עבור לתוכן

שאלה מתחום המוסר

Featured Replies

פורסם

היי לכולם,

אני באמת לא יודע אם זה המקום הנכון לשאול שאלות כאלה, אבל אני אנסה ומקסימום תפנו אותי למקום אחר.

יש לי ידע מתקדם+ בטכנאות מחשבים, אבל מעולם לא הוסמכתי להיות טכנאי מחשבים, המקסימום היה עבודה של חודשיים בתמיכה הטכנית של HP.

מישהי שמכירה מישהי מסרה לי את המחשב שלה אלי לתיקון בתשלום, דבר שמעולם לא עשיתי קודם. את רוב ה"התמחות" שלי עשיתי על מחשבים שלי, של בני משפחתי וחברים קרובים בחינם.

הבעיה הצריכה פרמוט והתקנה מחדש של מערכת ההפעלה, גיבוי החומר הקיים ובדיקה מקיפה לדיסק הקשיח. התקנתי לה גם אופיס ועדכונים של windows.

והנה אני מגיע לשאלה: כמה מקובל לקחת/לבקש על עבודה כזאת?

תודה מראש,

יובל

פורסם

זה מסתכם בשעות, כל שעה יכולה להשתוות ל 50-150 ש"ח (ואף יותר, אבל לפי דעתי מעבר לזה זה לא הוגן). חשב את השעות, בחר שכום לכל שעה וזהו... אני יכול לומר לך שהסמכה שלא שווה כלום, אנשים כאלו לא מבינים כמעט כלום בחומרה (לומדים בקורס טכנאי PC בעיקר על תוכנה), הם מתבססים לרוב על נתונים יבשים ולא על ביצועים בפועל.

פורסם

אין דבר כזה הסמכה בתחום טכנאות ה-PC.

תעודה מבת ספר שקר כלשהו שווה לתעודה שאני אשלח לך בדואר.

פורסם

מסכים עם מה שנאמר מעלי.

היום יש פתרון להכל באינטרנט,

ומה שלא נמצא באינטרנט מסתכם בלהחליף את החלק הבעייתי לחדש..

פורסם

כל ההתחלות קשות.

עם הזמן תלמד על קיצורי דרך.

כמו תוכנת ACRONIS.והכנת כמה סוגי-Image

כל טכנאי מחזיק אוסף תוכנות כמו-Hiren's BootCD

התקנת מערכת הפעלה לא שווה הרבה כסף.

לוקח לי להרכיב 4 מחשבים ממצב של חומרה בקופסאות חדשות.עד מחשב מורכב ומותקן עם מערכת הפעלה פלוס אופיס נרו ושאר ירקות הכל כבר על ה-Image .בערך-70 דקות.

גיבוי שווה יותר וגם האחריות שאתה לוקח על עצמך הרבה הרבה יותר גדולה.איבוד מידע עלול להביא גם למצב של תביעה

פורסם

והנה אני מגיע לשאלה: כמה מקובל לקחת/לבקש על עבודה כזאת?

בצורה הגונה בשקט 400 שח.

קח בחשבון שאם אתה עושה זאת כעצמאי אתה צריך להתחיל לדאוג למס\קבלות ושאר ביורוקרטיה.

האמן לי - לעבור חקירה של מס הכנסה - לא דבר נעים.

פורסם

אם התקנת לה מערכת הפעלה ואופיס שאינם מקוריים אל תיקח כסף

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על התשובות, עזרתם מאוד

אני חושב שאני אקח משהו כמו 250-300

אם התקנת לה מערכת הפעלה ואופיס שאינם מקוריים אל תיקח כסף

ביקשתי ממנה את הדיסקים של מערכת ההפעלה ואופיס שהיו לה, שום דבר לא חוקי :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים