עבור לתוכן

מפרט למחשב שקט עד 3000 ¤

Featured Replies

פורסם

I am a fanatic when it comes to noise, obviously if the system contains no fans except a CPU fan running @ 1600 RPM and no HDD it will be silent, it's like saying an empty case is silent

:/.

The Sonata is built to keep the system cool while isolating all noises, including HDD noise thanks to rubber that stops vibrations.

Needless to say a good case is a long term investment.

פורסם

לא אמרתי ללא מאווררים.. יש את המאוורר מערכת של ה-120 מ"מ ואת המאוורר של הספק כח.

והרי זה בדיוק מה שיהיה לו.. כרטיס מסך עם קירור פסיבי, צ'יפסט עם קירור פסיבי, וקירור שקט למעבד.

בהנחה שהמגירה שהוא מדבר עליה מסוגלת להשתיק את הכונן לדעתי המארז יהיה שקט.

וגם ב-6A19 יש גומיות לכוננים.. לא שזה משנה כי הוא רוצה מגירה..

פורסם

תום זה לא נכנס לו בתקציב אז חבל סתם לכתוב. זה מארז יותר מדי יקר.

לדעתי שווה לבדוק את ה-6A19.

ממש אין צורך בקירור של Zalman, ה-Silentboost יספיק.

מסתבר, דרך אגב, שה- 6A19 נמכר גם תחת כ- Antec 3700 או משהו כזה, וישנה חברה בריטית שמוכרת 6A19 מושקט (עם ספוגים מודבקים בפנים). יתכן גם שהם ימכרו בעתיד קיטים של ספוגים גזורים לטובת מי שיש לו כבר 6A19.

כל זאת ועוד ב- www.silentpcreview.com

ודרך אגב, זו התגובה הראשונה הנשלחת מהמחשב החדש שלי (Athlon 64 3000+), שמחליף, לא להאמין, Celeron 300A עם OC ל-450MHz.

פורסם
  • מחבר

לפני כמה חודשים קניתי מחשב לאחיין שלי, לפי מפרטים שקיבלתי כאן בפורום.

המארז שקניתי בזמנו היה ה- Compucase-HEC CI-6A19 -.

אתמול ביקרתי אצלם והחלטתי לבדוק את רמת הרעש שהוא מפיק.

פתחתי את המארז ועצרתי את ה-CPU Cooling ואת המאוורר בצד האחורי של המארז, כך שנשארו ה-HD וה-PSU.

ה-HD היה די שקט, אבל המאוורר של ה-PSU היה רועש מאוד.

וזה די תואם את מה שקראתי על המארז אפשר להפוך אותו לשקט אם מחליפים את ה-PSU:

Compucase LX-6A19 Super Midi ATX Case.

We are now selling our very popular quiet case without PSU or fan for £55 retail. This is due to the popularity of the latest Seasonic and Fortron PSUs which have the single 120 mm fan in the base. Not only are these units exceptionally quiet, but they should provide all the internal case airflow needed for most systems. This avoids the cost and noise of any other case fans. In extreme conditions, a 120 mm case fan could be fitted as an inlet fan. See under "PC Cases".

(http://www.koolnquiet.co.uk/).

מכל מקום, בהמשך לדיון שהתפתח כאן קראתי עוד על ה-SONATA, והחלטתי להוסיף מזומנים ולקנות אותו.

אז לקחתי את המפרט של biodome והחלפתי רק את המארז.

CPU : AMD Athlon XP 1800+ Tray CPU [ ¤ 347.97 ] 1

Motherboards for AMD : Gigabyte GA-7N400-L1 nForce2 Ultra400 Motherboard (Dual DDR, AGP8X, Sound, LAN, USB 2.0) [ ¤ 456.9 ] 1

Memory : DDR-RAM 512MB 2700 Samsung Original Memory [ ¤ 489.87 ] 1

CPU Cooling : Thermaltake Volcano SilentBoost CPU Cooler for AMD Athlon XP [ ¤ 159.39 ] 1

Hard Discs : Seagate 80GB 7200 rpm ATA100 HDD [ ¤ 439.76 ] 1

Video Cards : FIC Radeon 9600 128MB DDR DVI Retail Video Card [ ¤ 702.48 ] 1

Service : Computer Assembly [ ¤ 150.57 ] 1

Antec Sonata Piano 380W Case - ¤ 790

=3537

האם אני מבין נכון ואני לא צריך קירור נוסף ?

ושאלה נוספת בהתייחס לזה שאני רוצה להעביר את ה-CDR, CDRW ואת הפלופי מהמחשב הישן

ומעולם לא הרכבתי מחשב מאפס אלא רק עשיתי שינויים במחשב שכבר היה מורכב

האם כדאי להרכיב את הכל בעצמי או להשתמש בשרות של החנות?

פורסם

נכון אתה לא צריך קירור נוסף..

להעביר כוננים זה בטח הדבר הכי קל עלי אדמות..

אם אתה לא סומך על הקישורים שלך אז תמסור אותם לחנות להרכבה עם המחשב..

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רן

זה המחשב השני שאני קונה לפי מפרטים שהציעו לי כאן.

לא הכרתי את האתר הזה עד לפני כמה חודשים כשקניתי את המחשב ההוא, ואני חייב לומר שזה מצוין שיש אנשים כמוכם שמתמחים בתחום ועוזרים בצורה כמו שאתם עושים את זה.

המהירות שבה קיבלתי כאן תשובות היא די מדהימה, והמידע שאליו נחשפתי כאן היה מעניין ועוזר. כפי שהבנת בטח, אני לא מומחה גדול בעסק אף פעם לפני כן לא התערבתי בבחירת החלקים למחשב אלא קניתי "חבילות" מוכנות (לי, לדודה, להורים וכ'). אבל המחשב שקניתי לפי מפרט מכאן לאחיין שלי לא נתקלתי במחשב כל כך מהיר.

לגבי הפנטיות שלי לשקט המחשב הרועש דלוק עכשיו והוא ממש מעצבן. אז יכול להיות שנסחפתי קצת עם ה-SONATA אבל אני בטוח שהוא יהיה שווה את זה.

מכל מקום, תודה, ברצינות.

איתמר.

פורסם

You made a wise choice, I'm sure you'll enjoy the system.

פורסם

אני כבר רואה איך מחשבים שקטים נהיים טרנד נפוץ עם הזמן..

אני גם עובד על בנייה של מחשב חדש שקט לחלוטין.. אבל אני כנראה בונה את המארז בעצמי.. :)

תעדכן אותנו בהמשך ובהצלחה עם הקנייה!

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

קניתי, הגיע, הרכבתי.

מה אני אגיד לכם.

א.אולי אני לא מסתובב בחוגים הנכונים אבל הוא מהיר יותר מכל PC שראיתי קודם.

בעבודה יש לי IBM חדש, P4 2.8GHz + 2GB RAM שבטח עלה לא פחות מ-1500$.

זה שבעבודה לא מתקרב למה שקניתי.

זה גם נותן איזה מושג על מה זה אינטרנט מהיר. פתאום מקבלים ביצועים באינטרנט אני מדבר על סתם שימוש ב-browser אנשים צריכים לדעת איפה צוואר הבקבוק. הרבה אנשים משדרגים את רוחב הפס שלהם ובעצם אולי צריכים לשדרג חלקים במחשב.

ב.חבר שלי העלה משחק על המחשב החדש ואומר שבהשוואה למה שהוא רואה עכשיו, לשחק במחשב הקודם היה כמו לראות סרט בלי משקפיים (והוא צריך משקפיים). זה לגבי הכרטיס מסך.

ג.לגבי השקט - אמנם לא מושתק לחלוטין, אבל בטח יותר שקט מהבויילר. זה משתווה לרעש הסטטי שיוצא מהמסך או מהמנורת הלוגן (אני שומע כאלה דברים..).

אגב, בסוף הלכתי על הדיסק של סמסונג - SP0802N.

אז תודה רבה לכל מי שתרם מהידע שלו. יצאתי עם חיוך גדול.

וזו בטח לא פעם אחרונה שאקח מכאן מפרט.

פורסם

שמחנו לעזור! ;)

נהנית? ספר לחבריך.. ;D

אגב רעש סטטי - :2gunsfiring_v1:

תבדוק מה רמת הרעש כאשר הכונן הקשיח מנותק.. אולי שווה להשקיע במגירה.

פורסם

לפי מה שאני מכיר את הארדיסקים של סמסונג (יש לי אחד 20 ג'יגה) הם דיי מרעישים והם גם לא איכותיים...

פורסם

יופי שאתה לא מדבר על ענתיקה.. תראה לי 20 ג"ב שלא מרעיש..

סמסונג עשו רבות כדי לדאוג לשקט של הכוננים שלהם (אם תבדוק את הת'רד שלי בפורום אכסון.. יש לינק איפשהו בדיון הזה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים