עבור לתוכן

האם APU רלוונטי לכל השימושים? (הבנתי שAMD בניגוד לINTELחלק ניכר מהכוח מגיע מAPU)

Featured Replies

פורסם

או APU זו סתם צורת חישוב וזה לא צריך לעניין אותי איך החישוב מתבצע?

כלומר כל מה שמעבד אינטל יכול בלי APU אמד עושה עם זה, ומה שבסוף קובע זה רק הבנצ'ים...

תודה.

פורסם

APU=Accelerating Processing Unit

זהו מעבד + כרטיס גרפי על אותה חתיכת סיליקון.

אתה יכול לעשות כל מה ש-APU עושה עם מעבד וכרטיס גרפי נפרדים (בלי קשר ליצרן המעבד)

היתרון הוא חיסכון בעלות ויצירת מעבד חזק יחסית בעלות נמוכה.

היום הכרטיסים הגרפיים, גם המובנים, כ"כ חזקים שאפשר לנצל את יכולת העיבוד שלהם גם למשימות חישוב כלליות ולאו דווקא גרפיות. יותר ויותר תוכנות יודעות לנצל את היכולת של הכרטיס הגרפי לצורך חישובים כלליים (תכניות ישנות שלא מודעות לכך לא יראו שיפור ביצועים). לפעמים ניצול היכולת של הכרטיס הגרפי נותן קפיצת מדרגה בביצועי התוכנה, ותוכנות מסחריות שואפות תמיד לנצל את כל משאבי המחשב ולהגיע למקסימום ביצועים האפשרי.

פורסם
  • מחבר

כן, אבל זאת בדיוק השאלה שלי.

אם למעבד של אינטל יש מספיק כוח חישוב הוא יכול לעשות את כל הפעולות שמעבד צריך לדעת לעשות (נניח את הגרפיקה בצד). כיוון שבבנצ'ים כמו הPASSMARK, או לא יודע איזה עוד, נלקח בחשבון הAPU והתוצאה הכללית המתקבלת היא של הכוח המשולב של מעבד והליבה גרפית- האם זה אומר שהמעבד לבדו (בהנחה שהתוצאה הסופית של מעבדי אינטל וAMD זהה) אצל AMD יותר חלש בכל היישומים שלא יודעים לנצל את השילוב עם הליבה הגרפית וכתוצאה מכך מעבד אינטל ישים למגוון רחב יותר של דברים לעשות איתו?

אם כן- אילו דברים (אני לא אומר יישומים כי אני מכוון לא רק לתוכנות אלא גם למשחקים ולכל השאר) לא מנצלים APU וכתוצאה מכך מקבלים מעבד חלש משל אינטל?

תודה.

נ.ב אם הליבה הגרפית שיש באינטל לא מנוצלת לצורך APU אלא רק לצורך גרפיקה כך שמשחקים מקבלים אינפוט של מעבד+ליבה האם זה אומר שבAMD במשחקים שלוקחים כוח חישוב מהליבה הגרפית אנחנו מקבלים מעבד חלש יותר?

פורסם

כאשר המבחן עשה שימוש בכרטיס הגרפי בד"כ מציינים את זה.

ביצועים כוללים של המעבד תלויים בהמון גורמים : ארכיטקטורה, תדר, כמות ליבות, גיוס יחידה גרפית לחישובים, הוראות חומרה מיוחדות, סוג העומס (יש עומסים שבהם ארכיטקטורה אחת מצטיינית לעומת אחרת)

עד לאחרונה היה נהוג להשוות ללא גיוס יכולת החישוב של ה-GPU. לאחרונה מתרבות התוכנות שכן יודעות לנצל את הכרטיס הגרפי לחישובים כלליים.

בממוצע (לא בכל המבחנים), אם ניקח שני מעבדים במחיר שווה בטווח 500-1000 ש"ח, אפשר לומר את הדברים הבאים:

- ביצועים של משימה בודדת בנים אחד עדיפים בד"כ במעבדי אינטל

- AMD נותן יותר ליבות עיבוד (בגלל ארכיטקטורות שונות אי אפשר להשוות ליבה מול ליבה)

- כוח העיבוד הכולל (=תפוקה - כל הליבות על 100%) גבוה יותר במעבדי AMD בזכות יותר ליבות עיבוד

- אם התוכנה יודעת לנצל את הכרטיס הגרפי אז APU של AMD יהיה חזק יותר ממעבד עם ליבה מובנית של אינטל.

פורסם
  • מחבר

המממ...

אני יודע שיהיו לי עוד שאלות בקשר לדברים שאמרת, אבל בנתיים תודה.

:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים