עבור לתוכן

כשמודדים את צריכת החשמל בLOAD,הכוונה ש100% מהCPU עובד?יש תוכנה לניטור עבודת CPU?

Featured Replies

פורסם

עברתי על די הרבה ת'רדים כאן ואני רואה שבהרבה מהם 'בור ועם הספר' אומר שרוב הזמן המעבד בIDLE.

IDLE הכוונה לכך שהמחשב מחכה (עם שומר המסך/מסך מכובה) או שגם עבודה רגילה (גלישה, טורנטים 24/7, אופיס ועוד...) זה IDLE?

אם LOAD זה 100% מעבד עובד וזה צורך X , אני מניח ש33% CPU USAGE זה X/3?

יש איזו תוכנה שיכולה לעקוב אחרי המעבד שלי לכמה ימים ולהציג לי גרף עבודה?

תודה.

פורסם

IDLE הכוונה לכך שהמחשב מחכה (עם שומר המסך/מסך מכובה) או שגם עבודה רגילה (גלישה, טורנטים 24/7, אופיס ועוד...) זה IDLE?

IDLE זה אומר בעצם שאין אף תוכנית במצב ריצה או במצב המתנה לI/O. כלומר התכניות כולן במצב "שינה" :-)

עבודה משרדית רגילה לא מגרדת קמצוץ מהיכולת של המעבדים המודרניים, מבחינה זאת זה כמעט כמו IDLE מוחלט. למשל כאשר כתבתי את התגובה הזאת המעבד שלי היה על 1-4% כללי...

כדי שמעבד יתקרב ל100% אתה צריך תוכנות שיודעות לנצל ריבוי ליבות או כמה תוכניות תובעניות שרצות במקביל. בעבודה שוטפת "רגילה" לא מתקרבים לזה ונשארים מאד קרוב למצב של IDLE

פורסם
  • מחבר

הממ...

הבנתי, כלומר מעבד שמנצל 100 וואט ב 100% עבודה ינצל 8 וואט ב8% עבודה...

אגב לגבי התוכנה גיליתי בWIN7 את PERFORMANCE MONITOR אני עוד אשחק איתו לראות עם זה מתאים.

סתם למי שיצפה בת'רד הזה בעתיד... :P

תודה!

פורסם
  • מחבר

בעצם... אני פותח את הנושא מחדש!

הנה מבחן ביצועים של ANANDTECH לגבי POWER CONSUMPTION של ה 5800K:

http://www.anandtech.com/show/6347/amd-a10-5800k-a8-5600k-review-trinity-on-the-desktop-part-2/8

לפי זה בIDLE ה5800 צורך 32W.

בLOAD הוא צורך 113W.

אם כך, אם הולכים לפי הלוגיקה הקודמת- 10% מ113 הם 11W.

הא?!

יותר משתלם להפעיל את המחשב 24/7 מאשר לתת לו לנוח?

פורסם

לא, כי ההנחה שלך לא הייתה נכונה.

אתה לא צריך אגב להכנס לResource Monitor אם לזה התכוונת, בכל הווינודס-ים אתה יכול לראות למטה בTASK MANAGER את האחוז שימוש של המעבד... ובתהליכים לראות כמה צורך כל תהליך.

פורסם
  • מחבר

לא לא, התכוונתי לPerformance Monitor שאותו גיליתי אתמול.

על הResource Monitor אני יושב קבוע מהיום שהתקנתי ווינדוס. הRM מציג תוצאות בזמן אמת ואכן אני מציץ בו מדי פעם, אבל הכוונה שלי היא לעשות מעקב מתמיד נניח לחודש-חודשיים-שלוש כדי לגלות את רמת המאמץ הממוצעת של המעבד בשימושים שלי(עדיף בצורת גרף) ולחשב את צריכת החשמל שלו. ומשם גם לבצע אקסטרפולציות לגבי מעבדים אחרים.

אוקיי, אז מה ההנחה הנכונה?

פורסם

יש צריכת חשמל מינימאלית לכל רכיב.

כמו נורה עם מפסק מעמעם.

צריך כמות מסויימת של אנרגיה בשביל להדליק את הנורה, ומשם אפשר לשחק עם הבהירות.

פורסם
  • מחבר

הא, הגיוני.

אז האם זה יהיה מדויק מצידי לקחת את ההפרש של מעבד בין הLOAD לIDLE ולחלק ב10? (כך שכל מקטע ייצג את הצריכה ש 10% מפעילות המעבד לוקחת)...

פורסם

שני דברים:

- IDLE לא מתחיל ב-0. המחשב צורך משהו

- לא מחייב שצריכת ההספק ליניארית, כלומר אם המוניטור מראה שהמעבד על 50% אין זה אומר שצריכת ההספק חייבת להיות באמצע בין הספק של IDLE ובין הספק של מאמץ מלא ב- 100%

פורסם
  • מחבר

-כן, ל5800ל הIDLE מתחיל מ 32W לI3 3220 זה מתחיל מW40....

-הממ... יש איזו דרך לגלות את ההתפלגות הזו?

כי אצלי המחשב פועל נניח16 שעות ביום, לעיתים יותר, ותמיד הוא עושה איזו פעילות קלה, אז אם היה הבדל של רק 20W בצריכה שוטפת- אנחנו מדברים על סכום של 434 ש"ח ב 4 שנים (בהנחה שמחירי חשמל לא יעלו). זה בהחלט סכום משמעותי שניתן להשקיע בחלק אחר במחשב...

פורסם

בתנאי שתמצא רכיב שלא צורך חשמל .

נראה לי שאתה די מתעסק בשטויות, יש לך את המחשב שיש לך והוא יצרוך כמה שהוא יצרוך, הדבר היחיד שאתה יכול לעשות זה לוודא שאין לך וירוסים/מאלוורים וכו' שמאמצים סתם את המעבד, ולשים SLEEP MODE כשאתה עוזב את המחשב ליותר מכמה דקות (הצריכה ממש אפסית במחשבים מודרניים בSLEEP MODE, ולא יקרה כלום שתחכה 2-3 שניות שההארדיסק יתחיל לעבוד כשתחזור למחשב... ואם יש לך SSD בכלל לא תחכה). תהנה ממה שיש לך וזהו !

פורסם
  • מחבר

בתנאי שתמצא רכיב שלא צורך חשמל .

לא הבנתי.

אנחנו מדברים על הבדל בצריכה בין מעבד/רכיב א' למעבד/רכיב ב' באותם התנאים.

נראה לי שאתה די מתעסק בשטויות, יש לך את המחשב שיש לך והוא יצרוך כמה שהוא יצרוך, הדבר היחיד שאתה יכול לעשות זה לוודא שאין לך וירוסים/מאלוורים וכו' שמאמצים סתם את המעבד, ולשים SLEEP MODE כשאתה עוזב את המחשב ליותר מכמה דקות (הצריכה ממש אפסית במחשבים מודרניים בSLEEP MODE, ולא יקרה כלום שתחכה 2-3 שניות שההארדיסק יתחיל לעבוד כשתחזור למחשב... ואם יש לך SSD בכלל לא תחכה). תהנה ממה שיש לך וזהו !

יכול להיות שאתה צודק, אבל כשישבתי ממש לחשב את זה זה הגעתי לסכומים משמעותיים לאורך זמן. תתפלא לגלות איך חשבון חשמל של 600 ש"ח בחודש (עברתי לדירה חדשה ונחרדתי כשקיבלתי את הדו חודשי) מורכב מהמון דברים קטנים שנראים כמו שטויות.

בכל מקרה לגבי הSLEEP MODE זה לא אפשרות, כי כמו שאמרתי המחשב שלי תמיד מריץ איזה משהו קטן. בד"כ כשאני הולך אני רק מכבה את המסך... 16 שעות ביום(ויותר, כי לעיתים אני ישן עם מחשב דולק) יכולות להצטבר...

פורסם

כל ההנחות שלכם לא נכונות ואני אסביר.

1. רוב מבחני ההספק מודדים הספק ישר מהקיר ולא הספק מעבד בלבד - יש גם לוח אם, מאווררים, הרדיסקים ונצילות של ספק הכח (שבד''כ מבזבז15-20 אחוזים - ראה ערך תקן 80+ )

2.IDLE שאין שום תוכנה שרצה ברקע חוץ מתהליכים קריטיים של וינדוס לעומת אנטי וירוס + עוד כמה תוכנות יוצרים הבדל בצריכה. כלומר, יש הבדל בין IDLE א' לIDLE ב'

3. יש גם הבדל בין LOAD א' לLOAD ב' - קח לדוגמה מעבד 3570K, אם תריץ עליו PRIME95 במצב BLEND לעומת מצב SmallFFT לעומת LINX ולעומת LINX עם AVX מופעל - בכל המקרים תקבל 100% שימוש אבל הצריכה תיהיה בסדר הזה (מצרכן הגדול לקטן)

א. LINX AVX

ב. LINX

ג. PRIME SmallFFT

ד. PRIME BLEND

כשחברה נותנת למעבד TPD מסויים זה ערך מקסימלי , כלומר ערך שאין שום סיכוי בעולם לא משנה איזו תוכנה שהמעבד יעבור את אותו הTPD.

רוצה לדעת כמה מעבד בעצמו צורך ? צריך לחבר מולטימטר לחיבור הESP12V ולראות כמה הספק\זרם נשאב משם (אם יודעים זרם צריך גם למדוד מתח מעבד)

פורסם
  • מחבר

אני חושש שאזדקק לקצת יותר הסברים. :silly:

1. אבל בבנצ'ים הם הם הרי בונים את אותה המערכת בדיוק למעט המעבד (והלוח אם). אז אם יש הבדלים בצריכה זה לא אומר שהמעבד אחראי לכך?

2. באמת? 100% עבודה אבל חשמל שונה? למה זה? ואם כן האם זה הוגן להשוות בין מעבד AMD לאינטל באתה התכנית? (הבנתי שהם מחשבים בצורה שונה ולכן יש יישומים שרצים ביעילות משתנה לכל מעבד)...

פורסם
רוצה לדעת כמה מעבד בעצמו צורך ? צריך לחבר מולטימטר לחיבור הESP12V ולראות כמה הספק\זרם נשאב משם (אם יודעים זרם צריך גם למדוד מתח מעבד)

אם אתה בודק זרם במסילת 12V אין לך מה לעשות עם המתח של המעבד, אתה צריך אותו לחשב הספק רק אם תמדוד את הזרם אחרי המייצבי מתח לבין המעבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים