עבור לתוכן

למעבד Core i3-3220, מה עדיף: Alpine 11 Pro לעומת Alpine 11 GT?

Featured Replies

פורסם

הPRO תומך במעבדים עם פליטת חום של עד 90 וואט לעומת 75 וואט בGT, במקרה שלך זה לא משמעותי שכן המעבד שלך עומד על 35 וואט.

והGT שקט יותר..לא משהו שתרגיש בפועל..

פורסם
  • מחבר

הPRO תומך במעבדים עם פליטת חום של עד 90 וואט לעומת 75 וואט בGT,

במקרה שלך זה לא משמעותי שכן המעבד שלך עומד על 35 וואט.

רק ליתר דיוק, המעבד שלי 55W

http://ark.intel.com/products/65693/Intel-Core-i3-3220-Processor-(3M-Cache-3_30-GHz)

והGT שקט יותר..לא משהו שתרגיש בפועל..

גם בקיץ ה-GT יהיה שקט יותר?

החשש שלי ממנו היא שבגלל שהקוטר שלו קצר יותר, אז הוא יסתובב מהר יותר ואז ייצר רעש..

פורסם

אכן 55 וואט :xyxthumbs: וכמו שאמרתי ההבדל ביניהם מבחינת רעש הוא ממש זניח ואני בספק שתרגיש..

פורסם

שאלה לגבי הW -

ככל שהקירור מתאים למעבדים עם פליטת W גבוהה יותר זה לא אומר שהם חזקים יותר?

ואז זה אומר שלמעבדים עם פליטת W נמוכה יותר הם יהיו שקטים יותר?

פורסם

בגדול ככל שקירור תומך במעבד עם פליטת חום יותר גבוה זה אומר שהוא יכול להתמודד עם החום הזה פר אותו זמן.

לגבי המאוורר זה לא מתבטא רק בו, למשל בALPINE ואפשר לראות את זה במפרט ההבדל בין המאווררים הוא כמעט לא מורגש..

איך זה הגיוני אתה שואל ? פשוט, גוף הקירור שמסלק את החום הוא יעיל יותר, אם זה גוף קירור יותר גדול, בסיס נחושת וכו.

ככה שבסופו של דבר אין קשר ישיר בין המאוורר תמיד יכול מאוד להיות שהמאוורר יהיה זהה אבל גוף הקירור עצמו שונה לגמרי..

פורסם

אבל עדיין,

קירור יעיל יותר ישמור על טמפרטורה נמוכה יותר,

שבה המאורר יפעל באחוזים נמוכים יותר.

פורסם

נו ברור..אבל אתה שאלת משהו אחר...

מה יקרה למשל אם אני אקח את אותו גוף קירור עם מאוורר חזק ומאוורר חלש..אז נכון גוף הקירור עם המאוורר החלש יציג תוצאות גרועות..

מה יקרה אם אני אקח את אותו המאוורר בדיוק רק אתקין אותו על גוף קירור קטן ופעם על גוף קירור גדול..אז למרות שהRPM זהה גוף הקירור הגדול יותר ינצח..שכן הוא מסוגל לפזר יותר חום פר אותו זמן בלי קשר למאוורר..

ודרך אגב יש גופי קירור ומערכות קירור שבנויות לעבוד עם מאווררים מסוימים (בעלי RPM נמוך\גבוה וכו) ככה שהדוגמא למעלה לא תמיד היא מאה אחוז :xyxthumbs:

פורסם

פשוט התכוונתי שהוא יהיה שקט יותר במנוחה ויעיל יותר במאמץ.

מצטער אם לא הייתי ברור..

פורסם

שוב זה הכל תלוי...כי הרי גוף קירור הוא שילוב של גוף קירור עם מאוורר..ולכן במידה וגוף הקירור עצמו קטן אז המאוורר יהיה חזק ויחפה על זה..

ואפשרי גם להפך ברגע שגוף הקירור יהיה גדול אז היצרנית לא תשתמש במאוורר מרעיש שכן אין צורך כי גוף הקירור מפצה על זה. :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים