עבור לתוכן

בעיה עם פתיחת פורט בראוטר של אלקטל.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם. קוראים לי גל ואני חדש פה.

יש לי בעיה ושאלה.

simla101שאלה:

פתח פה דיון לפני כמה ימים בשבילי בנוגע לפתיחת פרטים בפייר וואל שבראוטר של מודם אלקטל השחור.

כשאני מנסה לפתוח פורט הוא רושם לי

faild o create static port xxxxx

כשהאיקסים מציינים את מספר הפורט.

אני באמת צריך לפתוח פורטים מסויימים........

מה זה ואיך אני פותר את זה?

בעיה:

נגיד שאני צריך לפתוח את הפורטים האלה: מינימום פורט 6881, מקסימום פורט 6889. זה אומר שאני צריך לפתוח את כל הפורטים בין שני המספרים האלה או רק את שניהם? ואם זה את כל הפורטים, האם יש דרך לפתוח את כולם ביחד, או שאני חייב להכנס לtelnet כל פעם ולפתוח כל פעם אחד אחד?

תודה.

פורסם

בקשר לבעייה הראשונה שהוא מודיע לך Faild to create static port: איזה פורט אתה מנסה לפתוח? ולאיזה כתובת? בכלל, תגיד בדיוק מה אתה מקליד ובכל שלב ונראה איפה הבעייה.

בקשר לשאלה השנייה שלך: אם אומרים התחלתי וסופי (מינימום ומקסימום), זה טווח כלשהו שכל הפורטים מהראשון ועד האחרון צריכים להיות פתוחים. באלקטל אין דרך לפתוח טווח של פורטים בבת אחת. אתה יכול או להפנות פורט אחד בכל פעם, או להפנות את כל הפורטים לכתובת אחת וזהו, ע"י הפקודה defserver.

אתה מקליד ב-nat

defserver addr=ip

(ip = כתובת האייפי הפנימית של המחשב שאליו אתה מפנה)

וכל הפורטים יופנו לכתובת הזאת.

פורסם
  • מחבר

בקשר לבעייה הראשונה שהוא מודיע לך Faild to create static port: איזה פורט אתה מנסה לפתוח? ולאיזה כתובת? בכלל, תגיד בדיוק מה אתה מקליד ובכל שלב ונראה איפה הבעייה.

בקשר לשאלה השנייה שלך: אם אומרים התחלתי וסופי (מינימום ומקסימום), זה טווח כלשהו שכל הפורטים מהראשון ועד האחרון צריכים להיות פתוחים. באלקטל אין דרך לפתוח טווח של פורטים בבת אחת. אתה יכול או להפנות פורט אחד בכל פעם, או להפנות את כל הפורטים לכתובת אחת וזהו, ע"י הפקודה defserver.

אתה מקליד ב-nat

defserver addr=ip

(ip = כתובת האייפי הפנימית של המחשב שאליו אתה מפנה)

וכל הפורטים יופנו לכתובת הזאת.

1)

אני מנסה לפתוח את הפורטים שנתתי בדוגמא.

לכתובת 10.0.0.1

שזאת הכתובת הפנימית של המחשב שלי ברשת הביתית.

אני מקליד ככה:

nat

create

tcp

10.0.0.1

portxxx

0.0.0.0

portxxx

save

ואז הוא רושם את מה שהוא רושם.

2)בפתרון שרשמת להכנסת כמה פורטים. איפה אני מכניס את הפורטים לא הבנתי?

אתה יכול לכתוב את זה כמו שאני כתבתי את ההסבר ב1? מלמעלה למטה לפי סדר הפקודות בבקשה?

פורסם

1) אתה מודע לעובדה שאין כזה פורט portxxx? אם אתה מסתיר את הפורט שאתה מנסה לפתוח, אל תעשה זאת. תגיד איזה פורט אתה מנסה וזהו. אם אתה ממש מנסה להקליד "portxxx" אז ברור שזה לא יצליח, כי זה לא פורט בכלל.

פורט יכול להיות מספר בין 1 ל-65535. הפורט שאתה צריך לבחור תלוי בתוכנה שבשבילה אתה פותח את הפורט. כל תוכנה משתמשת בפורט שונה.

2) תקליד בטלנט כך:

nat

defserver addr=10.0.0.1

save

זהו. אין צורך להקליד את הפורט, כי כמו שאמרתי, הפקודה הזאת מפנה את כל הפורטים לכתובת שציינת (איפה שרשום 10.0.0.1. אם הכתובת הפנימית של המחשב שלך זאת כתובת אחרת, תחליף בהתאם).

פורסם
  • מחבר

1) אתה מודע לעובדה שאין כזה פורט portxxx? אם אתה מסתיר את הפורט שאתה מנסה לפתוח, אל תעשה זאת. תגיד איזה פורט אתה מנסה וזהו. אם אתה ממש מנסה להקליד "portxxx" אז ברור שזה לא יצליח, כי זה לא פורט בכלל.

פורט יכול להיות מספר בין 1 ל-65535. הפורט שאתה צריך לבחור תלוי בתוכנה שבשבילה אתה פותח את הפורט. כל תוכנה משתמשת בפורט שונה.

2) תקליד בטלנט כך:

nat

defserver addr=10.0.0.1

save

זהו. אין צורך להקליד את הפורט, כי כמו שאמרתי, הפקודה הזאת מפנה את כל הפורטים לכתובת שציינת (איפה שרשום 10.0.0.1. אם הכתובת הפנימית של המחשב שלך זאת כתובת אחרת, תחליף בהתאם).

1) אני כותב ב Portxxx

6881, או כל פורט אחר בין זה ל 6889.

2)זה בעצם יבטל לי את הפייוול לחלוטין.... עדיף שלא לעשות כזה דבר נכון?

פורסם

אם אתה מסתבך תשתמש ב : AlcaTool 0.9d8

תחת קטגוריית NAPT , אתה יכל להפנות פורטים בקלות ...

תבחר פרוטוקול IP:PORT ...

פורסם
  • מחבר

אם אתה מסתבך תשתמש ב : AlcaTool 0.9d8

תחת קטגוריית NAPT , אתה יכל להפנות פורטים בקלות ...

תבחר פרוטוקול IP:PORT ...

אוקיי תודה רבה אני אנסה את זה ואני גם אחכה לתגובה של פורשר.

שאלה: בתוכנה הזאת שנתת, אחרי שאני משנה משהו פותח פורט למשל, אני צריך לעשות ריסט? לסגור ולפתוח את המודם? לסגור את כל המחשבים ברשת? משהו בסגנון? או שזה פותח ישר ואני לא אתנתק ולא כלום?

שאלה 2:זה מבקש כתובת. איזה כתובת? הפנימית של המחשב שלי?

פורסם

1) אני כותב ב Portxxx

6881, או כל פורט אחר בין זה ל 6889.

יכול להיות שהפורט הזה בשימוש כעת ומופנה כבר לכתובת כלשהי. יכול להיות שמישהו כבר הפנה אותו בעבר ולא מחקת את ההפנייה הקודמת.

בשביל לראות את כל ההפניות הקיימות/פעילות, תקליד ב-nat את הפקודה:

list

תסתכל אם קיימת שם שורה שמכילה את הפורט הזה.

אם כן, תבדוק מה רשום בשורה הזאת בעמודה Flgs. אם רשום 1, תכבה את המודם ותדליק אותו מחדש. ההפנייה תימחק, ואתה תוכל להפנות את הפורט. אם רשום בעמודה ההיא template, זאת הפנייה שמישהו פתח ידנית והיא לא נמחקת עם כיבוי המודם. אתה צריך למחוק אותה בעצמך, ע"י הפקודה delete (בדיוק אותו Syntax כמו הפקודה create. אתה יכול לקרוא על זה קצת בת'רד הזה).

אחרי שההפנייה תימחק, תוכל להפנות את הפורט שוב.

2)זה בעצם יבטל לי את הפייוול לחלוטין.... עדיף שלא לעשות כזה דבר נכון?

בעיקרון זה נכון, עדיף לא להשאיר את הפורטים מופנים כך. אבל לפעמים זה הכרחי. למשל: כשאתה לא יודע באיזה פורט התוכנה משתמשת, אתה יכול להפנות את כולם במקום לשבור את הראש ולנסות למצוא את הפורט. או למשל כשצריך להפנות מספר רב של פורטים. בכל מקרה, אם משתמשים בפקודה הזאת, רצוי להשאיר את ההפניות האלה רק כל עוד אתה משתמש בהן, וברגע שאתה מסיים לעבוד עם התוכנה שצריכה את ההפנייה, תבטל את ההפנייה של ה-defserver (ע"י הפקודה defserver addr=0).

נ.ב.- הפניית פורט בודד עם create בעלת חשיבות גבוהה יותר במודם מאשר הפנייה גלובלית של כל הפורטים עם defserver. זאת אומרת שאם למשל כל הפורטים מופנים עם defserver לכתובת 10.0.0.1, אבל פורט מספר 1234 מופנה עם crerate לכתובת 10.0.0.2, כל הפורטים חוץ מ-1234 יופנו ל-10.0.0.1. הפורט שמופנה עם create ימשיך להיות מופנה למרות defserver לכתובת אחרת.

נ.ב.2- אין צורך לצטט הודעות שנמצאות בדיוק מעליך. זה מיותר לחלוטין. שתדע להבא.

פורסם
  • מחבר

1)אוקיי אני בודק עכשיו, עוד שניה אני אערון ואודיע לך מה קורה שם.

עריכה-אין שם אף שורה עם הפורט הזה......

2)אוקיי אני אפתח אותם אחד אחד אני יודע איזה פורטים זה.

נ.ב

אוקיי תודה שאמרת לי אני חדש פה נרשמתי לפני הרבה זמן אבל לא נכנסתי כמעט.. תודה, אני אזכור את זה.

פורסם

שאלה 2:זה מבקש כתובת. איזה כתובת? הפנימית של המחשב שלי?

שאתה פותח את התוכנה , הוא הרי צריך להיתחבר למודם נכון ?

אז מכניסים לשם את IP המודם שבמקרה שלך אם לא שינת זה צריך להיות 10.0.0.138 , והסיסמא שהגדרת למטה , א הגדרת סיסמא כמובן ...

עכשיו תחת NAPT , אתה מגדיר פורטים ולאן הם יופנו , אז מקלידים בחלון הקטן את הכתובת של המחשב שלך , נגיד עשית 10.0.0.1

ואתה רוצה להפנות 6881 , אז אתה רושם בחלום 10.0.0.1:6881 ולוחץ על הפלוס הקטן כדי שיוסיף את הכתובת לרשומה ...

ואתה לוחץ Save למטה , וגם אפשר ללחוץ Save All בצד שמאל ליתר ביטחון ...

לא צריך לאתחל מודם ולא צריך כלום , זה ניכנס לפעולה מיד אחרי ה Save .

פורסם
  • מחבר

עדכון. ניסתי לעשות את זה שוב דרך ה telnet, והפעם הוא אומר לי

Failed to create static NAT entry.

עדכון: בטלתי את הפאייר וואל בעזרתו של ספיידרנט, וזה עדיין בקושי מוריד.

יכול להיות שזה בכלל לא הפאייר וואל?

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

התשובה שקיבלת מהמערכת אומרת ששני דברים יכלו לקרות

1. שפקודת פתיחת הפורט לא נכונה

2. שפורט זה כבר פתוח ע"י הראוטר והוא לא יכול לפתוח אותו שוב כמובן..

תשובות:

1. עדיף שתרשום את כל הפקודה מאשר את החלקים

בנוסח כזה: create protocol=tcp inside_addr=ip:port outside_addr=0:port

ככה לא יהיו טעויות

2.אם פתחת כבר את הפורט או שהוא כבר פתוח ואתה מנסה לפתוח אותו שוב, זה איכשהו מבטל את מעבר הנתונים דרך הפורט. לכן במקרה ואתה מקבל תשובה כזאת עצה שלי למחוק את הפורט הנוכחי בפקודה delete עם הנוסח שהראתי ולנסות להכניס אותו שוב.

!!! לא להכניס את אותו פורט פעמיים !!!.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים