עבור לתוכן

בניית ממיר מתח

Featured Replies

פורסם

לטובת פרוייקט גדול שאני עובד עליו בימים אלה.

אני צריך לבנות ממיר מתח.

החשמל יבוא מבטריה (48v 20AH)

כשיהיו מספר יציאות עם רמות מתח שונות

מתח כניסה 48V

יציאות.

12v 700mA

9v 1A

5v 1A

3.7v 1A

3.3v 1A

בגלל שאין לי מושג לגבי ממירי מתח

אשמח לכל עזרה שתהיה

איך עושים את החישוב?

איזה רכיבים אני צריך

איך מחשבים כמה אמפר זה יקח לי מהבטריה הראשית (48V)

וכל עצה שהיא

בנוסף אני לא מעוניין לקנות כזה דבר מוכן

בגלל שהכי כיף זה לבנות :D

וגם בגלל שאני יבנה את זה בצורה מודולרית כדי שזה יכנס לי באופניים

(אני באמצע פרוייקט ארדואינו ורסברי על האופניים :) )

פורסם

הדרישות שלך מספק המתח הם יחסית רבות ובניית ספק כוח כזה תעלה לך הרבה יותר מקנייה של ספק מוכן. נראה לי שתצטרך לתכנן מעגל כזה או לחפש באינטרנט סכימה מוכנה אם תחליט לבנות בעצמך.

בעיקרון אתה יכול לתכנן מעגל המבוסס על ממיר מתח DC-DC מסוג LM2576 הניתן להשגה בקלות ובמחיר של כ-7 שקלים לרכיב בודד בגירסאות 3.3/5/12 וולט וגם מתכוונן.

האם כול היציאות או בחלקן עשויות לעבוד בו זמנית ?

פורסם

מחזק את מה שנאמר מעלי, אתה בטוח שאתה צריך כל כך הרבה מתחים שונים? ובו זמנית?

למה אתה צריך גם 3.7 וגם 3.3 וולט?

חוץ מהרכיב שמרק הזכיר אתה תצטרך סליל וקבל איכותי לכל ספק.

פורסם

הזרמים שלך לא גבוהים. אתה יכול לקנות באיביי חבילה של ממירי DC to DC (מודולים מוכנים ללא אריזה) עם מתח משתנה (או קבוע) ולקבל את מה שאתה צריך. אני מבין שאתה רוצה לבנות לבד, אבל גם במודולים בנויים ישאר לך מספיק עבודה בחיווט, כיוון ואריזה :)

למשל http://www.ebay.com/itm/2-to-120V-DC-High-Voltage-Adjustable-Regulator-Module-Based-on-TL783-SKU171003-/400369937772?pt=US_Radio_Comm_Device_Power_Supplies&hash=item5d37e86d6c

יש כמובן זולים יותר ובעלי פרמטרים טובים יותר. זו רק דוגמה.

פורסם

אני לא הייתי בוחר בממיר לינארי למטרה הזו אלא ממיר ממותג.

פורסם
יש כמובן זולים יותר ובעלי פרמטרים טובים יותר. זו רק דוגמה.
פורסם

אכן קח ממירים ממותגים, ושיהיה לך בכיף

חישוב הזרם מהסוללה :

נניח שאתה לוקח 1A ב 3.3V וזה אומר שההספק שאתה לוקח הוא 3.3W

נניח שהיעילות של הממיר שנותן את המתח הזה היא 90%. זהאומר שההספק בכניסה יהיה ההספק ביציאה חלקיי 90%, כלומר חלקיי 0.9, כלומר X1.1. זה יוצא 3.6W

עכשו תחלק את ה 3.6W ל 48V ותקבל 0.075A. זה הזרם שאתה תיקח מהסוללה. תחש את זה לכל אחד מהמתחים שאתה מייצר ותסכם

שים לב - ההספק של הסוללה 20Ah הוא לזרם מסויים. במציאות היא יכולה לתת הרבה יותר או הרבה פחות (הבדלים של X2 ויותר) - תלוי בזרם שאתה לוקח ובמתח הסופי שבו אתה מחשיב את הסוללה שהיא ריקה. תמצא את ה PDF של הסוללה ותמצא מתוך הטבלה מה ה Ah הספציפי שתקבל בזרם / מתח סופי ספציפי, ככל שתבחר מתח סופי גבוה יותר, אתה תאריך את אורך החיים של הסוללה

פורסם
  • מחבר

אני רוצה לבנות את זה לבד כדי שאני אוכל להכניס את זה בשילדה של האופניים

לגבי היציאות ברוב הזמן כולם יעבדו במקביל (כשאני יהיה עם כל הפריטים של הפרויקט של הארדואינו אני יעלה סיקור)

לפי מה שאני רואה lm2576 יודע להוציא רק 5V

בנוסף הוא לא תומך במתח כניסה של 48V

איזה קבלים אני צריך?

איזה סלילים?

אם אפשר איזה דוגמה למעגל (אפילו עם יציאת מתח אחת. אני כבר יעשה את החישוב)

נ.ב.

יש לי פתרון נוסף.

יש ברשותי בטריות נוספות 4x 3.7V 4.8AH

אני יכול לחבר אותם טורית ולספק להם מתח טעינה (איזה מתח זה?) ומהבטריות לספק את כל השאר

פורסם

משיקולי מקום תקנה ממירים מוכנים. רוב הסיכויים שהם יהיו יותר קטנים ממה שתבנה לבד. מה שכן כשמדובר בספקים ממותגים יש חשיבות רבה למיקום הפיזי של הרכיבים ביחס אחד לשני ואורך חוטים. אני גם בטוח שאין לך דרך לבדוק האם הספק הממותג שלך עובד בצורה יעילה ותקינה. כמובן שיש את עניין המחיר שיצא לך יותר יקר לבנות לבד.

אם אתה עדיין רוצה לבנות את הספקים לבד אוכל למצוא לך סרטוט ומידע.

פורסם

אורך החוטים לא כזה משנה, פשוט תשים קבלים גדולים של low esr בכניסה וביציאה של כל מעגל. היי, המחשב שלך עובד אם ספק ממותג על חוטי חשמל של מאות מטרים בדרך מהשנאי בחוץ ועד לספק ואין אם זה בעיה

תמצא ממיר כלשהוא שיכול להמיר מ 48V ל 24V למשל, ואז תוריד מזה הלאה. מה שכן, חייב סינון טוב בין הספקים כדיי שלא יכנסו לסינק אחד אם השני (מה שיסתיים בהרבה נזק) - תוסיף קבלים גדולים low esr, קבלי ac וכו' וסליל להפרדה בין השלבים אם קבלים לפניי ואחריי

פורסם

אני רוצה לבנות את זה לבד כדי שאני אוכל להכניס את זה בשילדה של האופניים

לגבי היציאות ברוב הזמן כולם יעבדו במקביל (כשאני יהיה עם כל הפריטים של הפרויקט של הארדואינו אני יעלה סיקור)

לפי מה שאני רואה lm2576 יודע להוציא רק 5V

בנוסף הוא לא תומך במתח כניסה של 48V

איזה קבלים אני צריך?

איזה סלילים?

אם אפשר איזה דוגמה למעגל (אפילו עם יציאת מתח אחת. אני כבר יעשה את החישוב)

נ.ב.

יש לי פתרון נוסף.

יש ברשותי בטריות נוספות 4x 3.7V 4.8AH

אני יכול לחבר אותם טורית ולספק להם מתח טעינה (איזה מתח זה?) ומהבטריות לספק את כל השאר

ממיר מתח מסוג LM2576 מיוצר ב-5 גירסאות 3.3V,5V,12,15V ומתכוונן. עיין שוב פעם בדף הנתונים.

מתח הכניסה המקסימלי הינו 45 וולט, במידה ומתח הכניסה גבוה יותר אתה יכול לחבר בטור 2-3 דיודות סיליקון או נגד.

בכול מקרה מתח הסוללות הנקוב הינו 48 וולט אבל כאשר תחבר צרכן/עומס למעגל המתח מייד יירד בכמה וולטים טובים.

פורסם

סוללה שהמתח שלה הוא 48V יכולה לתת גם 56V כשהיא טעונה בצורה מלאה, וגם יותר מזה בזמן טעינה. לא הייתי בונה על כמה דיודות סיליקון כדיי להוריד מתח בצורה כזאת. כמו כן אם אתה רוצה להרוג 11V ומעלה על דיודות זה לא יעיל ברמות. תמצא ספק ממותג שיכול לקבל מתח כניסה כזה

פורסם

בעצם למה מתח הכניסה 48 וולט ? אתה יכול להסביר לנו מה אתה מתכנן ? אולי יש פיתרונות אחרים.

אני הצעתי את הממיר LM2576 מכיוון שיש לי ניסיון טוב איתו והוא קל להשגה והמחיר נוח.

לא בדקתי אבל לא נראה לי שמתח של 48-50 וולט יגרום לבעיה כולשהי למייצב המתח.

לא חסר ממירי מתח למתח מבוא של 60 וולט כגון:

L4971, LT1070/LT1071

פורסם

48V זה אחד המתחים האופיניים בסוללות ליטיום באופניים חשמליות.

פורסם
  • מחבר

אני יכול לקנות כרטיסונים מוכנים אם כל הכרטיסונים יחד לא יהיו גדולים מגודל של rasberry pi שזה 9x5.5 ס"מ

המתח כניסה הוא של הבטריה הראשי של האופניים זאת שמספקת חשמל למנוע

כדי לפשט את הנושא אני יכתוב את הרכיבים שהולכים להיות מותקנים על האופניים

1. מחשב raspberry pi

למחשב יחוברו הרכיבים הבאים

1. usb gps

2. מודם gsm usb

3. ארבעה לוחות ארדואינו

ללוחות ארדואינו יחוברו הרכיבים הבאים

1. ארבעה חיישני מגנט (בקר מהירות. ושלושה מערכות אזעקה)

2. לוח מקשים (1-0 להקשת סיסמא)

3. בקר xbee (לצורך תקשורת עם השלט)

4. פנס קידמי (מחובר ישירות ל 48V)

5. פנס אחורי

6. רמקול קטן (לאזעקה)

למערכת הכוללת יחובר מסך עם מצלמת רוורס (להצגת נתונים שונים) 12V 8W

המערכת חייבת להיות מסוגלת לפעול על הבטרית גיבוי (3.7x4 = 14) אני יחבר נגד כדי להגיע ל 12V

בנוסף.

אני רוצה שאני אוכל להטעין את הפלאפון של מהאופניים (sgs3)

אני יודע שזה פרויקט מאוד מורכב. אני עושה אותו לא כי אני צריך את המערכת הזאת

אלא בגלל שזה כיף. וזה הדרך הכי טובה ללמוד :)

אחרי שיש את הנתונים של הצרכני חשמל.

איזה מתח אני צריך כדי להטעין את הבטריית גיבוי? ואיזה רכיב / כרטיסון יודע לעשות את זה

משם אני צריך לרדת למתחים הנוספים עם

LM2576

אשמח לכל עצה / עזרה

ותודה על כל התגובות למדתי המון!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים