עבור לתוכן

יצירת ספק כוח חליפי למסך LCD

Featured Replies

פורסם

ראיתי ברשת את הרעיון לביצוע הפעולה באמצעות ספק כוח של מחשב,

הבעיה שבמסך שאני מתעסק איתו יש חיבורי 5V ו 14V

האם ניתן להשתמש בספק כוח של מחשב לפעולה כזו?

פורסם

אתה יכול לנסות, לא בטוח אם הוא יעבוד אם 12V במקום 14V אבל לא יהיה נזק (כנראה מקס' לא תידלק תאורה)

אבל מה התקלה בספק המקורי ? הוא בדרך כלל דיי פשוט, והתקלות שלו פשוטות

פורסם
  • מחבר

כן חשבתי על זה אחר כך, שאפילו אם אקבל 14V DC, אני עדיין צריך AC לפלורסנט.

הבעיה בספק היא שמתחת לחלק של השנאי (בצד האחר של הPCB) יש סימן גדול של שריפה, ויש שם כמה רכיבים שרופים (נגדים ועוד, לא מולי כרגע כך שאני לא זוכר).

בכלל הלוח עצמו נראה שסבל מאיזה נזק (אם אני זוכר נכון יש שם כמה איזורי פגיעה).

די מעניין שדווקא הקבלים נראים שלמים לגמרי.

האם מתח של 14V הוא סטנדרטי למסכים? כי יתכן שיש לי עוד מסך נטול פאנל (הפאנל גדול יותר כך שהוא לא יתאים) ויתכן שאוכל לשלב אותו.

פורסם

בספק יש חלק דיי עצמאי שמייצר לבד את המתח לפלורסצנט. הוא עובד מה 14V ובדרך כלל מקבל 2-3 קווי בקרה מהמעגל של התצוגה ששולטים על כיבוי והדלקה או בהירות

כך שאם אתה רצה לתת מתח מספק שלך פשוט תנתק את החלק של התאורה מיתר הספק ותיתן במקום זה 12V. עכשו יכול להיות ש 12V לא יספיק במקרה כזה לא תהיה תאורה, ויכול להיות שכן יספיק

ואם הבעיה היא רק בתאורה יש קיט ממיר תחליפי שניתן לשים לתוך המסך שעובד מ 12V ומדליק את המנורות

תצלם תמונה של המעגל, גם אם יש שם הרבה "ציפוי" מרכיבים שרופים זה יורד וניתן להחליף את הרכיבים

פורסם
  • מחבר

מאחור

פורסם
  • מחבר

ומלפנים

פורסם

זה לא עובד ככה. אתה לא יכול פשוט לשים שם ספק אחר כשאתה לא יודע מה הספק הזה מוציא, ועוד כשהספק משולב עם האינוורטר.

יש יותר סיכוי לתקן את הספק הקיים, אם כי יהיה קצת קשה עם מה שנשרף לגמרי. מה זה IC201, וטרנזיסטור המיתוג ליד R217? הוא מקוצר? וR217 שרוף?

פורסם
  • מחבר

אני לא רואה כיתוב על הIC201

האם ספק כוח במידה ומשולב אינוורטר של מסך אחר שעובד במתחים האלו יכול להתאים?

הבאסה שהיה לי בדיוק מעגל כזה לפני כמה חודשים ונראה לי שזרקתי אותו מחוסר מקום....

פורסם

החלפת הספק

תעיף את המיישרים בצד מתח נמוך ותיתן את המתחים ישר למסילות הקיימות

תיקון הספק

נראה שהיה פריצה של רכיבים בדרך ל GATE של המוספט, ואחריהם עפו הרבה דברים :

מוספט

ציפ

נגד CS

אוליי : דיודה במשתיק תנודות

אוליי : דיודת טעינה עצמאית

הסיבה ההתחלתית היתה יכולה להיות קבל אלקטרוליטי דפוק בצד מתח גבוה (הגדול, הקטן ב VCC של הציפ בדרך כלל רק יגרום למעגל לשחרר פולסים בלי "להידלק" אם הוא דפוק, למרות שעכשו הוא כן יכול להיות דפוק אחריי שקיבל 340V....), ליכלוך על המעגל, מיישר שרוף בצד מתח נמוך (שקיצר את השנאי וגרם לזרם קצר דרך המוספט - המיישר השרוף עצמו יכול להיות תוצאה של קבלים דפוקים בצד מתח נמוך), או קפיצת מתח

הקטע הכי מסובך כאן זה לזהות את הציפ, אז ככה : יש 3 ציפים נפוצים בדברים האלה (ועוד כמה נדירים), אז ניתן לנסות לזהות לפי תכונות של כל אחד מהם :

uc3842

http://lens.unifi.it/ew/dwl.php?dwl=ZGF0YXNoZWV0cy9VQzM4NDItMzg0NV9TTVBTX0NvbnRyb2xsZXJbMThdLnBkZg==&mtyp=application/pdf

כניסת ה CS ברגל 3

fan7601

http://www.recomb-omsk.ru/published/SC/html/scripts/doc/FAN7601.pdf

כניסת ה CS ברגל 2

ncp1200

http://www.intusoft.com/onsemipdfs/ncp1200.rev6.pdf

היחיד שמקבל 340V ישר לרגל 8 של הציפ

אבל ליתר ביטחון - פשוט להשוות את המעגל שמסביב לציפ למעגל הדוגמה שב PDF של כל ציפ, ולראות באיזה מהם הרכיבים והרגליים של הציפ אכן מתאימים

עכשו מה שנשאר זה להחליף את יתר הרכיבים, בגדול לפי מה שיש במסך / לפי רכיבים במעגל לדוגמה שיש ב PDF

בכמה מהציפים האלה יש גרסאות לתדרים שונים (למשל 40/60/100 KHZ) במסך בדרך כלל שמים את הגרסאות לתדר הכי נמוך. אם שמים גרסה לתדר גבוה יותר יתכן שתצתרך מוספט טוב יותר (זרם גבוה יותר, סגירה מהירה יותר וכו) מהמקורי

שים לב : אני לא רואה במעגל איזה מ 2 הקווים הדקים הוא ה CS ואיזה ה GATE (סתם ניחשתי איזה כחול ואיזה אפור), אז תעקוב אחריהם כל הדרך מהמוספט לציפ כדיי להיות בטוח

קצת רקע כללי על המעגל :

חיבור של סליל ל DC יוצר קצר, אבל הזרם הוא לא ישר קצר אלא הוא עולה בהדרגה בגלל שיש כאמ מושרה - לפי הנוסחה של הסליל אם v = (stuff)di/dt

המוספט הוא מפסק - כשהוא מקבל אות ל GATE הוא מחבר את הצד - של הסליל הראשי ל - של ה DC ובעצם יש סליל שמחובר (כמעט) ישירות בין + ו - של ה DC, ויעביר זרם קצר.....

....אם הוא יישאר מחובר יותר מידי זמן. אבל המעגל הזה מודד את הזרם שעובר בסליל, על ידיי נגד ה CS - זה נגד של פחות מ 0.5 ohm (בדרך כלל דברים כמו 0.1 אבל תבדוק את הצבעים בנגד שיש) שמחובר "אחרון" לפניי ה -. המתח שיש על הנגד הזה אומר בדיוק מה הזרם שיש בסליל (לפי חוק אום)

בציפ יש טיימר קבוע שמייצר פולסים. בכל התחלה של פולס, אם אין ביטול (מייד נגיע לזה), המוספט נפתח ומחבר את הסליל ל DC, והזרם מתחיל לעלות. ברגע שהזרם הגיע לערך מסויים הציפ מכבה את המוספט ומונע את הקצר

כל זה קורה לפי הקלוק של הציפ - 40/60/100 KHZ

עכשו אם המעגל ייצר פולסים כאלה כל הזמן, הוא ייצר הרבה מתח עודף (פי כמה מעל למה שצריך בצד מתח נמוך). לכן בצד מתח נמוך יש משווה (TL431 או משהוא דומה) שמודד את המתח. אם המתח בערך שצריך, הוא מדליק את הלד במבודד האופטי

מהצד השני המבודד האופטי מחובר לציפ, אם יש "1" בכניסה מהמבודד זה אומר ש "יש ביטול" כלומר לא לפתוח בכלל את המוספט בקלוק הזה

כלומר, הציפ רוב הזמן "מפספס קלוקים" ואחת ל- משחרר פולס ברוחב שנקבע על ידיי הזרם בסליל ונגד ה CS (ולא על ידיי העומס במעגל - העומס רק קובע אם הציפ "יפספס" יותר או פחות קלוקים)

חוצמזה הציפ צריך מתח VCC נמוך כלשהוא כדיי לעבוד עליו. ה FAN1200 יודע להוריד מה 340V ישירות (אבל עדיין צריך רכיבים חיצוניים), האחרים משתמשים ברכיבים חיצוניים לכל הקטע של יצירת המתח

המתח של הציפ מיוצר ב 2 צורות :

טעינה ראשונית : בהדלקה הראשונית של המעגל הקבל נטען דרך נגד גדול מה 340V. ב 1200 הציפ עצמו דוג לזה, באחרים יש נגד במעגל. אני רואה שיש 2 נגדים בטור, אם גם השני הוא 0 אז הציפ הוא כנראה 1200 (כי יש 340V על רגל 8 ). אם יש לנגד הזה ערך זה יכול להיות ציפ אחר וכדאי לבדוק הלאה

טעינה עצמאית : אחריי שהמעגל התחיל לעבוד, יש סליל משני בשנאי (סליל שמוציא מתח נמוך אבל היציאות שלו הן מהצד של המתח הגבוה במעגל), שפשוט ממשיך להטעין את הקבל דרך נגד קטן ודיודה

חוצמזה יש משתיק תנודות (נגד קבל ולפעמים דיודה מהירה כלשהיא) כדיי שהשנאי לא ישרוף את המוספט אם הפולסים של המתח הגבוה שנוצרים בסגירה של המוספט

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המושקעת!

האם יש באמת תוחלת לנסיון תיקון הספק? מה יכולה להיות עלות החלפים?

כמו כן, איזה מידע לא הצלחת להבין מהתמונות שצריך שאבדוק?

פורסם

אתה יכול למצוא ב EBAY את כל הרכיבים במחירים דיי נמוכים

תוחלת - אם החלפת את כל הרכיבים הדפוקים וניקית טוב את האיזור שהיה שרוף אמור לעבוד

המידע הכי קריטי כאן זה למצוא מה הסוג של הציפ. אם אתה יכול להעיף את הציפ (על ידיי בלאוור), לנקות את האיזור השרוף אם אלכוהול, ולצלם בזום גבוה את האיזור שבתמונה שהבאתי תעשה את זה

פורסם
  • מחבר

הבאסה שהיה לי בדיוק מעגל כזה לפני כמה חודשים ונראה לי שזרקתי אותו מחוסר מקום....

למרות הכל מסתבר שלא זרקתי אותו

מצאתי אותו באיזה שהוא מקום נטול כמה רכיבים שהוצאתי ואוכל להשלים בקלות.

הספק האחר שמצאתי הוא בדיוק אותו דבר רק REV:B

ואגב כך זוהה הIC201:

כתוב עליו ld7575ps 073961

פורסם
  • מחבר

זה מ שאני עושה

אמרתי שבזה שחשבתי שזרקתי אני צריך להשלים כמה קבלים שהוצאתי

פורסם
  • מחבר

הרכבתי את הספק החדש

חיברתי לחשמל ולא עבד

אני חושד שמהחימום נפלו חלקים מרכיב הוידאו

כמו כן מצאתי נגד SMD קטן (שיש כמוהו גם בספק אז אני לא יודע מהיכן הוא נפל)

היום לא הייתה לי מצלמה אני מקווה שבשבוע הבא תהיה

האם אני צודק בכך שאם הוא לא מגיב להדלקה זה לא חייב להיות קשור לספק? או שלפחות הייתי אמור לראות את הפלורסנטים נדלקים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים