכת ההפעלה וינדוס 8 דרך האתר של מיקרוסופט אבל אם אני מקבל מחשב חדש אז אני בכלל לא יכול לפתוח אינטרנט ולהוריד(כי אין עוד מערכת הפעלה), אז השאלה שלי מה אני עושה? האם אני מוריד מהמחשב הישן שיש לי עכשיו לאיזה דיסק און קי ואז מה?

4. ושאלה אחרונה שעוד לא הצלחתי להגיע למסקנה מהתשובות שראיתי -

החלטתי לקחת כרטיס מסך השאלה שלי היא: איזה כרטיס מסך לקחת שיותר מתאים לשימושים שלי:

GIGABYTE HD7770 "OC" 1GB GDDR5 – RETAIL או

GTX650 2GB GDDR5 PCI-E OC Retail?

והאם אני צריך עקב כך לשנות את הספק כוח ו/או להוסיף קירור או משהו כזה?

האם יש לכם עוד טיפים לבור שכמוני בנושאים הללו?

סליחה על הבורות ועל כל השרשור הארוך הזה.

תודה לכולם.

פורסם

1. המארז כבר מגיע עם מאווררים. אין צורך להוסיף עוד.

2. החינמיים מעולים ומעולם לא נתקלתי בבעיות איתם.

3. כן. אני מניח שיש לך גישה למחשב נוסף ובטח עד שיגיע החדש.

4. תוכל לחזור שוב על השימושים שלך בכדי שנהיה סגורים?

פורסם
  • מחבר

ל Gil28: זה החלקים הרלוונטיים של מה שפירסמתי בהתחלה - אני מקווה שזה יעזור לך בתשובתך אלי

שלום לכולם, אני ממש לא מבין גדול במחשבים או במפרטים ולכן אני זקוק לעזרתכם. אנסה לתאר את הצרכים שלי

1.מה התקציב המקסימאלי? בסביבות ה 4000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כ- 500 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, צפייה והורדה של המון סרטים, סדרות ועוד ותכני HD , עבודה עם האינטרנט עם מספר חלונות גדול שפתוח בדפדפן(עבודה במקביל) ובו זמנית עוד דברים שעובדים ברקע, צפייה בשידורי אינטרנט דרך המחשב

6. האם מתוכנן אוברקלוק(OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

8.האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA,דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

10. באופן כללי אני לא מרוצה מהמחשב הישן שלי ולכן והייתי רוצה מחשב אמין, מהיר , ללא תקיעות באינטרנט או לדוגמא אם פתוחים 10 חלונות בכרום ועוד 5 בפיירפוקס ובו זמנית אני מעתיק מהמחשב להתקן חיצוני וכדומה אז שלא יהיו תקיעות ושיעבוד חלק, מה שכרגע לא קורה אצלי במחשב הישן. כמו כן שיהיה הרבה מאוד מקום בהארד דיסק לאחסן סרטים וסדרות וכדומה. עוד דבר מאוד חשוב זה שאני רוצה לחבר שני מסכים למחשב (DELL U2412M). אני רוצה שהמחשב יהיה רלוונטי גם בעוד 3 שנים, גם אם זה אומר רכיבים קצת יותר איכותיים ממה שאני צריך על מנת שלא אצטרך להחליף/לשדרג בקרוב

בנוגע למה שהולך לרוץ במחשב אז זה בערך מה שיהיה:

תוכניות כגון klite (ניגון סרטים) או אפילו ניגון של תוכן פלאש וכדומה דרך אתרי אינטרנט כגון צפייה ישירה במשהו או צפייה בדפדפן במשחק כדורגל בסטרימינג, eclipse, visual studio ולפעמים אני גם פותח virual box שזה virual machine ששם יש לינוקס . כמובן שלא כל הדברים הללו במקביל אבל אפשר לומר שהרוב כן, כמו כן אני הרבה פעמים מגיע למצב שבו פתוחים לי 15 לשוניות בכרום ובאחד מהם אני רואה כדורגל בצפייה אונליין ובו זמנית האקליפס פתוח ובמסך השני יש סרט שרץ או שבמסך אחד אני מריץ אקליפס בלינוקס דרך ה virualbox ובמסך השני אני מפעיל סרט (בויינדוס) ובו זמנית גם הדפדפן פתוח.... ובסופו של דבר הייתי רוצה שזה ירוץ חלק בלי תקיעות וברצף דבר שכיום אין לי אותו.

תודה מראש לכל המגיבים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים