עבור לתוכן

שאלות לגבי שילוש ל HTPC

Featured Replies

פורסם

אני רוצה להרכיב מחשב סלוני שיענה על צרכים של בעיקר צפייה בסרטים בhd שיטוט באינטרנט ואולי הרצת משחקים קלים, המארז יהיה mini itx )COOLER MASTER Elite 120 Advanced ויש חשיבות לכך שהחשב יהיה שקט יחסית

חשבתי ללכת על מעבד INTEL i3-3225 בגלל ה HD4000 המובנה שיחסוך רעש מעוד מאורר של כרטיס מסך ויחסוך חשמל וחום במארז הקטן

השאלות הן : איזה לוח כדאי להתאים למעבד יש לזכור כי יכנס לmini itx עדיף עם תמיכה בUSB ו sata 3 לעתיד והאם כל הלוחות ידעו לנצל את המאיץ הגרפי של המעבד בצורה מקסימלית?

לגבי זיכרון חשבי ללכת על 2x4gb השאלה אם יש חשיבות לחברה מסוימת או דגם כי כולם בערך באותו המחיר

בברכה עדי

פורסם

יהיה עדיף להשתמש בAPU של AMD בזכות ה-GPU המובנה העדיף משמעותית מאלה של אינטל (כולל HD-4000)

למשל A8-5600K, זול יותר מ 3225, עם כוח עיבוד כולל גבוה מה3225 בזכות ארבע ליבות פיסיות, גרפיקה טובה בהרבה.

אלטרנטיבה - A10-5800K

מחירים (מIQPC גירסאות BOX)

3225 - 721 ש"ח

ה-A8-5600K עולה 603 ש"ח

ה-A10-5800K עולה 720 ש"ח

תוכל למצוא הדגמות והשוואות ביוטיוב למשל.

פורסם
  • מחבר

או קיי תודה, האם יש עדיפות לfm2 על פני הfm1, והאם הAMD A-Series A4-5300 יהיה מספיק חזק כדי לנגן חלק סרטים ב 1080p?

אני כרגע גר בצרפת ויש חנות שממנה אני מתכוון לקנות, זה הלינק למעבדי amd http://www.grosbill.com/3-processeur-amd-type-informatique

יש כמה מעבדים שהם באותו המחיר כמו מעבדים דומים אך נראים כחלשים יותר אשמח להמלצות לגבי תמורה למחיר במעבדי amd מהלינק הנ״ל

כמוכן אם יש אפשרות למעבד שיתמוך בoc זה גם יכול להיות טוב

פורסם

FM2 היא התושבת החדשה שמתאימה למעבדי טריניטי שבהם שיפרו את היכולת הגרפית. לשימושים שלך גם FM1 טוב.

A4-5300 הוא באופן כללי חלש יותר מאלה שהצעתי למעלה או מi3-3225 אבל הוא יהיה מצויין לניגון סרטים ולHTPC ומראה ערך טוב בזכות המחיר הזול. לא תוכל להמהיר אותו אבל הוא יהיה מצויין לשימושים שצייינת. תוכל להתרשם מביקורות של לקוחות בnewegg

לגבי זכרונות זה לא משנה - רק תוודא שהם תואמים ללוח ולמעבד (DDR3-1600 היא בחירה בטוחה)

פורסם
  • מחבר

או קיי אחרי שקראתי כמה ביקורת נשארה לי התלבטות

אחת ה 5400k או ה5800k ההבדל בניהם הוא כ50 יורו.

השאלה היא האם אולי עדיף להשקיע את הכסף הזה בssd האם זה יתן ביצועים הולמים יותר לשימושי בhtpc

כמוכן האם יש. לוחות אם שמגבילים את השימוש ב oc?

פורסם

לדעתי לשימושים שציינת, ה-5400K יתאים יותר. אמנם הוא חלש יותר למשימות חישוביות כבדות יותר כי יש לו שתי ליבות לעמות 4 ליבות ב5800K ו5600K אבל לשימושי דסקטופ טיפוסיים או HTPC זה לא משנה ואתה לא תרגיש הבדל.

אם בכל זאת אתה מעוניין לבחור את המעבד מרובע הליבות, אני חושב ש 5600K יתן תמורה טובה יותר לכסף.

קניית SSD בהפרש הכסף היא רעיון טוב בהחלט. שקול גם קניית מאוורר שקט יותר מאשר מאוורר הסטוק שבא בקופסה. מה שיש יספיק אבל אם אתה מתכנן המהרה משמעותית תצטרך קירור טוב יותר.

בכל מקרה, לשימושים שציינת לא תצטרך המהרה מה גם שלמעבד יש המהרה אוטומטית ("טורבו"). למחשב סלוני זה כמעט שלא נחוץ. כל הלוחות יאפשרו לך להמהיר את המעבד הזה, שהוא קל יותר להמהרה ועם מכפלה פתוחה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובות המפרטות.

מבחינת קירור התושבת של ה fm1 היא כמו של הfm2 כי לא כל כך מצאתי קירור ל fm2

פורסם

כמו של FM1 וגם קירורים שם AM2/2+/3 , רק תוודא שהוא מתאים ללוח ITX ולא מתנגש/חוסם משהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים