עבור לתוכן

המלצה למפרט מחשב לתכנות וריבוי משימות

Featured Replies

פורסם

היי,

אני איש היי-טק המעוניין להתעסק בתכנות גם בזמנו החופשי.

אני רוצה לקנות מחשב נייח, אשר ימוקם בסלון, וישמש בתור מחשב עבודה כללי (בעיקר אופיס ואינטרנט, עם הרבה חלונות וטאבים פתוחים בו"ז), וכן מחשב עבודה (תכנות ב- Java, C++, Python ב- IDE Visual Studio, Eclipse & Wing).בנוסף, המחשב נדרש להריץ מכונות וירטואליות (ווינדוז XP, ווינדוז 7 וכן לינוקס), לא יותר ממכונה אחת בו"ז).

המחשב לא ישמש כלל למשחקים.

בבחירת המפרט אני מעדיף להבין אילו החלטות ניתן לדחות מבלי לשלם מחיר. דוגמאות טובות:

1. ניתן לקנות 4GB של RAM, ורק אם זה לא מספיק אז להרחיב ל- 8.

2. ניתן לקנות תחילה HD רגיל, ורק אם רוצים לשפר את ביצועיו להוסיף SSD, מכיוון שגם ככה בנוסף ל- SSD צריך HD רגיל.

בנוסף, ניתן לדעתי לחסוך במותרויות כגון מקלדת אלחוטית, אם התקציב הפנוי ישמש לשיפור ביצועים.

לגבי מסכים, אני רוצה כרגע לקנות מסך אחד אבל שתהיה לי את האפשרות להוסיף מסך שני בעתיד.

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000-3500 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, גלישה מרובת כרטיסיות, הרבה חלונות פתוחים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כרום - כבד, Visual Studio - מזדמן, Wing - תדיר, Eclipse - תדיר, VirtualBox - תדיר, אופיס - מזדמן.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. כן

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? צריך מפרט שלם

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6. שיהיה שקט כמו הלפטופ הנוכחי שלי. המחשב יהיה בסלון ולא בחדר שינה, ולכן לא צריך להיות שקט לחלוטין.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא בשנים הראשונות, ולכן זה פחות חשוב באופן כללי

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא דרושות תוכנות כלל. הרכבה בחנות - נחמד, אבל לא קריטי.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אני מתגורר במרכז ת"א, נגיש בקלות ל- KSP ולחנויות אחרות באיזור דיזנגוף-אבן-גבירול-השלום

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא מסיבי, אשמח אם אוכל לשדרג עוד מספר שנים כאשר הביצועים יתחילו להפריע או לחלופין כאשר אפנה עוד תקציב.

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום.

מכונות וירטואליות ודפדפן עם הרבה טאבים אוהבים הרבה זיכרון, לכן הייתי ממליץ לקחת 8GB- גם בגלל סיבה זו, וגם בגלל שמדובר על נפח משתלם כיום ומגיע בסטיק בודד. כמו כן, למרות שגם מעבד i3 אמור להחזיק מכונה וירטואלית בלי הרבה בעיות, עדיף לקחת מעבד מרובע ליבה לפחות- גם למרווח נשימה עתידי (כי מעבד בד"כ לא מחליפים) וגם לקבלת כח עיבוד נוסף כעת אם תרצה להריץ משהו אקסטרה.

לגבי כונן SSD, לא כללתי לך במפרט אם כי בעלות של סביב ה-500 ש"ח ניתן לקחת אחד בנפח של 120GB~ שיספיק לך למערכת ההפעלה ותוכנות נבחרות. תמיד תוכל להוסיף אחד והמחירים יורדים לאט לאט.

אם אתה רוצה, אוכל להרכיב את המפרט בחנויות נוספות- אולי יצא זול יותר (יהיה צורך להזמין אותו כמובן).

מפרט אפשרי לדוגמא מ-KSP:

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 3470 3.2Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray 1

מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 PLUS 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte H77-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1

זכרונות: זיכרון למחשב Corsair Value 8GB DDR3 1600MHz CL11 1

דיסקים קשיחים: Seagate 1TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST1000DM003 1

צורבי DVD: LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA OEM 1

מארזים: מארז כולל ספק Antec NSK 4482B Mid ATX Case With 380W PSU 1

מחיר החבילה: 2694 שקל

פורסם
  • מחבר

האם לוח האם הזה יתמוך בעתיד בשני המסכים (דרך ה- DVI, בנוסף ל- VGA, אני מניח)?

פורסם

לפי הבנתי תוכל לחבר 3 מסכים במקביל, אחד לכל חיבור (המאיץ הגרפי תומך ב-3 מסכים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים