עבור לתוכן

מהירות הנסיעה המותרת בכבישי הארץ תעלה

Featured Replies

פורסם

אתה מודע לעובדה שמדובר על מהירות מקסימלית, ולא מהירות מינימלית, נכון?

אף אחד לא מחייב אנשים לנסוע במהירות המקסימלית, ובכל מקרה יש גם עבירה שנקראת "נהיגה במהירות מופרזת לתנאי הדרך" (שרוב האנשים כנראה בכלל לא מכירים אותה מהסיבה הפשוטה שגם בתנאים הגרועים ביותר - עדיין המהירות המתאימה "לתנאי הדרך" גבוהה יותר מהמהירות החוקית המקסימלית....)

• תגובות 83
  • צפיות 11.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני בהחלט יודע שמדובר על מהירות מקסימלית , ויש לי קצת ניסיון בנהיגה ואני יודע שכשרוב הרכבים מסביבך נוסעים במהירות גבוהה בהרבה מהמהירות שלך , אז זה מסכן אותך ואותם מאד.

שלא לדבר על מספר האנשים הגדול שייסעו ברכב בן לפעמים גם יותר מ 20 במהירות המקסימלית למרות שהרכב שלהם לא בנוי לזה.

פורסם

לכן המדינה מפעילה תוכנית גריטה לרכב ישן בשביל להוריד את הענתיקות מהכביש

כמובן שזה לא מספיק אבל מהצד השני מרבית המכוניות שרואים על הכבישים די חדשות

אולי לא אם אתה גר באיזור הדרום אבל במרכז הרמה די טובה.

פורסם

אני לא אומר שהכבישים פה ברמה של האוטובאנים של גרמניה, אבל הם ברמה מספיקה שמותר יהיה לסוע מהר יותר ממה שמותר שם היום.

אני חייב לנפץ את המיתוס הזה - יש כבישים בארץ ברמה גבוהה משמעותית מהאוטובאן. ולא מעט כאלו. הסיבה שממשיכים לאכוף בהם מגבלת מהירות מגוחכת היא מאוד פשוטה: יש בתקציב סעיף של 500 מיליון ש"ח שצריכים להכנס מקנסות תעבורה. אף אחד לא יוותר על זה.

פורסם

לגבי האוטובאנים מסכים בחלקו

זה שהם לא כבישים מיוחדים, נכון.

אבל אם תסתכל טוב תראה שיש להם שדה ראיה לא רע בכלל ואפילו שם לפני כל התחברות יש הורדת מהירות רצינית בשלטים.

בנסיעות האחרונות שלי ראיתי שמגפת המצלמות פושטת לכל כביש.

איזור חיפה נקי יחסית אבל באיזורים אחרים יש הצבה מאסיבית של מצלמות.

פורסם

אני חייב לנפץ את המיתוס הזה - יש כבישים בארץ ברמה גבוהה משמעותית מהאוטובאן. ולא מעט כאלו.

זה נכון גם לגבי זוויות הכביש וכדו' או רק התחזוקה?

פורסם

מנסיוני האישי התחזוקה בארץ של הכבישים היא ברמה מאוד גבוהה.

פורסם

עד כמה שאני יודע הכבישים בארץ מתוחזקים יותר כי משתמשים בשיטת הגריסה אבל האספלט עבה פחות מאותה הסיבה.

פורסם

עד לאחרונה קטע הכביש ממחלף בית ינאי עד מחלף חבצלת היה זוועה. (עכשיו מרחיבים את הכביש לשלושה מסלולים.)

אני מקווה שידאגו לשים עמודי תאורה בקטע הזה.

פורסם

מלבד הפקקים שנוצרים עוד מ M הדרך בגלל כמה דגנרטים שמפחדים לקחת את העיקול ב 80+ קמ"ש, מקטע לא כזה נוראי. בשעות הלילה יש לא מעט מטופשים שנוסעים בו עם אורות גבוהים (בייחוד אלה שאחד מהפנסים שלהם שרוף, my favorite), שזו בעיה בפני עצמה. לאחרונה גם התווספו שתי ניידות "Dummy", אחת לכל כיוון - מסנוור ת'תחת.

פורסם

אבא שלי היה עובד בסולל בונה, הוא יודע וסיפר איך הכבישים בארץ בנויים, הכבישים בארץ בנויים ברמה ירודה מאוד.

אתם לא יודעים איזה קומבינות יש במכרזים, אל תתפלאו למה כל שני וחמישי מתקנים את הכבישים.

פורסם

לאחרונה גם התווספו שתי ניידות "Dummy", אחת לכל כיוון - מסנוור ת'תחת.

בשביל מה באמת מיועד החרא הזה ולמה זה תורם?

פורסם

לגרום לאנשים להאט לפני העיקול (יש גם תמרור של 70 קמ"ש בשל ההרחבות, אבל אף אחד לא ממש מציית לו), בעיקר, אפילו שאפשר לעשות אותו על 110 בכיף.

פורסם

אני לא מבין את החשיבה שלהם. גם ככה אנשים האטו במקטע הזה ל60-70 קמ"ש (בנתיב הימני) הנתיב השמאלי בד"כ זז באותו קטע על 100+

זה תמיד משגע אותי כל פעם מחדש.

פורסם

במהלך שעות היום/עומס יש גם את העניין של היצרות הנתיבים לבאים מכיוון דרום משלושה לשניים, כך שכל האיזור הזה גם ככה נהיה גדוש אז כולם נוסעים פחות או יותר על אותה מהירות, גם בימני וגם בשמאלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים