עבור לתוכן

אורנג נגד החנויות הפרטיות... הביזיון של אורנג

Featured Replies

פורסם

זו סה"כ מלחמה על השוק. לא רואה בזה שום דבר מבזה.

פורסם

בהתחשב ברמה של הרבה מחנויות הסלולר, "הקמפיין" הזה באמת מוצדק. מכשירים בייבוא מקביל בלי אבא ואמט ותנאי אחריות דרקוניים, עם רומים קומבינה וערכות חסרות.

פורסם

לדעתי זה סתם פרסום וכמו כל פרסום יש אמת והרבה חוסר בפרטים, ככה זה כאשר אתה מפסיד רווחים בעשרות אחוזים.

למרות שזה פרסום בוטה, הוא לא מפורסם במקום מאוד גלוי.

פורסם
  • מחבר

בשיא הרצינות אני מדבר עכשיו עם מכר שמנהל חנות לבדוק אופציה לתביעה על לשון הרע נגד החנות שלו והחנויות כלל

משתלם? הם אומרים שאפשר רק תשלום 1, לא תמצאו שום חנות שלא עושה תשלומים... אולי לא 36 אבל את ה12 כל אחד כמעט יעשה

מקורי? הדבר היחיד שבו יש הבדל כמעט לרוב הוא המטען שהיבואנים חייבים להוציא בשביל לעמוד בדרישות תקן בארץ, מקבלים תואם או מקורי אחר

תמיכה? לרוב זה מול החנות בלבד אבל זה כמעט תמיד גם מול היבואן, לעזזל אם אני רוכש מכשיר נוקיה רשמי יש לי תמיכה מיורוקום בכל הארץ

רשת? זה כבר בולשיט... הבעיה היחידה בתדרים בארץ זה עם פלאפון והתתי רשת שלהם עם חוסר בתדר 850 שיתן רק תמיכה ברוב הארץ ולא כולה

מעודכן? המהירות שבה מפרסמם רומים וגרסאות חדשות בארץ שקול להליכה ברגל מול העולם... רק עכשיו נכנס ICS ל נוט שלי לדוגמא כשבעולם ישן

תמיד יש חנויות לא מושלמות אבל פה זה משהו כללי שמכוון כלפי כל החנויות

במקרה של חבר שלי הוא בכלל משווק של אורנג, הם פאקינג הולכים נגד חנויות שעובדות איתם

פורסם

תחרות זה טוב :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

הם שוכחים להזכיר את נקודת המפתח הכי חשובה... המחיר בחנויות הפרטיות נמוך במאות אם לא אלפי שקלים מול החברה

דוגמא קלה

נוט 2 : אורנג = 4069~4644 , בZAP מתחיל ב3190 ~ 4221 כשבפועל 3200 זה המחיר העיקרי = חיסכון של 869 במקרה הטוב ו1444 במקרה הרע

ומה ה"מחיר" של זה? רום בעברית רק לא של חברה סלולרית, מטען לא מקורי אלא תואם (ויש כאלו עם מקורי)

פורסם

לא לשכוח את הרומים העקומים של אורנג' שלא רק ממלאים את המכשיר ב"פרסומות" אלה גם מכריח אותך (ברוב המקרים) ללכת לסניף שלהם ולמסור אותו לעוד "עדכון" משמעותי, מה שמשאיר אותך עם מכשיר חלופי.

ולא נשכח את הוצאות ה"ביטוח" שלהם, שלא רק עולות בממוצע כמו עלות המכשיר, אלה גם דורשות במקרה של חס וחלילה שבר- השתתפות עצמית.

פורסם

יש כמה נקודות נכונות בפירסום של אורנג'.

לרוב, קניה מחנות סלולרית פרטית מספקת רמת אחריות מאוד נמוכה ורק מול החנות בלבד.

מדובר במכשירים שהובאו בדרכים אפורות או ביבוא אישי מחול על ידי החנות ולכן היא היחידה שמספקת אחריות. החנות תיסגר עוד חצי שנה? אין למי לפנות במקרה של תקלה.

בנוסף כבר יצא לי לראות מכשירים שלא נרכשו דרך חברת הסלולר (אני מחזיק שניים כאלה אצלי) ורובם באים עם רומים לא רשמיים ולא תמיד בגירסה יציבה.

אני לא מדבר בכלל על חוסר התמיכה המלא בעברית בגירסאות האנדרואיד השונות ( אצלי המכשיר באנגלית עם תמיכה בכתיבה בעברית.

לי זה לא מפריע, אבל ללקוחות רבים שלא מסתדרים טוב עם אנגלית זה שיקול רציני בקנייה. אותם לקוחות גם יוסיפו לאחר מכן 200 שקלים נוספים להתקנת רום עם עברית מלאה.

חבר קנה גלקסי 2 מחנות פרטית וקיבל מכשיר עם רום CM באנגלית בלי אפליקציות בסיס של גוגל (gmail, play, maps ועוד כמה). נכון שהוא שילם פחות, אבל אני היתי צריך לשבת על המכשיר לאחר מכן ולהתקין לו רום חדש.

נקודה נוספת היא התשלומים. נכון שגם בחנויות פרטיות ניתן לרכוש בתשלומים אך מעל 3 כבר עוברים לקרדיט ומתווספת ריבית. מפעילות הסלולר הגדולות מציעות אפשרות לרכישה ב36 תשלומים שווים דרך החשבון בלי בכלל לתפוס מסגרת אשראי.

תתפלאו אבל יש אנשים שמתקמיים על המסגרת אשראי הזו, וקניית סמארטפון ב2500 שח ישתק אותם פיננסית לכמה חודשים.

פורסם

אם הם יקנו את אותו הסמארטפון בחנות פרטית זה יעלה להם 2000+-

פורסם

יש כמה נקודות נכונות בפירסום של אורנג'.

לרוב, קניה מחנות סלולרית פרטית מספקת רמת אחריות מאוד נמוכה ורק מול החנות בלבד.

מדובר במכשירים שהובאו בדרכים אפורות או ביבוא אישי מחול על ידי החנות ולכן היא היחידה שמספקת אחריות. החנות תיסגר עוד חצי שנה? אין למי לפנות במקרה של תקלה.

זה לא מדויק - לרוב אפשר לפנות ליצרן. אחרי הכל, האחריות על המכשיר היא אחריות יצרן.

בנוסף כבר יצא לי לראות מכשירים שלא נרכשו דרך חברת הסלולר (אני מחזיק שניים כאלה אצלי) ורובם באים עם רומים לא רשמיים ולא תמיד בגירסה יציבה.

גם הרומים של אורנג' ממש לא מקוריים, והם בהרבה מקרים באיכות מזעזעת.

חבר קנה גלקסי 2 מחנות פרטית וקיבל מכשיר עם רום CM באנגלית בלי אפליקציות בסיס של גוגל (gmail, play, maps ועוד כמה). נכון שהוא שילם פחות, אבל אני היתי צריך לשבת על המכשיר לאחר מכן ולהתקין לו רום חדש.

היית צריך להתקין רק את חבילת ה-GAPPS, אבל לא משנה.

נקודה נוספת היא התשלומים. נכון שגם בחנויות פרטיות ניתן לרכוש בתשלומים אך מעל 3 כבר עוברים לקרדיט ומתווספת ריבית. מפעילות הסלולר הגדולות מציעות אפשרות לרכישה ב36 תשלומים שווים דרך החשבון בלי בכלל לתפוס מסגרת אשראי.

תתפלאו אבל יש אנשים שמתקמיים על המסגרת אשראי הזו, וקניית סמארטפון ב2500 שח ישתק אותם פיננסית לכמה חודשים.

אני מאמין שגם עם הריבית, עדיין יוצא הרבה יותר זול מהמחיר של אורנג'.


אני חייב לצטט פה כמה דברים מהפרסום שלהם:

סמארטפונים הנמכרים בחנויות הפרטיות אינם מותאמים לתדרים של רשת Orange. אי התאמה של התדרים עלולה לגרום לקליטה ירודה, שיבושים בשיחות ואף לחסימה בשל חוסר התאמה לרשת.

זה פשוט כבר שקר גס. אני מניח שהם התכוונו שלא מובטח התאמה מושלמת, אבל הניסוח בעייתי ומרמז שהמכשירים יעבדו עם דופי.

לא רק שמאוד נדיר למצוא בעולם מכשירים שלא תומכים ברשת של אורנג', ושהם בחיים לא ייבואו לארץ (כי הם לא יעבדו עם אף חברה), חנויות רבות מציינות באתר שלהן עם אילו חברות המכשירים יעבדו.

ברשת Orange

אנחנו ב-Orange מתחייבים שכל הסמארטפונים הינם בעלי הגרסה המתקדמת ביותר, השפה העברית מוטמעת בכל המכשירים ועדכוני הגרסה המופצים ע"י היצרנים יגיעו אוטומטית לסמארטפון.

בחנויות פרטיות

רכישת סמארטפון בחנויות פרטיות לא תמיד כוללת גרסה עדכנית לחוויית משתמש מושלמת, גרסאות חדשות לא יעודכנו בצורה אוטומטית, עדכון הגרסה יעשה עצמאית ובתשלום נוסף.

זה קבר ממש שקר, ואין מקום לפרשנות אחרת.

כמו גם שבחנויות אפשר להשיג מכשיר עם גרסה רשמית, שתתעדכן אוטומטית אף היא, והרבה לפני שאורנג' ישחררו עדעון (אם בכלל הם יטרחו).

עדכונים יגיעו אוטומטית? למיטב ידיעתי צריך ללכת למרכז השירות שיעדכנו, אבל מעולם לא קניתי מכשיר מהם, אז אני לא באמת יודע..

פורסם

^גם הנוקיה 5800 שהיה לי וגם הגלקסי s שנרכשו אצלם, קיבלו ישר עדכונים למכשיר- כלומר שבתור חייל הייתי הולך פעם בחודש למרכז שירות שלהם, כדי שתוך יומיים (יותר נכון שבוע-וזה בגלל שאני שירתתי) היו מעדכנים לעוד גרסה בלתי נסבלת.

והנה דוגמה: ביום חמישי שהיה, חבר מהעבודה הביא לי את הגלקסי s2 של הבת שלו, כדי שאני השדרג לה גרסה.

תנחשו איזה גרסה מצאתי שם?! 2.3.7 של אורנג' (שמבחינת העבודה בתכלס נותנת בקושי מה ש 2.3.3 יכול להציא). כמובן שסמתי לה סטוק 4.04 וזה כבר עולם אחר בשבילה.

פורסם

באמת שלא מבין מה פסול בזה?מדגישים את היתרונות שלהם מול המתחרים.

פורסם

הבעיה היא שחלק מאותם היתרונות פשוט לא נכונים ושקריים, ואחרים לא מדוייקים בעליל.

פורסם

היתרונות שלהם מול תמונה שקרית של המתחרים.

"מקורי"?

למה, הסמסונג גלקסי S3 שקונים בחנויות אחרות הוא "מזוייף"? :lol:

(תיאורטית מקרה כזה יכול להתקיים - אבל בטח ובטח שזהו לא כלל. הוא גם יכול תיאורטית להתקיים באורנג')

המכשירים של אורנג' ושל שאר המפעילות בארץ רחוקים מלהיות מעודכנים תמיד. רחוקים שנות אור. בצורה מזעזעת. אין להם שום זכות לנקוף את עדכניות גירסאות המכשירים שלהם כנקודה לזכותם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים