עבור לתוכן

Crossfire HD6950 או רכישת כרטיס מסך חדש בודד?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אני רוצה לשדרג את המערכת שלי (מפרט בצד) ואני חושב שהמעבד שלי מספיק חזק ולכן השדרוג יהיה בזכרונות ובכרטיס המסך.

האופציות שאני שוקל -

רכישה של כרטיס HD6950 נוסף ב550 ש"ח (יד שניה, בן שנה וחצי)

במידה ואלך על האופציה הזו, עלי יהיה לקנות ספק חדש, לוח אם תומך, וזכרונות.

נניח וספק יעלה לי כ-400 ש"ח, לוח אם שתומך במערך ובמעבד יעלה לי כ-600 ש"ח וזכרונות עוד כ-300-400

סה"כ השדרוג יעלה לי כ-2000 ש"ח

האופציה השניה היא לקנות כרטיס מסדרה 7XXX שבמחיר הזה אני מניח שאפשר להביא 7970 או 7950 ללא שינויים אחרים במערכת.

תוסיפו לזה את ה500 ש"ח שאני ירוויח ממכירת ה6950 והאופציה השניה נשמעת משתלמת יותר לדעתי, אבל מה יותר חזק? מה לגבי צוואר בקבוק מהמעבד?

מה עלי לעשות? אולי בכלל להשאר עם מה שיש ולא לגעת?

פורסם

בשביל מה כבר אתה צריך לשדרג?

בכל אופן, בבנצ'מארקים ה7970 מציג תוצאות גבוהות בהרבה, אבל בנצ'מארקים זה לא הכל...

תכלס נראה לי יותר משתלם באופן כללי מ-CF.

פורסם

לא הייתי משדרג את כל המערכת בשביל CF, אלא אם ממילא אתה מתכוון לשדרג אותה בקרוב.

בטוח לא הייתי בונה מערכת חדשה סביב המעבד הזה והייתי משדרג גם אותו מה שמאוד מייקר את העניין.

דווקא יש סיכוי שהספק שלך יכול להחזיק את ה-CF אם לא תעשה OC (אבל אז המעבד מגביל).

זכרונות יהיו זולים יותר - ~200 ש"ח ל-8G שאמור להספיק בהחלט.

אישית הייתי הולך עם HD7970/GTX670 או 7950/GTX660TI ב~500 ש"ח פחות בלי שינוי במערכת.

אולי מנסה למצוא עוד 4G DDR2 מיד2 (כי חדש מאוד יקר) כדי לא ליצור צוואר בקבוק מהזיכרון (אולי יש לי אם אתה צריך - אבדוק).

רק אם אתה מנסה ומוודא שהמעבד הוא מוואר הבקבוק תמשיך לשדרוג מערכת מלא.

לשדרג כמעט את כל המערכת סביב מעבד מיושן והשקעה על חלקים יקרים ל-CF עם OC משמעותי זה מתכון בטוח לבזבוז כסף נוראי.

דם ל-CF יש את הצרות שלו ולא תמיד אתה מקבל את תוספת הביצועים המצופה מעבר לעניין החום, ההספק, הרעש ובעיות דרייברים פה ושם.

אם תאלץ לשדרג את המעבד כבר אפשר ללכת על מערכות מתקדמות וחזקות יותר עם OC ידידותי ומשמעותי הרבה יותר - ה-2500K שלי למשל מגיע ל-4.1GHZ בלי העלאת מתח ורק בכמה מעלות בודדות יותר חם מהסטוק.

השיקולים שלך יהיו נכונים ומשתלמים יותר והכרטיס ישרת אותך בקלות גם במערכת הבאה.

פורסם

הכרטיס שלך לא כזה חלש, הייתי 'סוחב' איתו לדור הכרטיסים הבא בעוד כמה חודשים ואז עושה את ההחלטה - שינוי מערכת או רק החלפת כרטיס.

פורסם

אין מה לשדרג עדיין, אני עם GTX460 עדיין נהנה מביצועים מעולים!

אתה לא באמת תרגיש עם זה על 30fps או 60fps.

פורסם

הכרטיס שלך לא כזה חלש, הייתי 'סוחב' איתו לדור הכרטיסים הבא בעוד כמה חודשים ואז עושה את ההחלטה - שינוי מערכת או רק החלפת כרטיס.

מסכים מאוד ^

AMD עומדת לשחרר את סדרת 8XXX והיא תהיה חזקה יותר כמובן במחירים דומים.

בנוסף, ספק הכוח הנוכחי שלך לא יחזיק שני כרטיסים (לפחות 620W איכותי) אבל יחזיק כרטיס בודד חזק (מאוד חסכוניים) במקרה הזה עדיף לחכות.

פורסם
  • מחבר

טוב אני חושב שאחכה, עד אז גם יהיה לי יותר כסף, תודה לכם!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים