עבור לתוכן

עזרה בכתיבת קוד למקלדת וLCD (התחלה של בניית כספת)

Featured Replies

פורסם

בניתי את המעגל עם החיבורים של המקלדת והLCD וכרגע במקום המנעול האלקטרוני חיברתי על המטריצה 2 דיודות(ירוקה לסיסמא נכונה ואדומה לשגויה)

יש לי ידע קודם בC ובASM אבל בארדואינו אני חדש

מישהו יוכל לעזור לי לפתח תכנית ראשונית שבה אני קולט מקשים מהמקלדת(4X4) ושולח אותם למסך ? מה שסיבך אותי זה רק התבנית של התכניות בארדואינו ואיך אני קולט משתנים מפורטים(המקלדת מחוברת לפינים 30-37 במגה ארדואינו), ניסיתי דרך INPIN אבל אני באמת לא יודע להשתמש בהם

אשמח לעזרה בנושא

תודה :yelclap:

פורסם

דבר ראשון, אנחנו צריכים לדעת אילו רכיבים בדיוק יש לך.

על עקרון הפעולה של לוחות מקשים פשוטים אפשר לקרוא כאן:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4222039,00.html

והירוק והאדום הם לא סתם דיודות אלא דיודות פולטות אור, מה שאנחנו נוהגים לכנות בשם "לדים" :)

פורסם
  • מחבר

אין צורך להתנשא אני יודע מה הם לדים ואני יודע מה אלה מקלדת וLCD, וכמו שאמרתי אני רק צריך עזרה בקוד לקריאה מהפורטים של הארדואינו

אני הנדסאי אלקטרוניקה ואני עובד על הפרויקט שלי אז אני יודע שאין צורך לדעת מה הרכיבים שלי בשביל לעזור לי לקרוא מפורטים בודדים בארדואינו

אני רק שואל, מישהו יוכל לעזור לי לבנות קוד לקריאה מהפורטים של הארדואינו ? בC רגילה אין אפשרות כזאת ואני לא בטוח אם הארדואינו יבין אם אני אכתוב לו את הפורטים כמו בC51 כי יש להם שמות שונים וכנראה גם ההגדרה שם אחרת. הבעיה שלי היא שאני לא מנוסה בארדואינו בכלל

פורסם

אין צורך להתנשא אני יודע מה הם לדים ואני יודע מה אלה מקלדת וLCD, וכמו שאמרתי אני רק צריך עזרה בקוד לקריאה מהפורטים של הארדואינו

אני הנדסאי אלקטרוניקה ואני עובד על הפרויקט שלי אז אני יודע שאין צורך לדעת מה הרכיבים שלי בשביל לעזור לי לקרוא מפורטים בודדים בארדואינו

אני רק שואל, מישהו יוכל לעזור לי לבנות קוד לקריאה מהפורטים של הארדואינו ? בC רגילה אין אפשרות כזאת ואני לא בטוח אם הארדואינו יבין אם אני אכתוב לו את הפורטים כמו בC51 כי יש להם שמות שונים וכנראה גם ההגדרה שם אחרת. הבעיה שלי היא שאני לא מנוסה בארדואינו בכלל

ידידי, אם אתה כותב "דיודה ירוקה", איך אני יכול לדעת שאתה יודע שקוראים לזה לד?

פורסם
  • מחבר

LED - Light Emitting Diode

דיודת לד היא דיודה, זה משמעות השם שלה.

אני באמת צריך לקחת בחשבון אנשים שזה קריטי להם אם אני קורא ללד לד או דיודה ? לד היא דיודה ועד כמה שידוע לי בהקשר לכל מה שאמרתי שם LED זאת האפשרות ההגיונית היחידה, בלי קשר לזה שאני אמרתי דיודה בצבעים

ונוכחות הדיודה או חוסר הדיודה במעגל לא קשור לשאלה - זה סתם רקע, החלטתי משום מה להזכיר שבמקום המנעול כרגע הרכבתי 2 דיודות(לדים) מטעמי נוחות.

והשאלה שלי היתה בכלל בקשר לתכנות ולא בקשר למעגל - מה שהופך את התגובה שלך למיותרת לגמרי כי אני בכוונה ציינתי שהמעגל שלי שלם ואני צריך עזרה רק בקליטת משתנים מהפורטים.

ותודה לWOMBAT שהיה היחיד פה עם תגובה מועילה, אני אנסה את זה מיד

• 1 חודש מאוחר יותר...
  • 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אחרי מספיק נסיונות כושלים חזרתי לכאן,

פתחתי אשכול חדש ובו צירפתי את הקוד שכתבתי, מיותר לציין שהוא לא עובד ואני צריך עזרה בתיקון שלו - ממי שמבין

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=557800.0

זה האשכול החדש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים