עבור לתוכן

חיבור Speaker קטן למיקרו-בקר

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

שמעתי מהמחשב באוזניות כשהמינוס היה חוט שהחזקתי ביד ולא נגעתי במארז של המחשב לסגירת המעגל, כלומר היה שם כמה Mohm נראה לי

טירוף :)

אני חייב להגיד לכם משהו.

אני רוצה מעגל שיאפשר לי לחבר רמקול(ליתר דיוק PC Speaker קטן, שראינו כבר שהוא אלקטרומגנטי),

ושבתור התחלה, המעגל יהיה כמה שיותר פשוט.

כמה שפחות רכיבים בנוסף ל-PC Speaker, כך יותר טוב.

הרכיבים שחשוב לי לכלול, הם לא בשביל תוספת Volume כרגע,

אלא רק בשביל לדאוג למיקרו-בקר, ועוד יותר חשוב - לדאוג למחשב - כיוון שהמיקרו-בקר שלי מקבל מתח מה-כבל USB של המחשב.

אלה שני הדברים שהם ב-top priority..

לגבי volume, אני מעדיף לנסות ואז לראות אם הוא יוצא מספיק או לא.

אז אם הבנתי אותכם נכון,

אני חייב נגד, נגיד של 330אוהם,

ואני חייב קבל.

את הטרנזיסטור והדיודה אפשר לעזוב בצד כרגע?

ולא יקרה למחשב שלי כלום, גם כשמדובר על רמקול אלקטרומגנטי(קטן)?

• תגובות 57
  • צפיות 10.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה יכול לשים נגד של 330 ohm וקבל אלקטרוליטי בטור לרמקול, וודיודה במקביל ליציאה של הבקר (ניתן לנסות קבל קטן במקביל לרמקול אבל אם נגד כזה הוא יכול להוריד עוד יותר מהווליום)

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לשים נגד של 330 ohm וקבל אלקטרוליטי בטור לרמקול, וודיודה במקביל ליציאה של הבקר

אוקיי, נוסיף גם דיודה.

כשאתה אומר "דיודה במקביל ליציאה של הבקר",

זה אומר שרגל אחת של הדיודה מחוברת ליציאה הדיגיטלית המסוימת של המיקרו-בקר,

והרגל השנייה איפה?

אולי יותר פשוט לנסח את זה שהדיודה צריכה להיות במקביל לרמקול?

כלומר מחוברת לפלוס ולמינוס של הרמקול?

פורסם

הרמקול וכל הרכיבים שלו מחוברים בין היציאה של הבקר והאדמה נכון ? אם כן אז כך גם הדיודה (בכיוון שבו היא לא מוליכה DC)

אם אתה מחבר קבל בטור לרמקול (רצוי מאוד - זה מונע DC דרך הרמקול) הקבל הופך את המתח ל AC ולכן לא ניתן לשים את הדיודה על הרמקול. כן ניתן לשים על הרמקול קבל קטן (103-104) אבל הוא יכול לקחת חלק משמעותי מהזרם הקטן שיש שם ולהוריד את הווליום, אז אם אתה שם קבל כנראה שתצתרך שים משהוא קטן יותר אוליי 102

פורסם
  • מחבר

הרמקול וכל הרכיבים שלו מחוברים בין היציאה של הבקר והאדמה נכון ?

יציאה דיגיטלית של הבקר->נגד->קבל->(הפלוס של הרמקול)---רמקול---(המינוס של הרמקול)->אדמה

אם אתה מחבר קבל בטור לרמקול (רצוי מאוד - זה מונע DC דרך הרמקול) הקבל הופך את המתח ל AC ולכן לא ניתן לשים את הדיודה על הרמקול.

אוקיי, זאת אומרת שהדיודה לא תתאים במקביל לרמקול.

אז האם לשים אותה גם בטור?

או לשים אותה במקביל לכל ה"טור" שכתבתי קודם? (ועם קוטביות הפוכה כמובן לטור)

פורסם

דיודה (בכיוון הנכון) וקבל בטור = לא יהיה צליל בכלל (חוץ מצליל 1 קצר בהתחלה + צליל חלש ביותר דרך הזליגה של הקבל בהמשך)

דיודה (בכיוון ההפוך) בטור = לא יהיה צליל בכלל, כל היתר כבר לא משנה

הדיודה אמורה להיות בין היציאה של הבקר ואדמה - במקביל לכל יתר המעגל

פורסם

לאדמה ?

ניראה לי שהתכוונת ממוצא הבקר לVcc (בממתח אחורי כמובן).

פורסם

להגנה מלאה "לכל המקרים האפשריים" (וכמו כן להגנה על רכיבי CMOS מחשמל סטאטי) שמים את 2 הדיודות - מהאדמה ל out (או in) וממנו ל vcc

במקרה הזה כל מה שרצינו זה למנוע פיקים של זרם חוזר מהרמקול (שהוא סליל) לכן מספיק דיודה 1 שמתחברת אותו דבר כמו בממסר - חוץ מההבדל שיש קבל בטור לרמקול

פורסם
  • מחבר

אוקיי,

אז צד אחד של הדיודה ברגל ה-Output של הבקר,

וצד שני שלה אל האדמה.

הקוטביות מן הסתם הפוכה.

מגניב.

דרך אגב,

אם במקום רמקול PC Speaker אלקטרומגנטי, שהוא מאד קטן,

הייתי משתמש ברמקול אלקטרומגנטי בגודל רגיל יותר, למשל זה:

0.5W-8-Ohm-Mini-Speaker-2.jpg

http://www.electrodragon.com/?product=0-5w-8-ohm-mini-speaker

האם זה היה משנה משהו ברכיבים שהגדרנו כרגע?

(מוסיף או גורע רכיבים, או משנה את הערך שלהם, למשל של הקבל?)

פורסם

לא ממש....

פורסם
  • מחבר

מגניב!

דרך אגב,

מצאתי משהו שנראה כמו PC Speaker קטן, אבל הוא בוודאות Piezo ולא אלקטרומגנטי.

כמו כן, הוא Speaker ולא Buzzer עם תדר קבוע.

(זה על אף שהכותרת שלו באתר היא "Buzzer"..)

הנה:

m8lpqr.jpg

https://www.adafruit.com/products/160

הרכיב הנ"ל הוא בוודאות Speaker,

וגם בוודאות Piezo..

האם הוא צריך משהו מהרכיבים שהגדרנו במעגל עבור רמקול אלקטרומגנטי?

או שהוא לא צריך כלום?

פורסם

חזרנו להתחלה...כמו שכתבתי לך בתחילת האשכול יש באז'רים פיאזו'אלקטרים עם דרייבר פנימי ויש כאלה ללא דרייבר פנימי.

בתמונה שצירפת זה באז'ר ללא דרייבר פנימי לכן תצטרך לדחוף אותו בעזרת אות מרובע מהמיקרובקר שברשותך.

פורסם
  • מחבר

כמו שכתבתי לך בתחילת האשכול יש באזרים פיאזואלקטרים עם דרייבר פנימי ויש כאלה ללא דרייבר פנימי.

הי מרק

השאלה לא הייתה לגבי ייצור הצליל.

כיוון שאני מדבר על Speaker, אז הוא לא ייצר את הצליל בעצמו. אני אשתמש ב-PWM מהבקר.

אבל השאלה לא הייתה על זה,

היא הייתה לגבי האם במקרה של Speaker Piezo צריך להוסיף משהו מהרכיבים שמשמשים להגנה?

(נגד/קבל/דיודה)

פורסם

תיאורטית : או רק הנגד או כלום - הפיאזו לא מכיל סליל כך שלא אמורה להיות בעיה של מתח חוזר, והוא מתנהג בעצמו קצת כמו קבל כך שהוא לא אמור להיות צריך קבל נוסף

במציאות : פיאזו יכול להחזיר מתח אבל אני ושב שהוא יהיה נמוך מאוד ולא משמעותי. עדיין קבל בטור לא יזיק, וניתן לשים קבל יותר קטן - 1 uF למשל (105) ופחות. נגד יכול להיות שציך כדיי להגביל את הזרם מהבקר

עוד משהוא על פיאזו - תכוון טוב את התדר שאתה נותן לו - בתדר מסויים הוא יהיה חזק מאוד גם בזרם כניסה קטן, בתדרים קרובים אבל לא בדיוק הוא יהיה הרבה יותר חלש. אתה יכול לתת לו ניסיון אם 555 ופוט

פורסם
  • מחבר

תיאורטית : או רק הנגד או כלום

הפיאזו לא מכיל סליל כך שלא אמורה להיות בעיה של מתח חוזר

מגניב

עדיין קבל בטור לא יזיק, וניתן לשים קבל יותר קטן - 1 uF למשל (105) ופחות.

מה זה 105?

עוד משהוא על פיאזו - תכוון טוב את התדר שאתה נותן לו - בתדר מסויים הוא יהיה חזק מאוד גם בזרם כניסה קטן, בתדרים קרובים אבל לא בדיוק הוא יהיה הרבה יותר חלש. אתה יכול לתת לו ניסיון אם 555 ופוט

למה 555 אם אפשר לייצר גל מהמיקרו-בקר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים