עבור לתוכן

2 מפרטים - האחד לגרפיקאים השני למשחקים, מה לקנות כדי להפיק את המירב משניהם?

Featured Replies

פורסם

אוקי, מפרט אחד הוא בעל:

E6300

כרטיס מסך OB

2GB ראם (מחולקים ל2 קיטים - 1GB ועוד 1GB)

ספק חזק

מפרט שני הוא בעל:

E6400@3.2GHZ

כרטיס מסך 450GTS

4GB ראם (מחולקים ל2 קיטים - 2GB ועוד 2GB)

ספק חזק

עד כה, המחשב הראשון שימש כמחשב משני,

והמחשב השני שימש כמחשב ראשי, גם לי (שימוש ראשי:משחקים) וגם לאבא שלי (שימוש ראשי:פוטושופ)

לאחר ריבים רבים, החלטנו לשנות את המצב ולהפוך את 2 המחשבים לראשיים, אחד ראשי לגרפיקה, ואחד ראשי למשחקים.

למיטב הבנתי, המחשב למשחקים יקבל את העדיפות לכרטיס המסך החזק יותר, ולמעבד החזק יותר.

כך שאת המפרט הראשון שרשמתי לעיל,יקבל אבא שלי, ואת המפרט השני, אני אקבל.

המפרט השני שאני אקבל, סך הכל אין מה לשפר בו. אך במפרט הראשון שמעתה ישמש לעריכת פוטושופ נצטרך לשדרג מעט.

התקציב לא מוגדר, אבל העדיפות להשקעה המינימלית ביותר. יש לציין שהשימוש היחיד לגרפיקה כרגע הוא: פוטושופ.

אבא שלי מעוניין לקנות מסך IPS חדש, כונן קשיח 2TB/3TB חדש.

1.האם יש צורך לקנות כרטיס מסך מינימלי חדש? או אפשר להשאר עם הכרטיס OB? ואם צריך חדש, אז איזה כרטיס יתן את העבודה?

2.האם אפשר להסתדר עם ה2GB? או שיהיה עלי להרחיב? ואם חייב להרחיב, האם אוכל לשלב בין המפרט הראשון לשני, ולשים בכל מחשב 3GB? או שאין אפשרות לערבב בין 2 חברות שונות/תדרים שונים?

3.לגבי מסך, הבנתי שהמומלץ ביותר הוא: U2312HM של חברת דל. איך הוא ביחס למסך IPS של אסוס? מי הטוב מביניהם? ראיתי המון תגובות על הדל וכמעט ולא לגבי האסוס.

4.לגבי כונן קשיח, הבנתי שהמחירים של ה3TB פחות משתלמים ועדיף להביא 2TB, האם זה נכון? - והמומלץ ביותר הוא :

seagate 2TB Barracuda 7200RPM 64MB SATA III ST2000DM001, האם כך הדבר?

5. הבנתי שלגרפיקאים עדיף להשתמש ב2 כוננים קשיחים, אחד לעיבוד ואחד למערכת ההפעלה, וכך אפשר לעבוד במחשב בו זמנית תוך כדי העיבוד. האם כל 2 כוננים קשיחים יעשו את העבודה? גם אם הם מחברה שונה, ועם כמות אחסון שונה? צריך לשנות אותם למצב Raid?

אשמח אם יוכלו לעזור לי, כל רעיון אחר כמובן יתקבל בברכה.

פורסם

בכללי, שתי המערכות הללו הן כבר הרבה מעבר לשיא שלהן. השקעה בכרטיס מסך חדש תניב לך צוואר בקבוק מהמעבדים.

עקרונית, את המפרט השני, אם הוא סוחב לאבא שלך יפה, הייתי נותן לו כמו שהוא. לגבי ריבוי קשיחים ושיפור ביצועים, זה יותר קריטי לעריכת וידאו.

המחשב הראשון, 2GB זיכרון (ולא שווה לרכוש כיום DDR2) ומעבד חלש עם תדר נמוך. לא ממש שווה התעסקות לכל דבר שמבחינתך מצריך ביצועים טובים.

לגבי השאלות שלך:

1. לא כל שימוש מצריך כ.מסך. אם מדובר בשימוש בסיסי בפוטושופ, גם המפרט הראשון כמו שהוא אמור להספיק.

2. אפשר להסתדר עם 2GB - תלוי כמובן בשימוש. לגבי ערבוב זיכרונות, זה מאד תלוי. יש מקרים בהם ניתן לשלב ויש שלא.

3. לא נתת דגם של מסך ASUS ו/או מחיר. ה2312HM של דל הוא אכן צג מצויין, אם כי כתלות ברמת השימוש, לא בטוח שיש טעם לרכוש מסך כזה.

4. הBARRACUDA הוא קשיח טוב ומשתלם למדי. השאלה היא האם שטח אכסון הוא הדבר שכדאי לך להוציא עליו כסף בעדיפות ראשונה כרגע.

5. יש יתרון לשימושים בRAID, אבל מהשאלות שלך ניתן להבין שאתה לא ממש מבין מה זה. לשימושי פוטושופ, לא מדובר במשהו קריטי, בטח לא כאשר הוא עלול בהחלט להצריך הוצאות גדולות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים