עבור לתוכן

עזרה בקניית נורות לד לסלון מהאינטרנט

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

קניתי מהאיביי לפני כמה חודשים נורות לד של 4w אם אני לא טועה וזה די חשוך .. רציתי לדעת, רק מי שמבין בבקשה, כמה watt צריך להיות בנורת לד שאני קונה שתהיה זהה ל - 75 watt של הנורות הישנות (נראה לי שהן נקראות halogen) ?..

תודה מראש,

משה

פורסם

אל תקנה LED. הדבר הזה לא מחזיק מעמד (בנוסף לזה שזה יקר וכלל לא ידידותי לסביבה [מכיל 100% רכיבים אלקטרוניים, כולל ה-LED עצמו]). תישאר עם נורת ליבון, או הלוגן, או שתחליף את המנורה שלך לגוף תאורה עם נורה פלואורסצנטית של 18W קווית או של 22W טבעתית (עם סטרטרים, לא גוף אלקטרוני). הוא יכול להחזיק לך הרבה יותר זמן מכל הפתרונות המוצעים האחרים לנורות ליבון והלוגן (נורה חסכנית [CFL/EL], פלואורסצנט "T5" אלקטרוני, ולד).

פורסם
  • מחבר

אל תקנה LED. הדבר הזה לא מחזיק מעמד (בנוסף לזה שזה יקר וכלל לא ידידותי לסביבה [מכיל 100% רכיבים אלקטרוניים, כולל ה-LED עצמו]). תישאר עם נורת ליבון, או הלוגן, או שתחליף את המנורה שלך לגוף תאורה עם נורה פלואורסצנטית של 18W קווית או של 22W טבעתית (עם סטרטרים, לא גוף אלקטרוני). הוא יכול להחזיק לך הרבה יותר זמן מכל הפתרונות המוצעים האחרים לנורות ליבון והלוגן (נורה חסכנית [CFL/EL], פלואורסצנט "T5" אלקטרוני, ולד).

קודם כל תודה רבה על ההתייחסות .. איזה נורה תתן לי מינימום בחשבון החשמל, לא תזיק לבריאות ואור cool white כמו של Led ?

פורסם

נורה 18W בפורמט T8 ישרה בצבע cool white שמספר הקוד שמופיע בקופסא שלה הוא 840 או שמצויין שמסירת הצבע שלה היא 85%. האופצייה היחידה כרגע בחנויות לנורה T8 18W במסירת צבע זאת וגם בצבע זה, היא אוסרם (ייתכן שיש גם כאלו של יורולוקס מסוג זה בחנויות מסוימות). מותגים אחרים (ואיכותיים יותר) של חברות גדולות, כמו פיליפס, Narva, ג'נרל אלקטריק ו-Radium ניתן למצוא כיום רק בסיטונאויות.

נורה טבעתית של 22W בפורמט הרגיל, קשה למצוא בחנויות בצבע cool white, מסוג 840.

אולם באינטרנט (כמו Ebay), המגוון של נורות cool white בכללי (הן ישר 18W, והן טבעתי 22W) גדול מאוד. ובמקרה של נורה טבעתית של 22W, אין שום סיבה שלא לקנות גם מתוצרת אמריקאית (הנורות האמריקאיות מסוג זה מתאימות גם לצ'וקים האירופאיים והישראליים שמפעילים נורה בפורמט זה), רק לוודא שלא מופיע בתיאור של הנורה או על הנורה/הקופסא שלה הכיתוב RS או Rapid-Start (רפידסטארט).

פורסם
  • מחבר

נורה 18W בפורמט T8 ישרה בצבע cool white שמספר הקוד שמופיע בקופסא שלה הוא 840 או שמצויין שמסירת הצבע שלה היא 85%. האופצייה היחידה כרגע בחנויות לנורה T8 18W במסירת צבע זאת וגם בצבע זה, היא אוסרם (ייתכן שיש גם כאלו של יורולוקס מסוג זה בחנויות מסוימות). מותגים אחרים (ואיכותיים יותר) של חברות גדולות, כמו פיליפס, Narva, ג'נרל אלקטריק ו-Radium ניתן למצוא כיום רק בסיטונאויות.

נורה טבעתית של 22W בפורמט הרגיל, קשה למצוא בחנויות בצבע cool white, מסוג 840.

אולם באינטרנט (כמו Ebay), המגוון של נורות cool white בכללי (הן ישר 18W, והן טבעתי 22W) גדול מאוד. ובמקרה של נורה טבעתית של 22W, אין שום סיבה שלא לקנות גם מתוצרת אמריקאית (הנורות האמריקאיות מסוג זה מתאימות גם לצ'וקים האירופאיים והישראליים שמפעילים נורה בפורמט זה), רק לוודא שלא מופיע בתיאור של הנורה או על הנורה/הקופסא שלה הכיתוב RS או Rapid-Start (רפידסטארט).

אפשר את עזרתך בקבלת דוגמא לנורה מה - eBay (לא חייב אמריקאי, אפשר גם סיני - גם אם פעם בשנה או פחות אצטרך להחליף אותן, זה לא בעיה) שתואמת לדרישות שלי ?

פורסם

אני בדרך כלל לא נכנס ל-Ebay בדרך כלל, כך שאני לא יכול לדעת איזה נורות נמכרות שם. אבל אני מניח שמוכרים שם גם נורות פלואורסצנט של היצרנים הגדולים האירופאים.

מומלץ שלא תקנה נורה מתוצרת סין, שכן זה מחזיק פחות זמן מנורה מתוצרת אירופאית.

מצאתי ב-Ebay את זה.

בחנויות "עשה זאת בעצמך" אפשר למצוא בקלות Osram Lumilux L 18W/840 ולפעמים גם יורולוקס.

בסיטונאויות החשמל (כמו חשמל ישיר), תוכל למצוא עוד מותגים.

עוד סוגים של נורות ששככתי להציע לך בגוון cool white, זה נורות פלואורסצנטיות קומפקטיות כדיוגמת PL-C כמו של 10-18W או PL-L של 18W, או 2D, שאפשר למצוא אותן בסיטונאות וגם בחנויות "עשה זאת בעצמך" (מומלץ גם כן, שנורות יהיו עם שתי פינים והגוף יהיה עם צוק מגנטי ולא אלקטרוני).

פורסם

חכה כמה חודשים שזה ייצא לשוק:

http://www.kickstarter.com/projects/limemouse/lifx-the-light-bulb-reinvented

ואז תקנה :) לד חסכונית מגניבה נשלטת מהסמארטפון בכל צבע שתרצה

(קיבלת סמס? החדר מהבהב בכחול, מייל מהבוס? באדום, מנגן מוזיקה? החדר מנגן באורות בהתאם רגוע עם פיידים או קופץ כמו מועדון)

(תראה את הסרטון בלינק)

פורסם

חכה כמה חודשים שזה ייצא לשוק:

http://www.kickstarter.com/projects/limemouse/lifx-the-light-bulb-reinvented

ואז תקנה :) לד חסכונית מגניבה נשלטת מהסמארטפון בכל צבע שתרצה

(קיבלת סמס? החדר מהבהב בכחול, מייל מהבוס? באדום, מנגן מוזיקה? החדר מנגן באורות בהתאם רגוע עם פיידים או קופץ כמו מועדון)

(תראה את הסרטון בלינק)

מיותר לגמרי. תקנה פלואורסצנט רגיל 18W או טבעתי 22W או קומפקטי PL 10-18W, או 2D של 22W עם צו'ק מגנטי רגיל וסטרטרים וזהו (אם אינך רוצה הבהובים בהדלקה, ניתן לשים סטרטר אלקטרוני, כמו זה של Alren EFA). לד, ובמיוחד כמו זה שבלינק, לא יחזיק מעמד יותר משבועות ואף ימים ספורים. מספיק לאמץ חידושים חסרי תועלת. אין כל סיבה שלא להמשיך להשתמש בטכנולוגיה הקיימת אם היא יעילה ואף טובה ואמינה יותר מהטכנולוגיה החדשנית.

פורסם

שלום לכולם

כמה watt צריך להיות בנורת לד שאני קונה שתהיה זהה ל - 75 watt של הנורות הישנות (נראה לי שהן נקראות halogen) ?..

תודה מראש,

משה

היחס בין נורת ליבון ללד 1/10 זאת אומרת שאתה צריך נורה של 7.5W

פורסם

אלה הספקים דיי גבוהים ל LED - אתה מתחיל להיכנס לבעיות של התחממות ומכאן אמינות ואורך חיים

יש כמה סוגים של מנורות LED : יש כאלה שמתלאות בלדים קטנים (ספוט או מכל הצדדים - לא לקנות אותם, ויש כאלה שהם לדים עוצמתיים אם צלעות קירור בבסיס של המנורה - אלה טובות יותר אבל עדיין הם לא מתאימות לגוף תאורה צר או סגור

היעילות של LED היא חלקית כיוון שהוא באמת מקור אור יעיל, וחלק מזה שהוא נותן אור מרוכז. לכן ה "יעיל X10 מליבון" אוליי נכון למקרה שאתה מרכז את האור לכיוון מסויים, אבל אם אתה רוצה שהאור ילך מהמנורה לכל הכיווןנים אז ה "יעיל X10" זה ציפיות גבוהות - יותר משהוא כמו יעיל X6 בהשוואה לליבון, כך שייתכן שתצתרך LED של 10W

אם זאת יש לך בחירה של צבעים, לדעתי (דעה אישית) בצבעים קרים ניתן להסתפק בפחות אור ועדיין לראות טוב יותר

פלורסצנט T8 (ש dor123) מציע הוא הפלורסצנט הישר והארוך. T8 18W הוא באורך 0.6 מטר. הוא אחד מהפתרונות תאורה הכי אמינים שיש היום (אין דבר כזה שהוא פתאום שרוף בלי סיבה כמו שיש לכל המוצרי תאורה ה "ירוקים"), חסכוני בחשמל באותה מידה כמו הפתרונות ה "ירוקים" למיניהם, אבל מיועד לגוף תאורה ישר וארוך של פלורסצנט ולא לנברשת

ב CFL (פלורסצנט קומפקטית אם הברגה רגילה) ההספק שאתה צריך הוא משהוא כמו 15-18W. גם CFL לא מיועד לגוף תאורה סגור או צר, ואין לו ממש יתרון מעל LED חוץ ממחיר התחלתי

המנורות ה "רגילות" הן ליבון (המנורה הרגילה אם חוט להט) והלוגן (החדשות יותר - מנורה רגילה, שבמקום חוט להט רגיל יש בתוכה מנורה קטנה אם חוט להט). שתיהם נותנות אור חם ולט חסכוניות, ההלוגן קצת יותר חסכונית מהליבון (60W הלוגן = 75W ליבון) אבל זה עדיין הרבה חשמל בהשוואה ל LED ופלורסצנטים למיניהם

צבע של האור : יש 3 קבוצות צבע עיקריות שהשמות שלהם קצת מטעים וגם לא תואמים בין עברית ואנגלית ("לבן קר" ו cool white הם 2 צבעים שונים). כמו כן יכולים לכתוב אותם בתור טמפ' K או מספר צבע

לבן קר כמו של רוב הפלורסצנטים - "לבן קר" - daylight - טמפ 6500K - צבעים 765, 865

לבן בינוני כזה כמו חלק מהפלורסצנטים (ספוטים במשרדים למשל) - אין שם בעברית - cool white - טמפ 4000-4200K - צבעים 640, 840-842

דמוי ליבון - "חם" - warm white - טמפ 2700K - צבע 827

המס' צבעים הולכים לפי חוקיות כשהמס' הראשון זה איכות צבע וה 2 בסוף ה הטמפ' ב K. כך למשל :

765 = פלורסצנט לבן קר רגיל = איכות 7, טמפ 6500K

865 = פלורסצנט משופר (עולה 20 שקל במקום 10, הפלורסצנט עצמו נראה אותו דבר ומתאים לאותו גוף תאורה אבל באור שלו דברים בצבעים שונים נראים טבעי יותר והוא גם בהיר יותר) = איכות 8, טמפ 6500K

840 = פלורסצנט משופר אם צבע ביניים בין לבן קר וחם

827 = דמוי ליבון (לדעתי פלורסצנטים "דמויי ליבון" לפעמים לא ממש נותנים את הצבע הנכון אז עדיין יש הבדל ביניהם לליבון אמיתי)

גם מנורות LED, מטאל ואחרות יכולות ללכת לפי אותו קוד מס' צבעים

תופעות בריאותיות : הרוב דיי דמיוני. פשוט תבחר את הצבע והעוצמה שאתה רוצה וזהו. אם אתה נוטה ל "כאבי ראש מפלורסצנטים" תבחר צבעים באיכות 8 ומעלה ולא תהיה בעיה

ב LED יש לדים שיש להם נטייה לגוון קצת כחול (לדים של 6500K שבמציאות נותנים K גבוה יותר), תביא בחשבון שייתכן שתרצה לשים LED של 4000K במקום 1 מהלדים וכו כדיי לאזן אותם

פורסם

DVL0515-ULK0002-0008-1W-1.jpg

זה דוגמה לנורת לד אם צלעות קירור... בתמונה נורה של 8W צבע חם.

פורסם

הייתי רוצה לראות צלעות גדולות יותר ל 8W אבל זה לפחות משהוא. אתה יכול גם להוריד את הפלסטיק הקדמי השקוף כדיי לשפר קצת את הקירור

(בתוכו יש כדור פלסטיק צהוב, אתה יכול להוריד אותו אם בא לך אבל מתחת אליו הלדים הם כחולים - זה הפלסטיק שנותן את הצבעים החמים)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים