עבור לתוכן

מדידת קיבוליות של קבל בעזרת מולטימטר

Featured Replies

פורסם

אין בזה שום דבר חדש, אתה מקליט את הסיגנל בתור אודיו בכרטיס הקול ומציג את צורת הגל במסך...

אם אתה רוצה לנסות את זה שים לב למתחים ! אסור לך להכניס מתח גדול מ+-0.7v לכרטיס הקול, ז"א שלרוב השימושים אתה חייב מחלק מתח או מעגל הגנה כלשהו (דיודות הגנה).

כמובן שהמחלק מתח וקבל הצימוד יהפכו מייד למסנן high pass שכמובן ימנע ממך למדוד סיגנלים בתדר נמוך מאוד.

• תגובות 41
  • צפיות 20.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

השתמשתי הרבה אם סקופ כזה. עכשו משהוא קטן שרצוי לדעת :

גם אם אתה מחבר אדמה מהמעגל שלך לאדמה של המחשב, אתה עדין תקבל הרבה מאו רעש מההפרש בין האדמות במדידה

כשאני השתמשתי אם סקופ כזה (ולא אם תוכנה מיוחדת - פשוט audacity) הרצתי את הסקופ על מחשב נייד והייתי מנתק אותו מכל כבל חיצוני ושיעבוד על סוללה בזמן שאני משתמש אם הסקופ - ככה הייתי מקבל שקט במדידה

פורסם
  • מחבר

אסור לך להכניס מתח גדול מ+-0.7v לכרטיס הקול, ז"א שלרוב השימושים אתה חייב מחלק מתח או מעגל הגנה כלשהו (דיודות הגנה).

כמובן שהמחלק מתח וקבל הצימוד יהפכו מייד למסנן high pass שכמובן ימנע ממך למדוד סיגנלים בתדר נמוך מאוד.

מאיפה הגיע קבל?

אמרת מחלק מתח, ודיודה..

מאיפה הקבל?

עכשו משהוא קטן שרצוי לדעת :

גם אם אתה מחבר אדמה מהמעגל שלך לאדמה של המחשב, אתה עדין תקבל הרבה מאו רעש מההפרש בין האדמות במדידה

כשאני השתמשתי אם סקופ כזה (ולא אם תוכנה מיוחדת - פשוט audacity) הרצתי את הסקופ על מחשב נייד והייתי מנתק אותו מכל כבל חיצוני ושיעבוד על סוללה בזמן שאני משתמש אם הסקופ - ככה הייתי מקבל שקט במדידה

איזה מגניב, Audacity :)

אז אתה אומר כל תוכנה שפשוט מראה את צורת הגל מתאימה?

מגניב

לגבי הפעלה של המחשב על סוללה כדי שיהיה מנותק מרעשים - שיטה טובה.

דרך אגב, מי שפוחד על המחשב שלו, יכול לקנות איזה טאבלט שיש לו כניסת Audio,

ואז להריץ שם תוכנה שהיא בסגנון של Audacity

(או את Audacity עצמה, אם היא קיימת בלינוקס, ואם הטאבלט מריץ לינוקס)

ואז יש לכם Scope במחיר זול, שמנותק לגמרי מהמחשב שלכם..

:)

פורסם

תשים מחלק מתח 3 נגדים + 2 זנרים, ולא יקרה כלום למחשב

אם אהת רוצה גם אופיין טוב (התנגדות הכניסה במחשב לא גבוהה אז היא מעוותת במידה מסויימת) תוסיף opamp 1:1 שעובד על מתח מה USB - אבל זה לא מתאים לכל המדידות כי הוא יעוות במתחים קרובים לאדמה (כי אין מתח ספק שלילי) + לא יודע כמה ripple יש במתח של ה USB

פורסם

הקבל הוא פנימי בכרטיס הקול, הוא שם בשביל לחסום מתח DC (ראה ערך: קבל צימוד).

ד"א קיימות הרבה תוכנות מאוד דומות לתוכנה הנ"ל לאנדרואיד.

הכל טוב ויפה עם ה"סקופ" הזה עד שנזכרים שרוחב הפס נמוך מאוד (בערך 30-40Hz עד כ20KHz), גם תדר הדגימה שלך הוא רק 44K בערך.

פורסם
  • מחבר

ד"א קיימות הרבה תוכנות מאוד דומות לתוכנה הנ"ל לאנדרואיד.

וואו

לא להאמין כמה תוכנות מימשו לכך, באנדרואיד, כל כך מהר..

הכל טוב ויפה עם ה"סקופ" הזה עד שנזכרים שרוחב הפס נמוך מאוד (בערך 30-40Hz עד כ20KHz), גם תדר הדגימה שלך הוא רק 44K בערך.

אתה תמיד יכול לקנות כרטיס קול קצת יותר מושקע.. ואז לקבל תוצאות הרבה הרבה יותר טובות..

למחשב דסקטופ לא תהיה בעיה להוסיף, גם ככרטיס פנימי, וגם ככרטיס USB,

ולמחשבי טאבלט, זה יצטרך להיות USB.. בתקווה שיש דרייבר מתאים למערכת הפעלה.

אני מאמין שאפשר למצוא כרטיס קול שנותן תוצאות טובות(ולא סתם כרטיס קול ג'נרי ב-2$ מדיל אקסטרים),

ושעדיין יהיה במחיר סביר, ולא כזה שהופך את הסיפור ללא משתלם.

פורסם

הכרטיס לא ישנה הרבה, נניח תמצא אחד עם תדר דגימה מאוד גבוה (נניח כמה מאות KHz) עדיין יש פילטר כלשהו לתדרי שמע ככה שרוחב הפס שלך ישאר מוגבל.

פורסם
  • מחבר

הממ

אז אולי במקום כרטיס קול אפשר לקנות פשוט שבב ADC עם Sampling Rate מאד גבוה?

ואז איכשהו לקשר בינו לבין המחשב

פורסם

הכל אפשרי, אבל אז תצטרך זכרון מהיר בשביל לשמור את הדגימות ומעגלי front end מהירים יחסית ובסוף יהיה לזה אותם ביצועים כמו לסקופ usb זול (במקרה הטוב)

פורסם

אגב ברוב כרטיסי הקול הקבל צימוד נמצא על המעגל. מישהוא ניסה לקצר אותו כדיי לקבל סקופ DC ? (אני לא כי לא הייתי צריך, הוא לא הפריע לי)

פורסם
  • מחבר

דרך אגב אפשר לעשות עוד טריק..

אפשר בעזרת הרגלי AnalogIn של מיקרו-בקר, +חיבור למחשב, לממש סקופ נחמד :)

אומנם למיקרו-בקר אין הרבה זכרון, מה שאומר שה-sample שהוא ייקח יהיה קצר,

אבל אפשר לעשות טריק, ופשוט לשלוח את הנתונים באופן מיידי אל המחשב, בלי לאחסן אותם.

זה אומר, שמהירות הדגימה, תהיה מושפעת ממהירות התקשורת עם המחשב כי היא זו שתהיה יותר איטית.

ואז על המחשב, תוכנה קטנה תאפשר הצגה של המידע..

זה ייצא מגניב

פורסם

אתה עדיין צריך לקבוע המירות דגימה קבועה כלשהיא - אתה לא רוצה שהיא "תצוף" למעלה ולמטה לפי עד כמה מערכת ההפעלה "פנויה" אותו רגע (כלומר אם אתה פשוט נותן למחשב "לרוץ חופשי"

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים