עבור לתוכן

מפרט ב- 3.5K~ כולל היקפי לשימוש משרדי, בעל אופק שדרוגי

Featured Replies

פורסם

הי,

אני עוזר לבן משפחה לבנות מפרט לשימוש משרדי (עורך דין), אשמח לעצות בהרכבת המפרט ולכן הנה מגיע השאלון:

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500, לנצל, אם לחרוג אז ב-500 (אם אין ברירה אז לחרוג ב-1000)

2. מה שימושי המחשב? שימוש יומיומי תכוף, גלישה מרובה, עבודה עם יישומי אופיס, מיילים וכד'.

3. האם יש צורך בציוד הקפי? כן, במסך "24 ובסט עכבר מקלדת אלחוטיים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך יהיה מיותר לדעתי.

5. עד כמה חשוב השקט? 5 - זה לא שיקול מרכזי אבל אין חיבה לרעש.

6. האם מתוכנן אוברקלוק? לא.

7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה? כן, לכלול מע' הפעלה, הרכבה בחנות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא בהכרח.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? השאיפה היא להרכיב מכונה שלא תתיישן בעוד שנתיים וחצי אלא להשקיע את התקציב בצורה חכמה - ולכן גם ציינתי שניתן לחרוג עוד במידת הצורך.

אני שיחקתי עם ההרכבה של החומרה קצת וכל שילוב שעשיתי יצא גבוה מהמחיר המיועד. הבעיה היא שצריך לכלול מערכת הפעלה וגם ציוד היקפי... היות ומדובר במחשב שעובדים איתו הרבה שעות ביום הציוד ההיקפי צריך להיות איכותי.

חשבתי על Dell IPS U2412M בשביל מסך ועל Microsoft Wireless BlueTrack Desktop 5000 לעכבר/מקלדת (את הסט הזה הוא בחר).

אני לא רואה שום טעם לבנות מערכת של 32 ביט (זה לא יעיל קדימה) ובגלל שאני מאמין גדול בתרומת הביצועים של SSD הקפדתי להכניס כזה בכל שכלול שיצרתי (למרות שאני מבין שעבור השימושים זה Nice to have).

עריכה: אני מעדיף לקבל הצעות שכוללות לוחות של גיגבייט בלבד.

אשמח לקבל רעיונות ותודה!

עריכה:

החלטתי להוסיף פה את הכיוון הכללי של המפרט:

מעבד: Intel Core i5-3450

לוח אם: Gigabyte GA-H77-D3H

זיכרון: Kingston 4GB DDR3 1333MHz

SSD: Crucial M4 64GB

דיסק קשיח: Western Digital Caviar Blue WD5000AAKX 500GB

ספק כוח: Seasonic S12II-430 430W

מארז: כנראה מארז גנרי מכיוון שמקבל המחשב מבקש לחסוך שם בהוצאה (אני תכננתי על Antec One )

כונן אופטי: כלשהו, הזול ביותר. לדוגמא: LG DVDX24 DL

מסך: Dell IPS U2412M

עכבר/מקלדת: Microsoft Wireless BlueTrack Desktop 5000

מערכת הפעלה: Microsoft Windows 7 Home Premium 64Bit OEM

המפרט לעיל הגיע ל5000 בערך...

חוץ מלהוריד את ה-SSD איזה עוד קיצוץ יהיה ראוי?

פורסם

היי,

אני לא מבין מספיק בשביל להמליץ לך על מפרט, אבל אני כן אשאל אותך את השאלות הבאות:

1) לא עדיף באנדל של ספק+מארז?

אני לא יודע את ההבדל בין Seasonic S12II לבין סדרת הECO שלהםאבל אם רעש לא חשוב, אז מבחינת איכות זה אותה חברה.

(זה על הבאנדלים בTMS)

2) למה לקחת לוח אם ב500 ש"ח? איזה פיצ'רים אתה רוצה ממנו?

3)למה בכלל אינטל? לא עדיף AMD? לפי מה שאני מבין מפורום מעבדים, המעבד והלוח אם ביחד יוצא יותר זול מאינטל בעבור כוח דומה.

בכל מקרה ברמה של גלישה ושלחת מיילים נראה לי שלקחת אוברקיל, גם לעתיד.

אבל ההערכה שלי מבוססת על מפרטים אחרים כאן. אולי אני טועה.

4) אני מבין שלעסק צריך מערכת הפעלה חוקית, אבל תשאל אותו אם הוא מכיר אולי כמה סטודנטים שיכולים להביא לו את הרשיון שלהם, אם הם לא צריכים. ככה הכל חוקי וגם חינם.

5) אולי ככדאי להגדיל זיכרון?

6)למה GIGABYTE?

פורסם

קודם כל, surik הרשיון הוא לא רק בשביל אקטיבציה חוקית, הוא צריך להתאים לתנאי הרשיון אחרת בביקורת זה לא עובר.

Heisenberg אתה נותן תקציב מסוים, אבל לא ממש מאפשר לעצמך לעמוד בו עם דרישות מופרזות למדי מבחינת SPECS.

קודם כל, הSSD זה לחלוטין NICE TO HAVE ובתקציב הנתון, זה יורד מיד.

מבחינת מסך ה2412, עולה כ430 ש"ח יותר מה2312 וזה שוב במסגרת התקציב, לא מהווה בחירה הגיונית כלל.

זה יהיה כיוון חכם הרבה יותר:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪915

קירור למעבד:

ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪44

לוח אם:

Gigabyte GA-B75M-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪353

מארז:

באנדל תקציבי - Fractal Design Core 1000 + Seasonic SSET400W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪450

זיכרון:

Corsair 4GB Single Stick Values Select Retail DDR3-1333

כמות: 2 - מחיר: ₪118

קשיח למחשב שולחני:

WD 500GB Sata 3 Caviar Blue

כמות: 1 - מחיר: ₪326

כונן אופטי:

DVDRW LITE-ON x24

כמות: 1 - מחיר: ₪101

מקלדת:

Natural Wireless Ergonomic Desktop 7000 Microsoft

כמות: 1 - מחיר: ₪360

מסך:

DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM

כמות: 1 - מחיר: ₪899

תוכנות:

Microsoft Windows 7 Home Premium Hebrew 64 BIT

כמות: 1 - מחיר: ₪369

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4053

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3972 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/c341mwjz

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות :xyxthumbs:

ה-SSD, כמו שציינתי הוא כמובן הראשון ללכת אם אנחנו רוצים לקצץ את העלויות. בשביל השימוש הוא לחלוטין Nice to have.

מבחינת המסך, קונה המחשב ביקש מסך לא קטן מ-"24 (הוא רצה אפילו "26). מבחינתי במסכים תקציביים Dell הם האופציה היחידה ולכן בחרתי ב-2412.

סט מקלדת עכבר, גם שם קונה המחשב ביקש את הסט הספציפי Microsoft Wireless BlueTrack Desktop 5000 כי זה הסט שיש לו בבית (אמנם הסט שבחרת הוא במחיר זהה כך שאין חשיבות עקרונית).

התייחסתי לשני אלה כעוגנים כאשר נלקח בחשבון שייתכן שבגלל ההתעקשות עליהם תהיה חריגה.

מבחינת המפרט שבנית, אני מקבל בהחלט את הבחירה בבאנדל ספק+מארז, פחות חיפשתי אפשרויות כאלה כדי לא להיות תלוי בחנות ספציפית.

הבדל נוסף בהצעה שלך בא לידי ביטוי בלוח אם. ממה שאני מבין ההבדל העיקרי בין B75 ל-H77 הוא התמיכה ברייד וכן חיבור PCI בודד. יש הבדל נוסף?

מקבל את הבחירה המוצלחת יותר של הזיכרון.

האמת, הייתי בטוח שמיד אקבל תגובות על בחירת מעבד חזק מידי. בחרתי בו כי כמו שאמרתי אני מעוניין להסתכל קדימה ולבנות מחשב שיחזיק יפה 6 שנים לפחות בלי להסס עבור השימושים המדוברים. סיבה נוספת היא המעבד הגרפי המובנה intel HD4000.

בשורה התחתונה עם מתעקשים על המסך שבחרתי בהתחלה מגיעים לכ-4400 ש"ח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים