עבור לתוכן

שינוי תנוחת המאוורר שבחלק האחורי של המארז, כך שישאב פנימה במקום שיוציא החוצה

Featured Replies

פורסם

בעקבות נוכחותי לשים לב לכך, שצורת המאווררים של המארז היא כזו, שניתן להתקין אותם גם הפוך (בשביל לשנות את כיוון זרימת האויר), חשבתי שאולי שהקירור למארז יהיה טוב יותר, אם אני אשנה את תנוחת המאוורר של החלק האחורי של המארז של המחשב שלי, כך שהמאוורר ישאב אוויר לתוך המארז במקום שיוציא אותו החוצה (מאוורר ספק הכוח כבר ממילא מוציא את האויר מהמארז החוצה).

מה דעתכם על זה? האם הוא יקרר כך טוב יותר את המארז?

פורסם

יש לך מאוורר נוסף שמכניס אוויר?

פורסם

אם הספק מוציא אוויר, והמאוורר מאחורה יכניס אוויר, אתה תיצור לולאה שממחזרת את אותו אוויר חם ליד המעבד.

מה שאתה רוצה לעשות זה להכניס אוויר מקדימה למטה, ולהוציא אותו מאחורה למעלה.

אוויר חם באופן טבעי עולה למעלה, לכן עדיף להכניס אוויר מנמוך ולהוציא מגבוה.

אתה רוצה שהאוויר הקר יעבור דרך כל רכיבי המחשב לפני שהוא יוצא החוצה(אחרת מה הטעם).

ושהאוויר החם יצא כמה שיותר מהר החוצה מבלי לחמם רכיבים אחרים.

פורסם

אם הספק מוציא אוויר, והמאוורר מאחורה יכניס אוויר, אתה תיצור לולאה שממחזרת את אותו אוויר חם ליד המעבד.

בהנחה שמדובר באחד מהמארזים הדביליים עם הספק למטה, אתה צודק. :)

פורסם

בהנחה שמדובר באחד מהמארזים הדביליים עם הספק למטה, אתה צודק. :)

דביליים? למה? :o

פורסם

כי כמו שרואים בדוגמה הזו, בקונפיגורציה הנ"ל הספק לא יכול לעזור בסילוק אוויר חם מהמארז.

פורסם

הספק שואב אוויר קר מהחלק התחתון שלו (תחתית המארז) ומסלק אותו מאחורה. (או שלא לפי מה שנאמר תגובה מתחתי :x)

לפחות ככה זה אצלי ואני מניח שגם בשאר המארזים כיום.

כמו שאתה לא רוצה שרכיבים אחרים יתחממו, אתה גם לא רוצה שהספק יתחמם, לא?

פורסם

פותח התרד לא ממש הבנתי למה אתה רוצה לשנות את כיוון הזרימה והסירקולציה שתוכננה ויועדה להיות קדימה>אחורה.

המאוורר של הספק מכניס אוויר לספק והאוויר החם יוצא דרך הרשת בחלק האחורי של המארז..

כנ"ל לגבי הכרטיס מסך..

אין שום סיבה לשנות את המערך הזה..

פורסם

הספק שואב אוויר קר מהחלק התחתון שלו (תחתית המארז) ומסלק אותו מאחורה.

כלומר הוא מקרר אזור שבכלל לא זקוק לקירור.

כמו שאתה לא רוצה שרכיבים אחרים יתחממו, אתה גם לא רוצה שהספק יתחמם, לא?

ספק מתוכנן היטב לא יסבול מחימום יתר רק משום שהוא משתתף בסילוק האוויר החם.

הקונפיגורציה שבה הספק למטה למעשה מחייבת אותך להתקין מאוורר או מאווררים נוספים מאחורה, כי אחרת אין שום דבר שמסלק חום.

למעשה, היתרון הממשי היחיד שאני רואה למיקום הספק למטה הוא שאם אתה צריך להחליף את הספק, לא צריך להשכיב את כל המארז בשביל זה.

פורסם

לא הבנתי - ספק לא זקוק לקירור?

המאוורר של הספק (זה שמקביל לגב המארז) - מוציא או מכניס אוויר?

פורסם

זקוק אבל לא יותר מידי.

מכניס.

פורסם
  • מחבר

חשבתי שהפיכת כיוון הזרמת האויר של הפתח של המאוורר האחורי שנמצא מתחת לספק הכוח ישפר את אוורור המארז (בתוך פתח יניקת אויר חלופי לזה בחלק הקדמי התחתי שלו, במקרה והשני מאובק), אך אם כאשר פתח יניקת האויר של ספק הכוח הוא בחלק התחתון, תיווצר לולאה של אויר בין חלקו האחורי של המארז לספק הכוח, אז כנראה שאתם צודקים. גם לא שמתי לב לעניין הזה שיש חשיבות של זרימת אוויר בכיוון אחד, והפרשי הגובה בין פתח הכניסה של האויר למארז לפתח היציאה שלו.

אחד הבעיות עם פתחי יניקת האויר למארז (איפה שהמאוורר של הדיסק הקשיח נמצא), זה שהם מכוסים ואינם נגישים. מה שאומר שיש לפרק את חזית המארז, על מנת להגיע אליהם אם רוצים לנקות אותם כאשר הם מאובקים.

אינני יודע איך מפרקים את החלק הקדמי של המארז, מבלי להסתבך ולגרום נזק.

פורסם

כל מארז איכותי היום (גם בנחותים ביותר) מציעים פירוק קידמי נוח על ידי שליפה של כלל הפאנל בזריזות והמתחוכמים יותר מאפשרים שליפה רק של הפילטר או אזור המאוורר..תבדוק איך זה במארז שלך..

פורסם

כלומר הוא מקרר אזור שבכלל לא זקוק לקירור.

ספק מתוכנן היטב לא יסבול מחימום יתר רק משום שהוא משתתף בסילוק האוויר החם.

הקונפיגורציה שבה הספק למטה למעשה מחייבת אותך להתקין מאוורר או מאווררים נוספים מאחורה, כי אחרת אין שום דבר שמסלק חום.

למעשה, היתרון הממשי היחיד שאני רואה למיקום הספק למטה הוא שאם אתה צריך להחליף את הספק, לא צריך להשכיב את כל המארז בשביל זה.

קודם כל תמיד עדיף שהספק לא ימחזר אוויר חם.

זה לא התפקיד שלו.

אין סיבה שהוא יקבל אוויר חם ויוציא אוויר חם עוד יותר.

דבר שני ספק תחתון מאפשר מארז עם מאוורר עליון פלוס/או אחורי, מה שנותן יותר אפשרויות הרכבה לקירור המעבד, וסירקולציה יותר חזקה.

דבר שלישי מארזים עם ספק תחתון כמעט תמיד מתוכננים להעביר את הכבלים מאחורה.

התוצאה פחות תסבוכת כבלים במארז.

במארזים כמו סדרת הPerformance של ANTEC עם תא נפרד לספק והרדיסקים, הספק מקרר את ההרדיסקים ע"י משיכת אוויר בתעלה הנפרדת, ולאיזור המעבד יגיע אוויר פחות חם.

אני מכיר את הדעה של QTTP לגבי ספק תחתון.

התווכחתו על זה בעבר לא מעט.

מבחינתי ספק תחתון יותר עדיף במארזים מתקדמים.

היתרון היחידי שאני רואה בספק עליון הוא למחשבים זולים בהם אין צורך/רוצים לחסוך בהוצאות על המארז וסירקולציה.

פורסם
  • מחבר

במארזים הגנריים שיש למחשבים שלי שלא אבא ושל אמא שלי, אינני רואה דרך לפרק את הפאנק הקדמי לבדו, שכן אינני רואה ברגים כלשהם בחוץ.

גם הפאנל הקדמי מחובר עם כבלים בשביל הכפתורים, הלדים והיציאות שלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים