עבור לתוכן

מעבד בטווח ה500 ש"ח +- מיואש

Featured Replies

פורסם

אני כבר מבולבל לגבי המעבדים החדשים שיש ,אני קונה מחשב חדש לחדר והרבה זמן אני לא עכבתי אחרי מה שקורה בשוק המעבדים ואני קצת הרבה מאחור , קראתי כל השבוע הזה בלי סוף וזה עשה אותי רק יותר מבולבל.

אני מתלבט בקניית מעבד למשחקים, ועל הפרק עומדים הi3 3220 , phenom ii x4 965 ,amd fx4170 .

עכשיו יש לאח שלי מחשב שקניתי לו לפני שנה עם amd x3 720 עם כרטיס hd4850 ,המחשב עדיין נותן אחלה ביצועים אבל בהרבה מקרים המחשב מתקשה לפתוח תוכנות כמו מדיה פלייר וכל מיני קטעים כאלה אבל אחרי פירמוט הוא רץ מצויין .

בכל מקרה מעבדי amd זולים משמעותית וחומרתית טובים יותר (ואין לי מושג אולי זה רק אני אבל מעבדי אינטל נותנים תחושה יותר בטוחה בכל מה שקשור לעיבוד בין אם זה משחקים אינטרנט גרפיקה סרטים וכו) השאלה אם זה משפיע ומשנה בכלל על הרצת משחקים בפועל?

תודה לעוזרים

פורסם

הכרטיס מסך יגביל אותך במשחקים הרבה לפני שהמעבד יגביל.

i3 לא יתן לך יותר מידי אפשרות שדרוג שכן תוכל לשדרג רק למעבד החזק ביותר לאותה תושבת מפני שאינטל משנה תושבת כל שנה-שנתיים.

אם תיקח בולדוזר(fx6100 במקרה הזה),ככל הניראה תיהיה לך אפשרות שדרוג בעתיד,שכן AMD לא נוטים להחליף תושבת כל כך מהר.

הפנום כבר דיי ישן ועדיף לקחת מעבד חדש יותר,אישית כבעל פנום 955 - המעבד מעולה ולא מגביל בשום משחק,אבל בכל הנוגע לשדרוג עתידי,אני יכול לשדרג רק למשושי -ליבות ולא יותר.

הFX6100 מאפשר OC בזמן שהI3 לא מאפשר(צריך מעבד עם סיומת K בשביל זה)בפועל,עדיף ללכת על פלטפורמה זולה יותר ולהשקיע בכרטיס גראפי חזק.

פורסם

לא הייתי מהמר על שום תושבת בינתיים.

פורסם
  • מחבר

הכרטיס הגרפי הוא 7850 המחשב שרשמתי בפוסט הוא של אח שלי ..ובוא נגיד ככה בשנתיים שלוש הקרובות לא מתוכנן שידרוג

הבנתי גם שלוחות אם מבוססי amd זולים משמעותית ,מה שאומר שאפשר לקחת מעבד טוב יותר עם לוח יחסית זול לעומת אינטל שהמעבד והלוח יעלו ביחד יותר לא?

אהה והתבלבלתי לגבי ה6100 התכוונתי לfx4170

פורסם

ה Athlon II X4 740 נראה לי אחלה תמורה לכסף. מוכרים אותו ב Plonter ב 350 שקלים.

אני בונה עליו לשדרוג בעוד כמה כשלושה חודשים.

פורסם
  • מחבר

ואלה אחי לא מכיר את המעבד ולא יודע מה להגיד לך...נראה לי אני לך על הi3 וזהו למרות שהוא דו ליבתי ..ראיתי בהרבה פורומים שאומרים שהוא עדיף

פורסם

i3 לא משתלם כי במחיר קרוב שלו תוכל לקנות משושה FX-6X00 ותקבל תמורה הרבה יותר גבוהה להשקעה שלך.

פורסם

i3 לא משתלם כי במחיר קרוב שלו תוכל לקנות משושה FX-6X00 ותקבל תמורה הרבה יותר גבוהה להשקעה שלך.

למשחקים הI3 וה GXXX יהיו טובים הרבה יותר מהמשושה ליבות וגם מהמתומן ליבות,ברוב המשחקים כמות הליבות לא משנה.

פורסם

זאת אמונה לא מבוססת. למשחקים המעבד לא משנה כמעט בכלום וכל תפקידו הוא להיות "מספיק חזק" כדי להזין את הכרטיס. עיקר העבודה על הכרטיס הגרפי.

פורסם

זאת אמונה לא מבוססת. למשחקים המעבד לא משנה כמעט בכלום וכל תפקידו הוא להיות "מספיק חזק" כדי להזין את הכרטיס. עיקר העבודה על הכרטיס הגרפי.

יופי,המעבדים שהצעת לא "מספיק חזקים" כדי להחזיק כרטיס LOW-END.

המעבדים שהצעתי יעשו לו את העבודה בצורה הרבה יותר טובה.

הוכחה? חפש בנצ'ים באינטרנט.

פורסם

נו תראה לי, אני סקרן... מצא בנצ'מרק עם הכרטיס שיש לו בהגדרות המקסימליות שאפשר לשחק בהן ונלמד מהם ההבדלים בין המעבדים עבור אותו בנצ'.

ההמלצה שלי בעינה עומדת. קנה FX-6X00, ביצועי המשחק יהיו כמו כל שאר המעבדים אבל על הדרך תקבל מעבד חזק יותר לשימוש כללי. תוכל להוזיל ולקנות FX-4170 שמופיע באחת מהדיאגרמות כאן, כמו i3 הוא משהו בין 2 לארבע ליבות (סה"כ 4 נימים אבל טכנולוגיות שונות בין אינטל לAMD), עם עדיפות ברוב האפליקציות השולחניות (אלה שמנצלות את כל הליבות)

הנה שתי דיאגרמות רק לטעימה על ההבדלים בין המעבדים במשחקים

שים לב שהדיאגרמות עם כרטיסים מפלצתיים. עם הכרטיס שלו התמונה שטוחה לגמרי ולא יהיו הבדלים בכלל.

CPU_02.png

הנה עוד דוגמה חיה להבדלים בין המעבדים במשחקים:

CPU1.png

פורסם

דבר ראשון,חוץ מביצועים הI3 הוא הרבה יותר זול + משתמש בחצי מכמות החשמל של המעבדים שהצעת.

לביצועים:

כאן הI3 עוקף את כל הכרטיסים של הסדרה שהצעת:

CPU%20cores.png

כנ"ל

CPU_01.png

פורסם

יפה, אתה בעצם מוכיח את הטענה שלי. עם הכרטיס שלו התמונה שטוחה לגמרי (אל תשכח איזה כרטיס היה שם)

לגבי המחיר גירסאות BOX:

ב-iqpc

FX-4100 עולה 583 ש"ח

FX-4300 עולה 686 ש"ח

FX-6100 עולה 629 ש"ח

i3-3220 עולה 655 ש"ח

i3-3225 עולה 721 ש"ח

שים לב שה-i3 מהדיאגרמות שלך (הi3-3220) עולה יותר מאשר FX-6100 שפתוח לOC ועם ביצועים כלליים גבוהים בהרבה... לא מוצא שום סיבה לקנות היום I3 כאשר יש FX-6X00 בסביבה...

פורסם

יפה, אתה בעצם מוכיח את הטענה שלי. עם הכרטיס שלו התמונה שטוחה לגמרי (אל תשכח איזה כרטיס היה שם)

לגבי המחיר גירסאות BOX:

ב-iqpc

FX-4100 עולה 583 ש"ח

FX-4300 עולה 686 ש"ח

FX-6100 עולה 629 ש"ח

i3-3220 עולה 655 ש"ח

i3-3225 עולה 721 ש"ח

שים לב שה-i3 מהדיאגרמות שלך (הi3-3220) עולה יותר מאשר FX-6100 שפתוח לOC ועם ביצועים כלליים גבוהים בהרבה... לא מוצא שום סיבה לקנות היום I3 כאשר יש FX-6X00 בסביבה...

מאיפה הגעת למחירים האלו? את ה3220 לא קונים ביותר מ530 שקל,ולא קונים את ה3225 למחשב ביתי,אלא רק לHTPC.

אני מנסה להראות לך שביצועי המעבד הם יותר טובים מאשר כל מעבד בולדוזר של AMD, תשאל את מי שבא לך,במחיר הזה את הביצועים הכי טובים מביא I3 שמתעלה אפילו על המתומן ליבות שהבאת וזול ממנו בהרבה.

חוץ מזה שלגיימינג לא קונים I3 , בזובוז כסף,סדרת הPENTIUM G עדיפה בהרבה כי היא עולה חצי מהמחיר של הI3 עם אותם ביצועים בגיימינג וזה משאיר עוד כסף לשדרוג כ.המסך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים