עבור לתוכן

עברתי ניתוח לייזר להסרת משקפיים, למי שיש שאלות מוזמן לשאול!

Featured Replies

פורסם

אני מרכיב משקפיים 17 שנה כבר ( כן אני זקן )

מה שמפריע לי זה שלרוב יש כתם או שהעדשות לא נקיות מספיק

הייתי מוכן לעשות ניתוח אם היה מובטח לי ראייה 6\6 ושהמספר לא יעלה

מישהו יכול להבטיח לי מה שכתבתי?

איזה מספר יש לך? חבר שלי הגיע ממינוס 8 ל-6/6. בינינו 6/6 זו לא ראיה מושלמת. יש לי כרגע 6/4.5 עם טשטוש ואני מרגיש שזה לא מספיק לי, הייתי שמח עם עוד קצת. גם לכל החברים שלי ללא המשקפיים, לכולם מבלי יוצא מן הכלל יש ראיה הרבה יותר טובה מ6/6. אחד מהם הגיע ל6/3 ולטענתו הוא ראה את זה ללא טשטוש (הוא אגב מסורתי ולומד תורה מהבוקר עד הערב אז למעשה הטענה שלספרים או למחשב יש השפעה על הראיה היא לא בטוח שנכונה..)

כל החברות מבטיחות לך עצמאות ממשקפיים ולזה אתה תגיע.

פורסם

אתה נראה אחד שמבין,

אתה יכול להסביר בפשטות מה הכוונה 6/6 בעצם?

פורסם

יומיים לפני שעברת את הניתוח הייתי אצלהם בבדיקת התאמה, אני ממתין למענק שירור בשביל לבצע אותו.

אצל איזה רופא עברת את הניתוח? אני עתיד לבצע אותו אצל ד''ר יובל דומניץ, שמעת עליו? ביצעת אצלו?

בנוסף, איך התמודדת עם הכאבים אחרי הניתוח? באמת כאבי תופת?

כמה ימים עד שיכלת לשבת מול מסך מחשב / טלוויזיה / לקרוא ספר כמו שצריך? ובכלל לצאת לרחוב ולתפקוד מלא?

אני בן 21, 12 שנים עם משקפיים, מספר יציב כשנתיים וחצי על אף שעות ארוכות מול המחשב וספרים בעיקר בשנה האחרונה + ע''פ בדיקת התאמה אני עם קרנית עבה מספיק בשביל ניתוח שני בהמשך החיים במידת הצורך. גם מומלץ לPRK.

פורסם

6/6 או 20/20 זה אותו הדבר.

המספר השמאלי מייצג אותך, המספר הימני מייצג את ממוצע האוכלוסיה. המספר נקבע בצורה מאוד פשוטה, לקחו מדגם גדול של אוכלוסיה וקבעו איתו את הממוצע לכך שהראיה תחשב לסבבה. כלומר בפשטות זה פשוט ממוצע הראיה באוכלוסיה עם "עיניים בריאות".

לדוגמא מושיקו רואה 6/12 זה אומר שהוא רואה ממרחק שש מטר מה שאדם עם עיניים "בריאות" רואה ממרחק 12 מטר. כלומר הוא לא רואה טוב.

לעומת זאת דימה רואה 6/3 כלומר הוא רואה ממרחק שש מטר מה שאדם עם עיניים בריאות משלוש מטר. כלומר לדימה יש ראיה מצויינת..

לא מכיר את הרופא, אני אישית עשיתי אצל רופא מאוד מוכר (אולי שני רק ללווינגר אבל גם יותר וותיק ממנו).

לדעתי prk זו השיטה המועדפות. ואני סבלתי ביומיים הראשונים מכאבי תופת וגירודים ומה לא.

ביום הראשוון פשוט ישנתי כל היום (מרוב כאבים אין הרבה שתוכל לעשות והגוף שלך עצמו יכנע ותישן מלא)

ביום שני הכאבים היו מתונים יותר והייתי ערני יותר זמן.

בשלישי ורביעי היה כבר סבבה אבל העדפתי להשאר בחדר חשוך

ולאחר שבוע חזרתי לפעילות רגילה אך העיניים היו מתעפייות לי מהר

את הזמן העברתי בעיקר בלשמוע audio books

פורסם
  • מחבר

יומיים לפני שעברת את הניתוח הייתי אצלהם בבדיקת התאמה, אני ממתין למענק שירור בשביל לבצע אותו.

אצל איזה רופא עברת את הניתוח? אני עתיד לבצע אותו אצל ד''ר יובל דומניץ, שמעת עליו? ביצעת אצלו?

בנוסף, איך התמודדת עם הכאבים אחרי הניתוח? באמת כאבי תופת?

כמה ימים עד שיכלת לשבת מול מסך מחשב / טלוויזיה / לקרוא ספר כמו שצריך? ובכלל לצאת לרחוב ולתפקוד מלא?

אני בן 21, 12 שנים עם משקפיים, מספר יציב כשנתיים וחצי על אף שעות ארוכות מול המחשב וספרים בעיקר בשנה האחרונה + ע''פ בדיקת התאמה אני עם קרנית עבה מספיק בשביל ניתוח שני בהמשך החיים במידת הצורך. גם מומלץ לPRK.

ד"ר יובל ניתח את חבר שלי לפני שנה וחצי (אותו חבר שבהמלצתו הלכתי על קייר)

אותי אישית ניתחה דוקטור ריטה לביא.

הכאבי הם לא תופת אבל בהחלט לא נעים(עד שאתה נרדם וזהו)

ישבתי מול המחשב בערך יומיים אחרי הניתוח, לצאת לרחוב יצאתי שלושה ימים אחרי (עם משקפי שמש כי האור הפריע קצת)

תפקוד מלא ביום שלישי, חזרתי לבסיס כבר ואני פשוט מסתובב עם משקפי שמש כדי להגן על העיניים.

לפי דעתי לך על זה! עולם אחר, במיוחד אחרי 12 שנה.

פורסם

טוב לדעת סוף סוף לגבי ה6/6

עכשיו איך "ממירים" ממספר רגיל ל6/6?

אני 3.5- ואם אני זוכר נכון בודקים לפי המספר הזה רק הופכי,

אז זה בעצם אומר שאני מתחיל לא לראות טוב ממרחק של 28 ס"מ (נכון? קראתי בויקיפידיה שזה ככה פעם)

פורסם

אין מדד מדויק.

-0.5 שווה ערך לראיית 6/12

לאחר מכן זה קופץ ברמות מטורפות.

אני יודע שעד 1-1.5 עוד ניתן איכשהו להסתדר ללא משקפיים, לאחר מכן זה נהפך לאבוד.

פורסם

אין מדד מדויק.

-0.5 שווה ערך לראיית 6/12

לאחר מכן זה קופץ ברמות מטורפות.

אני יודע שעד 1-1.5 עוד ניתן איכשהו להסתדר ללא משקפיים, לאחר מכן זה נהפך לאבוד.

אני ב 0.75- הבנתי את זה סופית, והתווספו לזה כאבי ראש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים