עבור לתוכן

לא מצליח להטעין מצבר עופרת בעזרת מטען חכם שמומש במעגל (הסבר בפנים

Featured Replies

פורסם

אהלן ווסאהלן. כרגע אני מכין פרויקט קטן של רמקול נייד.

בפרויקט הנ"ל אני אשתמש במצבר עופרת ולשם כך קניתי מטען מהובי קינג (B6 למי שמכיר, הגרסא שלהם), שהוא מטען חכם שיודע להטעין לפי נתונים שמזינים לו וכו'.. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__15379__IMAX_B6_Charger_Discharger_1_6_Cells_COPY_.html] (סוללת PB = מצבר עופרת).

באופן כללי אני רוצה שתיהיה לי האופציה שהמגבר יעבוד או על הסוללה או על ספק כח חיצוני (במקרה שלי ספק מחשב), ובנוסף שניתן יהיה להטעין את המצבר תוך כדי שימוש במגבר.

להלן המעגל :

99940118.gif

מפסק S1 בורר בין מצב הטענת מצבר \ הפעלה מספק, לבין הפעלה ממצבר (מצב ניידות).

מפסק S2 מקוצר מבחינתי כיוון שיש לי OFF ש S1 (אלא אם חייב אותו ופה הבעיה..)

כאשר אני מחבר את המטען ישירות לסוללה היא נטענת ללא בעיה.

אך כאשר אני מממש את המעגל ומעביר למצב טעינה ומתחיל את הטעינה במטען, הוא נכבה אוטומטית ויחד איתו גם הספק כח שלו (מדובר באותו ספק כח שמחובר לשאר המעגל קרי ספק מחשב)

מה גורם לבעיה לדעתכם? אני לא מצליח למצוא פה את הבעיה במעגל..

• תגובות 68
  • צפיות 12.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קודם כל משהוא כאן לא הבנתי : הסוללה היא 12V, כדיי להטעין אותה צריך לפחות 16V בכניסה של המטען (בהנחה שהמטען לא מעלה את המתח לבד). ספק של מחשב מוציא מקס' 12V. איך בדיוק אתה מפעיל ממנו את המטען ? (או שהסוללה שלך היא 6V ?)

אם נתעלם מזה :

יתכן שה - של כניסת המתח למטען וה - של היציאה לסוללה הם לא אותו דבר. תפרק את המטען ותבדוק. אם אתה מחבר את המטען למעגל כמו שלך, אתה מחר (דרך המעגל) את ה - כניסה ו - יציאה של המטען והוא יכול לא להיות

בנוי לזה. תבדוק את זה על ידיי ניתוק חוט ה - מהספק ליתר המעגל (וכל חוט אחר שיכול להביא - כמו חוט אודיו)

יתכן שהספק שלך לא מיועד לזרם כזה (המטען והמגבר בו זמנית)

וייתכן שיש לך קצר איפה שהוא

פורסם
  • מחבר

המטען הזה מסוגל להטעין ללא תלות במתח הכניסה (כל עוד מתח הכניסה הוא בטווח עבודה שלו).

ניתקתי את רגל המינוס שיוצאת מהספק למטען, מגבר ומצבר וכך מתבצעת הטענה, אך במצב כזה בגלל שהמינוס של הספק מנותק המגבר לא עובד בלי שתיהיה לי הטענה (מגיע מתח מיציאת המטען למגבר מה שמפעיל אותו..)

בפועל בחיבור המקורי, המינוס שמתחבר למטען בכדי שיפעילו הוא אותו מינוס שמחובר לשאר המעגל.. עושה רושם כאילו נוצר לופ כלשהו אם זה הגיוני.

למה זה משנה אם המינוס של הכניסה של המטען הוא לא אותו מינוס של היציאה שלו? אני פשוט דיי מעדיף שלא לפרק אותו כי אני לא רוצה להרוס אותו או משהו. ונניח והמינוס הוא לא אותו מינוס, יש מה לעשות עם זה?

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אני מקפיץ כדי לא לפתוח דיון חדש

טוב אז המצב הוא כזה, הבעיה שהייתה שהמטען היה נכבה וכו' נפתרה ע"י שימוש בספק מתח נוסף רק למטען (של מדפסת שמספק למטען 16V).

כעת ישנה בעיה שונה, מימשתי את המעגל בתוך התיבה, הכל עובד בנוי טוב ויפה אך כאשר אני מנסה להטעין את המצבר (גם כשלא מחובר כלום למעגל מלבד המטען והמצבר) המטען רושם לי שגיאת קצר.

בדקתי מספר פעמים את המעגל והוא כולו תקין ע"פ הסרטוט וגם עובד תקין חוץ מפונקציית הטעינה..

מישהו יכול להסביר לי למה? אולי תכנון המעגל לקוי וזאת הבעיה?

אני באמת לא יודע מה לא בסדר שם..

דר"א :

חשבתי פשוט לחבר את הרגל של המינוס של המטען ישירות למצבר וכנ"ל גם את רגל הפלוס, ולדלג על המתג. הבעיה היא שאני מפחד שזה יגרום לבעיה כשאני ארצה לשמוע ולטעון בו זמנית..

פורסם

מה קורה אם אתה מחבר את כל זהמחות למערכת - רק את הסוללה והמטען ?

תצלם את המעגל של המטען

פורסם
  • מחבר

אם רק המטען והמצבר לבד אז יש טעינה.

לא הבנתי את מה לצלם, את הסרטוט זל המעגל או את מה שחיברתי בפועל?

פורסם

שתיהם

פורסם
  • מחבר

את מה שחיברתי בפועל אין טעם לצלם כי לא תבין משם כלום, זה נראה כמוט סתם מלא חוטים..

99940118.gif

זה המעגל בעיקרון..

ניסיתי גם לנתק את כניסת המטען מהמתג ולחברה ישירות לסוללה וכך המטען תמיד יהיה מחובר לסוללה בכל עת שארצה ללא תלות במצב המתג. אני רק לא יודע אם זה כדאי..

פורסם
  • מחבר

:jump:

עדכון : אוקיי משהו מוזר.. למען הסר ספק בידדתי את המצבר מהמעגל וניסיתי להטעינו לבד, והפלא ופלא, הוא לא נטען, ובמקום זאת המטען מראה שגיאת קצר.

זה אומר עוד 17$ שצריכים להישרף לי על מטען כזה או שיש פתרונות טובים אחרים שלא דורשים הטענה לא מבוקרת של 12 שעות?

פורסם

אתה מחבר אדמה משותפת לספק ולמטען. אם המטען לא מצפה לזה, אתה בעצם מקצר חלק מהמעגל שלו. למשל, תחשוב שלמטען יש נגד מדידת זרם (current sense ) על חוט ה - שיוצא מהסוללה. כשאתה מחבר את המעגל שלך, הזרם "חותך" דרך ה - והאדמה של הספק במקום לזרום ל - של המטען, ואכן מקצר חלק מהמעגל של המטען

תבדוק שוב מה קורה אם המטען והסולה נמצאים ממש מחוץ למערכת שלך כלומר אין איזה חוט מינוס משותף שמחובר

פורסם
  • מחבר

אכן יש מינוס מחובר בין המטען והספק ששניהם הולכים למצבר. אבל כשניסיתי להטעין עשיתי זאת בלי הספק. בכל מקרה ניתקתי כל זכר למעגל והשארתי רק את המטען מחובר ישירות למצבר (ועוד 2 חוטים שמחוברים למינוס של המצבר אבל בקצה השני מנותקים..) ואותה שגיאה מופיעה.

פורסם

תחזור על הניסוי אם מצבר ובלי מצבר בכלל(רק המטען בחשמל)

מה המתח על המצבר עכשו ?

המצבר היה מחובר למטען אם + ו - במקומות הנכונים ? האם עכשו ה + ו - של המתח של המצבר מתאימים לסימנים של + ו - על המצבר או הפוכים ?

פורסם
  • מחבר

כשאני בלי מצבר בכלל הוא מראה הטענה לבערך חצי דקה ואז רושם סוללה מלאה (למרות שמשום מה זכור לי שהיה מצב בו הסוללה הייתה מנותקת והיה רשום LOW VOLTAGE). אם אני הופך את הקוטביות הוא רושם "REVERS POLARITY". חוץ מזה שבדקתי שהכיוונים מחוברים נכונה.

המתח על המצבר כרגע הוא קצת יותר מ 12V

פורסם

יש לך מצבר אחר לנסות ?

תנסה שוב אם המצבר הזה

תפתח את המטען ותן תמונה מבפנים

פורסם
  • מחבר

אין לי מצבר אחר.

ניסיתי שוב עם המצבר הזה ללא הועיל.

img20130308184719.jpg

img20130308184923.jpg

img20130308193609.jpg

img20130308193616.jpg

img20130308193738.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים