עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט שכבר נרכש 5550

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב לכולם,

לפני שאני רושם את המפרט אני רק רוצה להוסיף כמה דברים...

המפרט הוא ללא OC (לא אוהב ולא רוצה להתעסק עם זה) המערכת בנויה בעיקר למשחקים אך גם לעיצוב ובניית אתרים ועבודה עם הרבה תוכנות

וטאבים פתוחים בו זמנית...

שימו לב שגם חשוב לי איכות החומרים ולכן שמתי מארז יחסית יקר (גדול מבפנים ובכללי קראתי עליו כמה ביקורות והציונים שלו לא יורדים מ 90)

המעבד נבחר בכווה למרות שרבים פה אומרים שהוא לא שווה את ההפשר, החלטתי להמר עליו..

אני אשאיר כמה שאלות בסוף..

מפרט :

Core I5 3570 3.4 Ghz

1100 שח

Arctic Freeze 13

135 שח

Gigabyte H77-DS3H s1155 DDR3 1600Mhz

500שח

Corsair XMS 8GB DDR3 1600Mhz CL11 X2

195 שח X 2

= 390 שח

Seagate 1TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata3

420שח

Sapphire HD 7950 3GB DDR 5 OC 950Mhz Dual-X Ver

1990 שח

SeaSonic G650 650 Gold Modular Active PFC 12CM Fan

535 שח

Antec Eleven Hundred The Advanced Gaming Authority Case

580 שח

סך הכל כלל מע"מ 5550

שאלות :

הזיכרון ראם ממש ממש זול יחסית לכל השאר... ורשום עליו :

גודל זיכרון8GB Kit (1 x 8GB)

פרופיל ביצועיםXMP

פיזור חוםXMS

קונפיגורצית זיכרוןDual Channel

סוג זיכרוןDDR3

Package - Memory Pin240

Package - Memory FormatDIMM

Tested Voltage1.65

SPD Voltage1.5

Speed RatingPC3-12800 (1600MHz)

SPD Speed1333MHz

Tested Speed1600Mhz

Tested Latency9-9-9-24

SPD Latency9-9-9-24

האם יש איזה בעיה איתו ? או חוסר התאמרה חוץ מהCL הגבוה שלו ?

למה הוא הרבה יותר זול מכל השאר ?

קניתי זוג כאלה - הם יעבדו בדואל צ'אנל בלי שוב בעיה ?

הארז - האם יש צורך להוסיף לו עוד מאווררים ? הוא מגיע עם 2 ויש מקום לאיזה 10 או 8 מאווררים...

המחשב יעבוד בסביבה חמה ובגלל זה שמתי גם קירור חזק על המעבד..

ש זה מה שרשום על הקירור הקיים על המארז :

מערכת קירור

- One 200 mm blue LED top fan

- One 120 mm rear fan

- One 120 mm intake fan behind. motherboard for CPU cooling (optional)

- Two 120 mm internal intake fans (optional)

- Two 120 mm front intake fans (optional)

- Two 120 mm side panel fans to cool graphic cards (optional)

- Fan power hub (allows you to connect four 3-pin fans to a single Molexfor improved cable management)

יש מאווררים שלדעתכם אני צריך להוסיף למארז ? מקבלים רק מאוורר אליון 200ממ ואחורי 120 ממ...יש עוד הרבה מקום למאוררים.. P:

אם אתם שואלים מי זה היקרנים האלה ? KSP ... אבל לא כל בוקר אבא מתעורר ומחליט שאתה צריך מחשב חדש.. ואין לו יותר מידי זמן להתעסק עם זה.. המפרט ניבנה ב10 דקות וKSP היא החנות היחידה שקרובה...

אשמח אם תעירו לי הערות בונות... המחשב מגיע מחר מחרותיים...

תודה.

פורסם
אבל לא כל בוקר אבא מתעורר ומחליט שאתה צריך מחשב חדש.. ואין לו יותר מידי זמן להתעסק עם זה.. המפרט ניבנה ב10 דקות וKSP היא החנות היחידה שקרובה...

נו באמת.

- מעבד i5-3470 מעט משתלם יותר.

- יש לוחות אם משתלמים יותר.

- היה אפשר לקחת קירור מעט חלש יותר.

- באותו מחיר יש זיכרון value שמגיע עם מתח נמוך יותר. אם אין התעסקות בתוכנות כבדות במיוחד, 8GB יהיה מעל ומעבר.

- כרטיס המסך. יש לך בכמה מאות שקלים פחות GTX660TI שאומנם טיפונת חלש יותר, אך זול בהרבה.

- ספק של סיסוניק 520W היה מספיק מעל ומעבר למפרט שכזה וזול ב-200~ ש"ח.

- מארז טוב אבל גם מארזים זולים יותר כמו אנטק ONE או 300 יספקו את הסחורה.

לגבי שאלותיך- אין בעיה עם הזכרונות (אם כי מתח 1.5V עדיף מאשר 1.65V) ואין צורך להוסיף שום קירור למארז.

אם אתם שואלים מי זה היקרנים האלה ? KSP ...

KSP לא יקרנית, אתה פשוט בחרת בחומרה יקרה ולא משתלמת. אם תקח את כל הערות שכתבתי לך ותיישם אותן במפרט, הם יחסכו לך סביב ה-1000 ש"ח עם איבוד קטן מאוד בביצועים. זה למה צריך להתייעץ בפורום לפני קניית מפרט.

פורסם
  • מחבר

נו באמת.

- מעבד i5-3470 מעט משתלם יותר.

- יש לוחות אם משתלמים יותר.

- היה אפשר לקחת קירור מעט חלש יותר.

- באותו מחיר יש זיכרון value שמגיע עם מתח נמוך יותר. אם אין התעסקות בתוכנות כבדות במיוחד, 8GB יהיה מעל ומעבר.

- כרטיס המסך. יש לך בכמה מאות שקלים פחות GTX660TI שאומנם טיפונת חלש יותר, אך זול בהרבה.

- ספק של סיסוניק 520W היה מספיק מעל ומעבר למפרט שכזה וזול ב-200~ ש"ח.

- מארז טוב אבל גם מארזים זולים יותר כמו אנטק ONE או 300 יספקו את הסחורה.

לגבי שאלותיך- אין בעיה עם הזכרונות (אם כי מתח 1.5V עדיף מאשר 1.65V) ואין צורך להוסיף שום קירור למארז.KSP לא יקרנית, אתה פשוט בחרת בחומרה יקרה ולא משתלמת. אם תקח את כל הערות שכתבתי לך ותיישם אותן במפרט, הם יחסכו לך סביב ה-1000 ש"ח עם איבוד קטן מאוד בביצועים. זה למה צריך להתייעץ בפורום לפני קניית מפרט.

הם כן נהיו יקרים.. בטי אם אס המעבדים זולים בכ100 שח והכרטיס מסך בכ250 שח.. וקניתי אותו בכוונה מכיוון שאני על הדרך מקבל עוד שלושה משחקים שאחד מהם לפחות היתי קונה.. מארז יכול להיות שהיתי משיג יותר זול..אבל ממש אהבתי את זה והוא גם גדול ומרווח..

פורסם

כדי לבדוק האם חנות יקרה או לא, אתה לא משווה אותה מול חנות אחרת, אלא מספר חנויות.

זה ש-TMS זולה יותר לא אומר ש-KSP יקרים. המחירים שלהם די ממוצעים ביחס לשאר החנויות.

פורסם
  • מחבר

כדי לבדוק האם חנות יקרה או לא, אתה לא משווה אותה מול חנות אחרת, אלא מספר חנויות.

זה ש-TMS זולה יותר לא אומר ש-KSP יקרים. המחירים שלהם די ממוצעים ביחס לשאר החנויות.

מסכים איתך בקשר לזה.. פשוט זה מחשב שנרכש בפזיזות ויש לי כאן לוח atx שתומך בקרוס פייר וספק שאמור להחזיק את זה אם אני אחליט ככה בעתיד... תודה על התגובה

פורסם

אין דבר כזה מחשב שנרכש בפזיזות, ב-5 דקות אתה לא קובע קניה של משהו שעולה כמה אלפי שקלים. אני מניח שהדבר היה בתכנון זמן מה.

חריץ ה-PCIe השני בלוח הזה עובד במהירות 4X לכן בחלק מהמקרים תאבד עשרות אחוזי ביצועים לעומת לוח 8X/8X למשל.

רשמתי שהלוח הזה לא משתלם, משום שבעוד 25 ש"ח יש לך את ה-D3H שכולל יותר יציאות (כמו האודיו+אופטית ו-2 יציאות USB3 נוספות).

פורסם
  • מחבר

אין דבר כזה מחשב שנרכש בפזיזות, ב-5 דקות אתה לא קובע קניה של משהו שעולה כמה אלפי שקלים. אני מניח שהדבר היה בתכנון זמן מה.

חריץ ה-PCIe השני בלוח הזה עובד במהירות 4X לכן בחלק מהמקרים תאבד עשרות אחוזי ביצועים לעומת לוח 8X/8X למשל.

רשמתי שהלוח הזה לא משתלם, משום שבעוד 25 ש"ח יש לך את ה-D3H שכולל יותר יציאות (כמו האודיו+אופטית ו-2 יציאות USB3 נוספות).

זאת לא היתה פזיזות.. היה רעיון לרכוש מחשב אבל פתאום הסכום הוכפל

וזה באמת היה עיניין של אולי ז20 דקות...

בקיצור קיבלתי היום את המחשב, המשחק היחיד שמותקן כרגע זה פר קריי 3 שלצערי הפעלתי אותו דרך היו פליי והוא הוריד לי את המשחק כמה שעות טובות על 200-500 קב..

המשחק רק חלק לגמריי על הגדרות גבוהות ביותר על אנטי אלייסינג על *4 והמחשב לא מתעמץ כמעט.. רזולוציה fhd ... הכרטיס במנוחה נימצא על 29-31 מעלות.. סך הכל אני מרוצה.. וכמו שאמרתי קודם, אתה צודק בקשר לזה שהיה אפשר ליעל את המפרט..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים