עבור לתוכן

האם במעגל הבא קוטביות מתח הכניסה אכן חשובה?

Featured Replies

פורסם

ברור, זה רק בשביל הידע הכללי שלך. כי אתה פותח את המעגל ומתחבר אליו כשהוא פתוח.

• תגובות 39
  • צפיות 6.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אמרתם מקודם שמבחינת מכון התקנים מכשירים שהספק שלהם לא מבודד, לא יעברו?

ז"א שיבואן לא יוכל להכניס אותם לארץ?

פורסם

לא כל מוצר שנמכר בארץ צריך תו תקן. אין בעיה להביא כל מכשיר שהוא מבלי שיעבור בדיקת תקן ישראלי, כל עוד הוא לא ברשימה הזו

http://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&ved=0CDUQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.tamas.gov.il%2FNR%2Frdonlyres%2F9D1FABE5-7941-4A6C-9B98-9359121E7D79%2F0%2Fmuzarim_ta_teken.pdf&ei=JgfOUP-DNITItQbxxIDoDw&usg=AFQjCNHfVWXouFf7K6F03cniFCVc96XOjA

פורסם

אתה מדבר שטויות.

"טוב שיש קשר חשמלי בין הAC לDC"? באמת..?? הפחת והפיוז בארון חשמל קופצים אחרי שאתה מתחשמל אם בכלל. שנאי מבודד זה לא המצאה שלי, זה מחויב על פי חוק במכשירים בעלי בידוד כפול ללא הארקה. והתקן האירופאי גם מגדיר GAP על הPCB עצמו בין החלק של מתח השקע לשאר יציאות הספק. מלבד זאת, אי אפשר באמת להתחשמל ממתח DC שיש שם, 5V ואפילו 48V הם לא משהו שאפשר להתחשמל ממנו בידיים יבשות.

העובדה היא שאם תיגע בחלק הDC של המעגל הזה כשהתקע של המעגל מגדיר את מתח הDC בהפרש פוטנציאל גבוה מהאדמה, אתה תתחשמל. וזה יהיה כואב, ואם גם תיגע על הדרך באפס, שום דבר גם לא יקפוץ.

עוד אני מדבר שטויות...אתה יכול להתחשמל גם מ- 1V אם יש בו מספיק זרם (ומספיק זה פחות מרבע אמפר אפילו)..חשמול מ- DC מסוכן יותר מ- AC. "פחת וחצי אוטומט קופצים אחרי שאתה מתחשמל אם בכלל"..אולי אצלך בבית. אז למה שמו אותם אם לא כדי למנוע התחשמלות!! ברור שיש שבריר שנייה של קצר, אבל לא כזה שיחשמל אותך (אני מדבר מניסיון אישי). ובסוף אתה מדבר הכי הרבה שטויות: מה ששנאי סלילים עושה זה מתח צף ומאוד יכול להיות שגם הוא גבוה באלפי וולטים מרשת שלך (זה די אקראי). אם תקצר אפס ומתח DC במעגל הזה, ייקפוץ החשמל! לא היה קופץ אם זה היה שנאי סלילים.

פורסם

אם יש לך וולט אחד וידוע שההתנגדות של הגוף היא מאוד גבוהה, הזרם שיזרום דרכך הוא אפסי. את זה אפילו אני יודע.

אם אתה רוצה להעביר זרם גדול דרך מישהו ב-1 וולט, אתה צריך לדאוג שתהיה לו התנגדות נמוכה ביותר, וזה קצת קשה בהתחשב בכך שהוא לא עשוי ממתכת :)

אתה כמובן מוזמן לתקן אותי אם אני טועה, הרי הידע שלי אינו פורמלי בנושא.

פורסם

זרם ההתחשמלות שלך ממקור מתח תלוי במתח ובהתנגדות שלך, לפי חוק אום כמו כל מעגל חשמלי אחר

המתח תלוי במקור המתח - בלבד

ההתנגדות שלך תלויה בך - רטוב או יבש, שטח המגע שלך במוליכים וכדומה

למשל : האם התחשמלת פעם מסוללת AA נטענת Ni-MH של 1.2V ? היא יכולה להוציא גם 10A (בערך X100 מהזרם שצריך כדיי להרוג) אם תחבר חוט חשמל בין + ו -, אבל היא לא יכולה להוציא זרם משמעותי אליך בגלל שיש לך התנגדות גבוהה

גם סוללה של רכב שיכולה להוציא 200A בקצר (וזה ממש לא קצת, דברים מתכתיים מתאדים ב 200A) לא יכולה לחשמל אוך - אתה נוגע ב + ו - ו.... כלום

חשמול מ DC יותר מסוכן מ AC - למה בדיוק זה משנה ? חישמול מ AC ו DC בזרם גבוה (זרם = מתח המקור / התנגדות שלך) יכול להרוג, ובזרם נמוך לא יעשה כלום (ובזרם מספיק נמוך גם לא תרגיש כלום). מכיוון שההתנגדות פחות או יותר קבועה (סטטיסטית), ניתן לקבוע שיש מתח כלשהוא שהחל ממנו ומעלה הוא מתח מסוכן. המתח הזה הוא 48V DC או 24V AC בין המוליכים והוא נקרא "מתח נמוך מאוד" לפי התקן (ורק שתדע, 240/415V נקראים "מתח נמוך")

פחת וחצי אוטומט הם 2 מפסקים שונים שעושים דברים שונים :

הפחת מגיב כשיש זרם של 30mA ומעלה שנכנס למעגל דרך הפאזה ולא יוצא דרך הניוטראל. זרם כזה יקרה אם - יש קצר לאדמה במכשיר חשמלי (במקרה כזה אתה לא מתחשמל בכלל, המפסק מגיב לזרם שיש מייד כשהקצר קורה ולפניי שאתה נוגע), או - אם יש קצר לחלק מוליך חיצוני ואין לו חיבור לאדמה, אין לזרם מסלול לזרום בו. כשאתה נוגע בחלק הזה, אתה הופך להיות המסלול והזרם ילך אליך - ויחשמל אותך. רק בשלב הזה עובד במעגל זרם שאליו הפחת יכול להגיב

כלומר - במקרים שבהם אין אדמה, הפחת לא מונע התחשמלות. הוא רק עוצר אותה במהירות כשהיא קוראת וכך הוא מגן עליך (צריך זמן כלשהוא כדיי שתמות מהתחשמלות, והפחת מגיב מיידית)

אם היה אצלך מקרה שבו הפחת קפץ כי היה קצר לאדמה, זה לא אומר שבכך מסתכמת הפעולה של הפחת. האדמה היתה מסתדרת לבד בלי הפחת. הפחת נמצא כדיי להגן במקרים שבהם אין אדמה, הוא מגיב בכל מקרה כי מבחינתו התופעה היא זהה ב 2 המקרים - זרם שלא יוצא דרך הניוטראל. הוא לא יודע אם הזרם יוצא דרך מוליכי האדמה, או דרך מישהוא שמתחשמל, או דרך מכשיר חשמלי שהפכו לו את הניוטראל והאדמה בתקע

החצי אוטומט קופץ ברגע שיש זרם יתר - או כתוצאה מקצר או כתוצאה מהפעלה של יותר מידי עומס על המעגל. ואין לו קשר ישיר להגנה מהתחשמלות

מתח צף הוא לפי הגדרה מתח שלא מוגדר כליי האדמה. ברגע שאתה (נגד של כ 10K שהצד השני שלו מחובר לאדמה) נוגע במוליך של מתח צף, המתח הזה מפסיק להיות צף כי אתה קובע את הפוטנציאל על המוליך שבו נגעת כ 0V. המתח על המוליך השני של מקור המתח אם כך, יהיה המתח של אותו מקור מתח בין המוליכים, כלפיי האדמה

אם המתח הוא מעל מתח נמוך מאוד, אז _בזמן שאתה נוגע במוליך אחד_, המוליך השני הוא סכנת התחשמלות בשבילך. אם אתה מפסיק לגעת במוליך הראשון, מקור המתח חוזר להיות צף

דוגמה למתח צף ? בתעשייה יש מתקן שנקרא שנאי מבדל. דמיין שאתה צריך לזחול לתוך תעלה מתכתית דקה ולקדוח שם אם מקדחה חשמלית של 240V - מבחינה בטיחותית זה נשמע כמו סיוט וזה אכן כך. יש פתרון לזה. מחברים את המקדחה דרך שנאי שיש בו 2 סלילים זהים - הוא מקבל 240V ומוציא 240V. אלא מה, בהנחה שאתה לא יושב בץתוך התעלה וחותך את הכבל של המקדחה ומפריד אתץ החוטים, אין מצב שבו תיגע ב 2 המוליכים בו זמנית. אם בגלל כשל בבידוד נגעת במוליך 1 בלבד, לא יעבור זרם מהמוליך אליך כי אתה הקשר היחיד של המעגל לאדמה - בלי המגע שלך המעגל צף. (כשאתה מתחשמל מ 240V זה בגלל שיש קשר נוסף של המעגל לאדמה - הניוטראל והאדמה מחוברים ביניהם על עמוד החשמל בחוץ)

זרם קצר הוא סיפור אחר - בזרם קצר יש כמות של אנרגיה שחייבת להגיע מאיפה שהוא - ולכן שנאי מקוצר ימשוך זרם גבוה ממקור המתח בצד הראשוני, ואם הזרם מספיק הוא ישרוף פיוז או יקפיץ את החצי אוטומט. אם לא - בשביל זה צריך לשים הגנה מ 2 הצדדים

פורסם

מתן, ידע חלקי מסוכן יותר מחוסר ידע. 011110000 הסביר לפני הכל בצורה מעולה. ועדיין, גם אם נניח שתבין את כל מה שהוא כתב, לא הייתי ממליץ לך להתקרב בכלל למכשירים המחוברים לשקע עד שתלמד חשמל בצורה מקצועית.

וסתם כך בשביל הכיף; אתה טוען שאם תכניס אצבע לשקע ותיגע בפאזה באצבע חשופה לא יקרה דבר כי "יש הגנות"...? דבר שילד בן 4 יודע שאסור לעשות? כי אין שום הבדל בין המעגל הנ"ל לאצבע בשקע.

01101010 (וסליחה אם אני טועה בניק)

כמדומני שמתח AC מסוכן יותר בזמן התחשמלות. החילוף של המתח פוגע בקצב הלב מהר יותר מDC וגורם לפרפור חדרים שיכול לגרום למוות מיידי http://en.wikipedia.org/wiki/Electric_shock#Factors_in_lethality_of_electric_shock

פורסם

טובב בסדדר זיגימן...מה שתגיד. אני לא מאלו שמתנצחים באתר, אך דעתי עליך היא שאתה הוא זה שלא מבין דבר וחצי ורק רוצה להצטייר ככזה. לא זוכר שאמרתי לדחוף אצבע לתקע כי יש הגנות..יותר זוכר שאמרת שגם ההגנות לא יעזרו אם תתחשמל, שזה שטות גמורה מניסיון אישי וגם 0111 הסביר לך את זה. אז תמשיך לרשום עוד ועוד...שיבושם לך רק אני מקווה שמישו לא ייקח ברצינות את מה שאתה אומר.

וסתם כי עוד פעם אתה אומר שטות ומנסה גם לתמוך בה...DC יותר מסוכן לבנאדם בין היתר בגלל תהליך אלקטרוליזה שנוצר בדם וגורם להרעלה

פורסם

ולמה אתה חושב שב-AC אין אלקטרוליזה?

פורסם

טובב בסדדר זיגימן...מה שתגיד. אני לא מאלו שמתנצחים באתר, אך דעתי עליך היא שאתה הוא זה שלא מבין דבר וחצי ורק רוצה להצטייר ככזה. לא זוכר שאמרתי לדחוף אצבע לתקע כי יש הגנות..יותר זוכר שאמרת שגם ההגנות לא יעזרו אם תתחשמל, שזה שטות גמורה מניסיון אישי וגם 0111 הסביר לך את זה. אז תמשיך לרשום עוד ועוד...שיבושם לך רק אני מקווה שמישו לא ייקח ברצינות את מה שאתה אומר.

וסתם כי עוד פעם אתה אומר שטות ומנסה גם לתמוך בה...DC יותר מסוכן לבנאדם בין היתר בגלל תהליך אלקטרוליזה שנוצר בדם וגורם להרעלה

אני רק אשים פה ציטוט, כדי שתוכל לקרוא את זה כשתגדל, בלי שתהייה לך אפשרות עריכה :kopfpatsch:
פורסם
  • מחבר

תראו איזה מצחיק

ZiggyMan קיצר ל-11010010110 את הניק:

011110000 הסביר

ואז matan007 קיצר לו עוד יותר:

וגם 0111 הסביר לך את זה

חחחח ;)

פורסם
כמדומני שמתח AC מסוכן יותר בזמן התחשמלות. החילוף של המתח פוגע בקצב הלב מהר יותר מDC וגורם לפרפור חדרים שיכול לגרום למוות מיידי

לדעתי זה פשוט לא משנה. מתח (בין מוליכים וכלפיי האדמה) שהוא נמוך מסף מסויים הוא בטיחותי, מתח שהוא גבוה מסף מסויים הוא מסוכן גם ב DC וגם ב AC ויש להתנהג איתו בהתאם, וזה לגמרי מיותר לדון במי מהם יותר מסוכן או פחות מסוכן. היית רוצה להתחשמל מ DC כי הוא "פחות מסוכן" ?

שתיכם - זיגי מן ומתן - מתן כותב משהוא שלזיגי מן וגם לי לא נראה נכון, ויש 2 אפשרויות : או שנבחר טוב איך להמשיך אותו כדיי שבסופו של דבר מי שצריך יוכל להשלים ידע, או שהדיון הזה ימצא את עצמו נעול על ידיי מנהל הפורום ובאמת על דברים שטותיים. כל אחד בדיון הזה בוחר לאיפה הדיון ילך. "אתה כותב שטויות" זה לא משהוא שאני רוצה לראות בדיון, בין אם מה שנכתב נכון/לא נכון/מסוכן לקורא

הפחת נמצא בדיוק כדיי להגן עליך במקרה שתיגע בפאזה. זה יכול לקרות אם תדחוף אצבע לאיפה שלא צריך (לא ילך אם שקע, החורים קטנים מידי, אבל יש אפשרויות אחרות) או בגלל תקלה של בידוד. כיאלו היי, הפחת לא נמצא שם כדיי לקפוץ סתם ככה כשהכול טוב ובטיחותי

בל נכון שיש פחת, האם אתה בטוח שתה רוצה חישמול ? הפחת מגיב במשהוא כמו 30 mA, מה יקרה אם אתה תתחשמל ב 20 ? זה לא כזה קצת ועדיין הפחת לא יקפוץ. אל תהיה כמו מי ששם מגן ברקים לשקע וחושב שהוא מוגן מברקים. שים לב שבמקומות מסוכנים באמת שמים הגנות הרבה יותר רציניות מפחת

בקשר לחישמול והתופעות שלו, בוא נסתכל על שלב 1 קודם :

חישמול יכול לגרום לאלקטרוליזה והרעלה, פרפור חדרים וכל היתר. אבל מה כל התופעות האלה צריכות זמן

לכן מה שעושה את ההבדל הכי משמעותי בחישמול (ממשהוא כמו 240V) זה הזמן. יכול להיות שנגעת באיזה חוט וקפצת ובכך התנתקת ממנו. יכול להיות שנגעת בחוט וקפץ הפחת. ב 2 המקרים האלה לא יקרה לך כלום. ויכול להיות שנגעת בחוט והיד שלך נתפסה עליו, ועכשו אתה תמשיך להתחשמל - וזה ממש לא משנה אם יש שם AC או DC

פורסם

כשמדובר בחשמל במתח שיכול להרוג, ושמישהו כותב על זה "אין בעיה, זה הכי טוב ככה", אני חושב שמן הראוי להבהיר בצורה חד משמעית שהוא טועה. ואת זה עושים רק עם תגובה בוטה, כדי שיבינו שזה משהו חריג.

אולי באמת כדאי שמנהל הפורום יתערב, ינעל, ויבהיר חד משמעית את משמעות ההתחברות והסכנה בחיבור ישיר למתח רשת.

1110101:

אם טורחים לכתוב תת-ערך שלם בויקיפדיה על מסוכנותו של מתח חילופין לעומת מתח ישר, ואם במקרה נתקלתי בקטע ההזוי הזה

July 30, 1888 - Brown and his assistant Dr. Fred Peterson of Columbia show experimental results

at the School of Mines at Columbia University by administering a series of DC shocks to a large Newfoundland mix dog.

By 1,000 volts DC, the dog is agonized but not killed. Finally, Brown finishes

the off with a charge of 330 volts AC. On a follow-up demonstration, SPCA steps in and second dog becomes first creature ever

publicly reprieved from execution by electrocution (although it was later killed at another demonstration).

כנראה שיש בזה משהו.

פורסם
  • מחבר

דרך אגב

איך אפשר לראות אם מעגל כולל את הבידוד המדובר או לא?

איזה רכיב צריך להיות?

(שנאי? ואם זה ספק מותג אז יהיה שנאי קטן?)

אם יש לכם תמונה זה יעזור..

תודה

פורסם

ולמה אתה חושב שב-AC אין אלקטרוליזה?

אלקטרוליזה מתרחשת אך ורק כתוצאה מזרם ישר.

אני רק אשים פה ציטוט, כדי שתוכל לקרוא את זה כשתגדל, בלי שתהייה לך אפשרות עריכה :kopfpatsch:

כשמדובר בחשמל במתח שיכול להרוג, ושמישהו כותב על זה "אין בעיה, זה הכי טוב ככה", אני חושב שמן הראוי להבהיר בצורה חד משמעית שהוא טועה. ואת זה עושים רק עם תגובה בוטה, כדי שיבינו שזה משהו חריג.

אולי באמת כדאי שמנהל הפורום יתערב, ינעל, ויבהיר חד משמעית את משמעות ההתחברות והסכנה בחיבור ישיר למתח רשת.

בוטות זו דרך חיים ואם אתה אדם בוטה אז שיהיה לך בכיף..רק אל תצדיק זאת באמתלה שאתה "מציל חיים" :facepalm:. אני אחזור ואומר עוד מאה פעמים גם..חיבור דרך שנאי סלילים מבטל את כל אמצעי ההגנה שבקיר במקרה של התחשמלות..אין לו הארקה ואין לו קשר חשמלי עם הרשת. הייתרון שיש בו הוא במקרה שאתה נוגע בו וברשת בו זמנית, לא ייקרה לך כלום כי אין קשר גלווני בניהם והוא מבודד את התקלה/קצר למעגל בצד אחד רק. קיצרת בין הדקי המוצא של השנאי..הרשת אפילו לא יודעת מיכך! אלו הם העובדות ואתה יכול להמשיך להסתחרר פה כמה שאתה רוצה. מעגל בו אין שנאי מנצל את אפשרויות ההגנה שבקיר נגד התחשמלות. יכולתי להשתמש בשפה שלך ולהגיד לך שהתעסקתי בחשמל ויש לי ניסיון יותר מימך..אבל כמו שארתי אני לא מאלו שמתנצחים באתר..רק שעכשיו גם אתה מצוטט ובגלל שאתה כבר "גדול" תברר דברים וגם אם תערוך תוכל לקרוא אצלי שוב את דברי "הצלת החיים שרשמת" :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים