עבור לתוכן

כיצד לפשט את הניהול של FTP?

Featured Replies

פורסם

היי לכולם ,

אני זקוק לעזרה עם שרת FTP ביני לבין לקוח שלי .

הלקוח מבקש שתותקן לו תיקייה על השולחן עבודה , אלייה הוא זורק את הקבצים ואני מושך אותם משם (וטוען שעד היום הוא עבד ככה עם נותני שירות אחרים) .

אני יודע רק לעבוד עם הממשק הפנימי של ה-FTP או תוכנה כמו FTP Flash , ולא בדרך שהוא מבקש .

תוכלו להסביר לי בבקשה (קחו בחשבון שאני לא מבין גדול)?

פורסם

אני אנסה להסביר לך בקווים כללים

ראשית - מפה מיקום רשת ל-FTP - כפתור ימני על המחשב שלי - Map network drive

אל תסמן או תכתוב משהו - יש למטה קישור שצריך להיות כתוב להתחבר למאגר מקוון (אני ב-8 ולכן ראה תמונת מסך)

http://pad2.whstatic.com/images/d/db/MapNetworkDrive_80.gif

מלא את הפרטים (שם כתובת - שם משתמש סיסמא וכיוב)

לאחר מכן כנס למיקומי הרשת תעתיק את הקישור לשולחן העבודה ושלום על ישראל (בדקתי את זה על ה-8 שלי ועובד)

לגבי 7 - תנסה - אם לא עובד - http://paulnieuwelaar.wordpress.com/2010/12/04/desktop-shortcut-to-ftp-via-windows-explorer/

אל תשכח לשמור סיסמאות - כי אחרת זה ינג'ס למשתמש והאחרון ינג'ס לך - ואתה לא רוצה שהוא ינג'ס לך...

בהצלחה,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

וואו , זה היה קל .

אצלי המחשב הוא 8 , אני מקווה שילך חלק במחשב של הלקוח .

יש בעיות אבטחה עם השיטה הזו?

פורסם

וואו , זה היה קל .

קל למי שיודע - או יותר נכון למי שיודע לחפש...

בוודאי - אתה שומר סיסמאות - ולכן יש גישה אוטומטית לכל מי שיש גישה למחשב... (גם אם גישה זו היא "בלי כוונה")

בא ננסה לחשוב יצירתי - אל תשתמש במונחים טכניים - תבהיר מה אתה עושה - מה הלקוח עושה - ומה אתם רוצים לעשות

ככה (אולי) אני אוכל לעזור לך.

פורסם
  • מחבר

גם לי לקחו כמה דקות להבין על מה אתה מדבר , אבל זה הרבה יותר קל מכל פתרונות "הענן" שהציעו לי :kopfpatsch:

אני צריך שלקוח יעביר לי כל יום כמה עשרות תמונות (JPEG) , הן במילא נמחקות ולא נאגרות , אז נראה לי שאין מחדלי אבטחה רציניים פה .

פורסם

הוא מעביר ממיקום קבוע או מיקום משתנה?

במידה ממיקום קבוע:

http://www.secondcopy.com/ftpsupport.html

תענוג של תוכנה משתמש בה כבר שנים (כן אני יודע שאפשר עם סקריפט וגם כתבתי גם כמה סקריפטים כאלו) - מאוד פשוטה להגדרה ניהול וכיוב'

ואז אתה יכול להגיד לו "שלום על ישראל"

במאמר מוסגר - אם הלקוח שלך מסתבך עם העלאת תמונות ל-FTP וגורם לך לעשות שמיניות באוויר כדי שהוא ימשיך להיות לקוח שלך - אולי אתה לא צריך אותו בתור לקוח.

בהצלחה,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

חוץ מזה שאני לא צריך אותו (עריכה : דרופבוקס) אחריי הפיתרן של גבריאל? כלום ;D

בעצם יש הרבה תלונות על האבטחה\פרטיות שם , אבל לא לסקול אותי , אין לי מושג בכלל בנושא .

גבריאל הוא מעביר לי ממחשב קבוע במשרדו , יש סיבה שאני אעדיף את התוכנה שלך על פני שתי תיקיות ממופות לאותו שרת ה-FTP?

הלוואי ולא הייתי צריך אותו , אני צריך אותו יותר מאת כל שאר הלקוחות :-[

פורסם

באופן כללי FTP נחשב כפורטוקול לא מאובטח.

פורסם

יש סיבה שאני אעדיף את התוכנה שלך על פני שתי תיקיות ממופות לאותו שרת ה-FTP?

כן - 2 סיבות - קלות + פשטות.

אני מחזק לגבי FTP והפרצות בו - FTP הוא פרוטוקול ישן ומיושן (אאלט שנות השמונים) - יש פרוטוקולים אחרים כגון SFTP או להעביר FTP על גבי SSH. אני לא יודע איזה מידע אתה מעביר ומהי הרגישות שלו (וכן תמונות יכולות להיות רגישות) - אך אם מדובר במידע חסוי\סודי וכיוב כדאי שתשקול טוב מאוד את דרך הפעולה שלך.

בהצלחה,

גבריאל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים