עבור לתוכן

איזה לוחות אם הכי עמידים לאורך זמן?

Featured Replies

פורסם

שלום

התופעה של לוח אם שמסיים את חייו פתאום, בהפתעה, יכולה להיות דיי מעיקה.

רציתי לשאול אם יש הבדל בין היצרנים מבחינת עמידות הלוחות שלהם,

או אם יש סוגים שלוחות שנוטים להיות עמידים יותר מאשר אחרים?

תודה

card

פורסם

בסה"כ מוצר יחסית עמיד

לא ראיתי הבדל בין היצרנים הידועים, גיגהבייט, אסרוק..

פורסם

אם מעניין אותך דעות מניסיון אישי אז מניסיוני כטכנאי :הלוחות של MSI הם פחות עמידים/איכותיים לאורך זמן (בהתיחס לממוצע דגמים), ביחס לחברות asus,gigabyte,intel ,לגבי שאר החברות אין לי דעה כי לא ניתקלתי בהן כמעט (מה שלא אומר האם הם יותר או פחות עמידים).

פורסם

אני קניתי לוח של MSI מדגם P45 NEO כשהוא יצא בזמנו העתיק

עד לפני חודש (סהכ משהו כמו 6 שנים ) שהוא אצלי בשימוש הוא היה מעולה .. אני לא אומר שכדאי לך לקנות MSI אני רק אומר

שלא בהכרח תשלול ! ...

מנסיון אישי אני חובב של לוחות בגודל ATX הם הרבה יותר נוחים ולדעתי בזכות זה נשמרים טוב יותר אבל זה לא מבוסס על הוכחות או משהו חחח

פורסם

מהנסיון שלי ב-8 השנים האחרונות צמוד לחומרה - זה נטו תלוי בתקופות.

אתחיל ב-2007

965P ולאחר מכן P35 של GB נחשבו לעמידים ועמדו במבחני זמן באוברקלוקינג, הם עשו את העבודה ברוב המקרים במשך 3 שנים ללא בעיות

MSI באותה תקופה עדיין הראתה איכות Craftmanship לא כל כך טובה

אסוס איפשהו דישדשה באמצע עד לעליה רצינית בתחילת 2008 באיכות הלוחות

אסרוק רק נולדה לתחום כתוצאה של יחסים בין מהנדסי אסוס

2008 היה טור הזהב של אסוס לדעתי, שורה של לוחות אם נהדרים לשוק הביצועים כמו סדרת P5Q מבוססת ה-P45, סדרות ROG כמובן. כן היה לי לוח P5Q DELUXE שנפח את נשמתו אבל זה רק לאחר שהתאמצתי בכל כוחי

גם גיגהבייט הראתה ליין מעולה באותה תקופה עם סדרת P45 שלה, כש-EP45-UD3R ו-UD3P עמדו בראש איכויות אוברקלוקינג ועמידות, תקני Ultra Durable שלהם הבטיחו על הנייר איכות רכיבים טובה ואני חושב שהם עמדו בהבטחה

MSI באותה תקופה החליטה שהיא רוצה שינוי, לזנוח את לוחות האם האדומים שהביאו לה מוניטין לא כל כך טוב ולהתחיל סדרות ביצועים תחת השם Platinum ו-NEO. האיכות? אכן השתפרה, אבל בשלב הזה זה לא הספיק בשביל למשוך ציבור לקנות את לוחות האם שלהם, לא בסדרות P45 ו-P35 ולא ב-X38 ו-X48 על אף שלוחות האם אכן נחשבו איכותיים למדי ובעלי כושר עמידות גבוה.

אסרוק באותה תקופה התגבשה והחלה ליצור לוחות אם שנחשבו לעמידים למדי מדגמי P45 והם קטפו פרסים רבים, מפה, אסרוק הייתה צריכה לממש את המומנטום שניתן לה

ככה נמשך לאורך שנה ואז הגיעו תושבות LGA1156 ו-LGA1366.

לוחות MSI מסדרת PLATINUM החדשים של X58 נחלו יותר ויותר הצלחה כי ידעו שמדובר בחברה שקיימ תזמן רב אבל עדיין היו סקפטיים כלפם, הם חיכו להזדמנות ובישלו את נוסחאת Military Class. בהמשך, יצאו עם לוחות כמו P55A-FUZION שאיתם היה לי נסיון עד ממש לא מזמן, איכות פשוט נהדרת של רכיבים, סבירות ויכולת פוסט נהדרת גם תחת הגדרות מסובכות של אוברקלוקינג

אסוס המשיכה ברצף פשוט נהדר של לוחות אם מסדרות P6 ל-X58 ו-P7 לתושבת LGA1156. מהנסיון האישי שלי (השתמשתי ב-P7P55D ובגרסאת EVO) - הם פשוט קנו אותי. התמיכה בזכרונות הייתה אבסולוטית ואיכות הרכיבים פשוט הייתה מדהימה.

גיגה-בייט באותה תקופה חטפה את המכה הגדולה ביותר עם סקנדל התושבות הנשרפות דאז ב-H55 וב-P55. לוחות שהיו אמורים להחשב לאיכותיים ומתאימים לאוברקלוקינג כמו P55-UD3 פשוט עלו בלהבות על פי הרבה תיעודים. התדמית של גיגה-בייט פשוט נשחטה.

עברה שנה נוספת והושקה תושבת LGA1155

MSI כבר עברה ל-Military Class III שלה בשימוש של סלילים מוצקים, איכות הלוחות המשיכה להשתפר וליין P67 שלהם היה נהדר, לוחות בשימוש אישי שלי היו P67-GD55 וה-GD65. סטטיסטיקת לוחות שחוזרים קטנה משמעותית

גיגה-בייט, שחטפה מכה תדמיתית עשתה מאמצים גדולים ובקרות איכות וזה ניכר היה ב-P67. הם החליטו להטמיע את Ultra-Durble 2 החדש שלהם בלוחות אם. יותר הגנה מפני נזקי סביבה וטמפרטורה, בקרת איכות גבוהה יותר, קבלים מוצקים.

אסוס לא זזה מאיכות P55 שלה, ולטובה. לא זכורות לי שום בעיות או סקנדלים עם לוחות P67 שלה והם כולם למיטב זכרוני ושימושי היו נהדרים ואיכותיים.

אסרוק שילבה להילוך גבוה וצברה מומנטום עם לוחות Extreme שלה, סדרת לוחות אם איכותיים עם מערכות כח משופרות.

מאז Z68 ו-Z77 הם אותו סיפור, שיפורים קטנים כמו Ultra-Durable 4 של גיגה-בייט להוספת שכבת PCB אקרילית-משהו נגד נזקי לחות.

מבחינה סטטיסטית - חשוב להביט על הדור הקיים של לוחות האם. אני יכול להגיד על פי נסיוני מלוחות B75 האחרונים, שלא משנה אם תבחר באסוס, גיגה-בייט, אסרוק או MSI. הן נמצאות בשלב מאוד בוגר ובשל באיכות רכיבי לוחות האם. כל עוד תשמור עליהם ותעבוד איתם כראוי, לא צפוי נזק כמו שהסברתי לך בדיון אחר שפתחת

פורסם
  • מחבר

גיגה-בייט, שחטפה מכה תדמיתית עשתה מאמצים גדולים ובקרות איכות וזה ניכר היה ב-P67. הם החליטו להטמיע את Ultra-Durble 2 החדש שלהם בלוחות אם. יותר הגנה מפני נזקי סביבה וטמפרטורה, בקרת איכות גבוהה יותר, קבלים מוצקים.

הלוח שנהרס תוך שנתיים וחצי, הוא Ultra Durable 3, לא 2..

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3444#ov

ועל אף שהוא Ultra Durable 3, הוא לא החזיק הרבה בכלל.

הלוח שקניתי עכשיו, הוא Ultra Durable 4

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4150#ov

נקווה שזה(Ultra Durable 4) באמת שווה משהו,

כי בינתיים זה יותר נראה כמו לוגואים יפים בחומר השיווקי של Gigabyte, מאשר תוצאות במציאות.

אם גם הלוח הנוכחי החדש של Gigabyte ילך תוך זמן קצר כזה, אני פשוט אפסיק עם Gigabyte,

ואנסה לחזור ללוחות של אינטל.

יש לציין שהשימוש שלי במחשב הוא כזה שלא אמור לגרום ללוחות ללכת מהר..

אני משתמש יחיד על המחשב,

לא נוגעים במחשב עצמו(המארז) למעשה.

מעבד i3 - לא מתחמם ולא עם OC..

זה מחשב שהלוח אם בו אמור לשרוד יותר.

כמו שאמרתי, הלוח אם של אינטל שהיה לי,

החזיק 10 שנים יפות מאד..

אבל ה-Gigabyte החזיק לי שנתיים וחצי.

זה באמת מעט, במיוחד לאור הבלאגן שיש תמיד אחרי שלוח אם נהרס.

פורסם

בדורות הקודמים תמיד היה קו בין הלוחות הזולים/בינונים לבין הלוחות הטובים/מעולים.

מצד אחד של הקו קיבלת לוח עם מערכות חשמליות נחותות, ומהצד השני קיבלת לוח עם מערכות חשמליות מעולות שמיועדות ליציבות וOC.

ככה תמיד היה במשך דורות עד הX58(הלוח האחרון שקניתי).

משם והלאה לא באמת עקבתי(מחוסר עניין זמני).

יכול להיות שהלוחות הבינונים מאז הסנדיברידג' השתפרו ואינם מיוצרים להיות נחותים(מבחינה חשמלית ותהליכי יצור) מהלוחות היקרים.

פורסם

לפי התשובות, אני מבין שאין הבדל גדול בין החברות המוכרות -כולן טובות

האם יש הבדלים באמינות בין סדרות שונות של אותה חברה?

למשל האם יש לוחות יותר יקרים מאחרים רק בגלל איכות/אמינות הרכיבים ןלא בגלל התכונות הנוספות?

האם האיכות מספיק טובה גם בלוחות הזולים יחסית? למשל

http://www.msi.com/product/mb/H77MA-G43.html#/?div=Basic

http://il.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4143#sp

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8H61I_R20/

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים