עבור לתוכן

מחשב גיימינג ומעט עריכה (תמונות וייתכן וידאו) ללא ציוד היקפי - עד 4000

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? העיקר זה גיימינג כאמור - אבל הרעיון גם לערוך תמונות עם פוטושופ, וייתכן גם איזה כמה פרוייקטים של וידאו.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הרעיון הוא לשחק גם משחקי FPS עדיף בFHD, וייתכן אף שיחובר למסך בסלון (כשיגיע) ב3D - כך שיש חשיבות גם לתלת מימד.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD - מעריך 23/4" (טרם נקנה).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?כמה שיוכל יותר טוב

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש לי כבר כונן קשיח 2TB

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? כרגע לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין העדפה (מעדיף לא KSP).

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? אין לי בעייה להתחיל עם מחשב שפחות יתאים לעריכת וידאו ובהמשך, אם ארגיש בחסרון הכח להוסיף עוד זכרון (ראיתי המלצה של יאיר ללכת על סטיק 1 של 8GB) ולהגיע לכמה שאצטרך.

מה שהכי מטריד אותי כרגע זה המעבד. למרות שברור לי שגם אותו אפשר לשדרג.

בסה"כ ממה שראיתי אני אמור ללכת על GT660 וi53470 לא?

אשמח לעזרה.

תודה

פורסם

בתקציב שלך ניתן לעשות מפרטים במספר וריאציות.

הנה אפשרות אחת, כאשר רשמתי לך למטה.

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪924

קירור למעבד:

ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪129

לוח אם:

Gigabyte GA-B75M-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪359

מארז:

באנדל Fractal Design Define R3 + Seasonic 500W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪650

זיכרון:

Elpida 1X8GB DDR3 1600Mhz 1.5V

כמות: 1 - מחיר: ₪190

קשיח למחשב שולחני:

SAMSUNG SSD 830 128GB 2.5 - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪525

כרטיס מסך:

MSI GTX660 2GB GDDR5 Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪1179

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪107

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4063

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3982 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/9a2np6ql

כעיקרון במפרט הזה נכלל לך מעבד מרובע ליבה מצויין עם קירור משופר, המשודך ללוח-אם משתלם (עם 4 חריצי זיכרון) כשאחד מהם תפוס עם סטיק זיכרון 8GB. נכלל כאן כרטיס מסך טוב לגיימינג ולעריכות שלך, כונן SSD מצויין כדי שתשים שם את מערכת ההפעלה שלך, קבצים ותוכנות נבחרות לקבלת תוספת ביצועים. כמו כן, כללתי מארז שקט ומשתיק ביחד עם ספק כח איכותי.

להלן האלטרנטיבות הנוספות במסגרת התקציב:

- ניתן ללכת על באנדלים של מארזים מעט זולים יותר שאינם משתיקים. המחשב אמור להיות יחסית שקט אבל פחות, בעיקר במאמץ.

יש לך לדוגמא את הבאנדל הזה או זה למשל. שים לב שבחלקם אין חיבור USB3 קידמי (כולל המארז ששמתי לך במפרט).

- ניתן לוותר על כונן ה-SSD על מנת לחסוך כסף או להשתמש בו כדי לשדרג חומרה אחרת, כמו כרטיס מסך ל-GTX660TI אם אתה רוצה שמשחקים כבדים מאוד ירוצו בצורה טובה יותר ו/או שדרוג ללוח ג'יגיבייט H77-D3H אשר בתקן ATX סטנדרטי ולא מיקרו וכולל אקסטרה חיבורים- המידע המדוייק בעמוד המוצר באתר של החברה. כמו כן, ניתן לשים עוד 8GB זיכרון אם העריכה הגראפית (בעיקר וידאו) שלך תהיה כבדה יותר- כמו שאתה רואה, מחירי הזכרונות די בריצפה

- המערכת לא תומכת באוברקלוק למעבד. ע"מ שתהיה תמיכה, יש להשקיע עוד כמה מאות שקלים למעבד ולוח תומכים, ביחד עם קירור מעט חזק יותר. הדבר יכול לתת לך אקסטרה ביצועי עיבוד שאולי יהיו חיוניים לרינדור. המפרט די חזק גם לגיימינג וגם לעריכה גראפית, ככה שלדעתי אין צורך.

- אתה יכול לקחת את כל החומרה שציינתי באלטרנטיבות ולשחק איתה לקבל מפרט אופטימלי לדעתך.

* מבחינת מסך, אמליץ על דל U2312HM שכן מבוסס פאנל IPS מצויין, איכות חומרים, הרבה וארגונומיה טובים במחיר די נמוך (עולה בממוצע סביב ה-900 ש"ח, גודל 23").

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה.

אשמח לשינוי למארז בעל שקט דומה אך בעל חיבור USB3 קדמי.

ואני מעדיף לוח אם לא מיני - בשביל אפשרויות שדרוג שונות. (או שזה סתם מוגזם כי אני רואה שיש מספיק מקום לכוננים? אילו עוד חיבורים חשובים יש בלוח אם ATX?).

לגבי הSSD אני כנראה אוותר - המחיר פה בארץ מרתיח :)).

האם ההשקעה של עוד כ-200/300 ש"ח במעבד/לוח אם שניתן לOC ישדרגו את הביצועים במידת הצורך?

ושוב תודה

פורסם

מארז- כעיקרון אתה יכול לקחת את המארז הזה, אבל כמו שאתה רואה הוא יקר מאוד ועם הספק (כמו שבבאנדל שעולה סביב ה-300 ש"ח) תהיה חריגה מהתקציב. ניתן לקחת באנדלים נוספים בחנות וגם הם אמורים להיות יחסית שקטים, אבל בגלל שמדובר על מארזים ללא חומר מבודד רעשים, אתה תשמע במידה מסויימת את החומרה האקטיבית במחשב. אמליץ לך אולי לשאול בחנות עצמה שכן יש להם נסיון גדול יותר.

לוח-אם- הלוח הוא מיקרו ולא מיני (מיני קטן הרבה יותר), כאשר היתרון של לוח בגודל ATX סטנדרטי הוא נוחות העבודה על-גביו (אם אתה מתעסק הרבה עם התקנת חומרה כמו כוננים למניהם, כרטיסי הרחבה וכדומה). אם לאחר שראית את המפרט הטכני של הלוח ששמתי לך וראיתי שהוא נותן לך את כל מה שאתה צריך- אין סיבה לקחת לוח אחר. ניתן לקחת לוח ATX סטנדרטי עם אקסטרה חיבורים כמו ששמתי לך בהערות בתחתית הודעתי הקודמת אם תרצה, אך הוא יקר יותר.

כונן SSD- האמת שבחלק מהמקרים המחיר בארץ לא גבוה משמעותית מבחול. אם איני טועה יש מבצע באייבורי עכשיו על כונן SSD של 180GB של אינטל באיזה 570 ש"ח (בדוק את דיון המוצרים המומלצים פה בפורום, למעלה בסטיקי).

תמיכה באוברקלוק- זה לרוב טיפה יותר מ-200-300 ש"ח אלא יותר בכיוון של 400~ ש"ח. אוברקלוק יוסיף לך כח עיבוד (כמה בדיוק אין לדעת, זה משתנה ממעבד למעבד) כאשר הרינדורים הסופיים לרוב מתבצעים ע"ג המעבד שלך- מה שיכול להוסיף עוד כמה אחוזי ביצועים וזמני רינדור מעט קצרים יותר. משום שלפי מה שרשמת עושה רושם שהעריכה היא לא ברמה מטורפת, לדעתי כח העיבוד שאתה מקבל עכשיו, בסטוק, בחלט אמור להספיק עבורך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים