עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט + עזרה ברכיב נוסף

Featured Replies

פורסם

היי, אני רוצה לקנות מחשב חדש, כאשר התקציב שיש לי הוא בין 4000 ל4500 (כולל מסך/עכבר/מקלדת) ככה שזה בעצם משאיר אותי בבערך 3500 למחשב עצמו.

השימוש העיקרי בו יהיה להורדה והעלאה של קבצים, פיתוח (ז"א שהוא יריץ JAVA וגם VISUAL STUDIO וכו'),

עריכה גרפית (PHOTOSHOP) ומכונות וירטואליות.

דרישה שהיא ממש חשובה היא שהוא יהיה ממש שקט, הוא אמור להיות בחדר שמשמש גם לשינה וכו'.... אני מעדיפה שקט על חשבון ביצועים (מבחינת מחירים של רכיבים...)

הרכבתי מפרט בKSP (שמה אני מתכוונת לקנות..), חסר לי בו כרטיס רשת שבזה אשמח מאוד לעזרתכם, (הוא אמור לקלוט אינטרנט בWIFI) וזיכרונות (בגדול חשבתי על אחד של 8, להמלצתכם), וחוץ מזה אשמח לחוות דעת ואם אתם חושבים שיש משהו שצריך לשפר או ללכת על זול יותר... (הSSD הוא למ"ה בעיקר...)

lrg16014.jpg

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 3570 3.4Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray 1

מאוורר למעבד: מאורר למעבד Arctic Freezer 13 Pro 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte Z77M-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1

דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Green 500GB IntelliPower, 64MB Sata III WD5000AZRX 1

כונני SSD: כונן Corsair Force Series GT 60GB SSD Sata III MLC 2.5'' Retail 1

צורבי DVD: צורב LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM 1

ספקי כוח: ספק כח Corsair TX 650W V2 Active PFC 14cm Fan 1

מארזים: Thermaltake V9 BlacX Edition Midi Tower Black Gaming Case (No PSU) 1

מחיר החבילה: 3695 שקל

לרכישה

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום.

המפרט שלקחת לא רע אך לא אופטימאלי, בהחלט ניתן לקחת חומרה משתלמת ושקטה יותר.

האם העריכה הגראפית היא ברמה חובבנית? כמו כן, כמה מכונות וירטואליות ירוצו בו-זמנית ואילו לדוגמא?

פורסם
  • מחבר

נכון לכרגע העריכה היא ברמת חובבנית, אבל בהמשך כנראה מתקדמת יותר לכיוון המקצועי (בגלל זה אני עוד לא מחפשת כרטיס מסך נגיד...), מדובר בעריכת צילומים בעיקר.

לגבי המכונות הוירטואליות, אני לא מאמינה שנגיד יותר מאחת-שתיים... כנראה של XP ו7 ואולי אולי MAC...

תודה מראש!

פורסם

הבנתי.

כעיקרון הנה מפרט משופר הכולל:

- קירור למעבד שנחשב לשקט מאוד אשר מעט זול יותר.

- לוח אם משתלם יותר (שימי לב שאינו כולל HDMI). אם אתה רוצה לוח אם עם יותר יציאות, יש לך את זה אך מעט יקר יותר.

- כונן בנפח טרה, היות והכוננים מהסדרה הנוכחית מבוססת פלטה אחת של טרה, הכוננים הללו מעט מהירים יותר מכונני החצי טרה (כאשר את בכלל גם לקחת כונן ירוק- כלומר איטי מהרגיל, משהו שהוא לא מומלץ לשימושיך). את ה-SSD לא הכנסתי משום שהתקציב לחוץ. אם את רוצה לחרוג, אתה יכולה לקחת כונן שכזה (אינטל מסדרה 330 או קרושל מסדרה M4 כאשר הנפח המומלץ הוא סביב ה-120GB).

- ספק איכותי ושקט מאוד, אם לא מתוכננים שדרוגי מערכת משמעותיים בעתיד, הוא בהחלט יספיק כאן.

- מארז שקט הרבה יותר וגם משתיק- כולל חומר מבודד רעשים.

- מסך 23" איכותי ארגונומי המבוסס פאנל IPS מצויין.

- לגבי מקלדת ועכבר- אמליץ לך לקחת מה שנוח לך, אין כאן המלצה ספציפית.

- לגבי כרטיס רשת אלחוטי- אחד כזה עולה סביב ה-80 ש"ח, בקשי בחנות שיביאו לך אחד תואם.

* אם את רוצה לחסוך עוד יותר, יש לך אפשרות לקחת את באנדל המארז והספק הזה ולקחת את המעבד הזה שזול וחלש יותר בכמה אחוזים בלבד. אם יש לך אפשרות לרכוש/להזמין מחנויות אחרות, אני יכול לנסות לבנות ולראות אם יוצא מפרט זול/משתלם יותר.

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 3570 3.4Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray 1

מאוורר למעבד: קירור למעבד Scythe Katana 3 CPU Cooler 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם MSI H77MA-G43 LGA1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1333, 2xPCI-E, VGA, DVI 1

זכרונות: זיכרון למחשב Corsair Value 8GB DDR3 1600MHz CL11 1

דיסקים קשיחים: Seagate 1TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST1000DM003 1

צורבי DVD: LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA OEM 1

ספקי כוח: ספק כח SeaSonic 380W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan S12II-380 Retail 1

מארזים: מארז Antec P280 Mid ATX Tower Black Case No PSU 1

מסכים: מסך מחשב Dell U2312HM UltraSharp With LED IPS 23'' DVI DP VGA WideScreen 1

מחיר החבילה: 4142 שקל

לרכישה

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה!

יש לי כמה שאלות... את הצורב שינית לאותו אחד רק עם מהירות כתיבה נמוכה יותר (X22), יש סיבה?

המארז, הוא משמעותית הרבה יותר שקט? יש סיבה שמה שלקחתי ירעיש אם אני אקח את המארז שבמפרט שאני שמתי?

תודה שוב :)

פורסם
יש לי כמה שאלות... את הצורב שינית לאותו אחד רק עם מהירות כתיבה נמוכה יותר (X22), יש סיבה?

לא, זה לא ממש משנה שכן מהירות הצריבה שרשומה שם היא המקסימלית הנתמכת ולרוב לא מומלץ לצרוב במהירות זו.

המארז, הוא משמעותית הרבה יותר שקט? יש סיבה שמה שלקחתי ירעיש אם אני אקח את המארז שבמפרט שאני שמתי?

אני מציע לך לראות סקירות וסרטונים ביוטוב לגבי המארז שלקחת. אני כבר ראיתי בפורום מספר אנשים שטענו שהמארז הזה לא ממש שקט עבורם בעבר.

המארז ששמתי לך לא רק שקט אלא גם משתיק את החומרה הפנימית בצורה טובה יותר משאר המארזים, היות והוא כולל חומר מבודד רעשים בתוכו.

לשיקולך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים