עבור לתוכן

עזרה בבחירת ספק כוח ומארז עד 1000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני בדיוק בעיצומו של רכישת מחשב חדש,

קניתי את מרבית החלקים ולא בחרתי עדיין מארז וספק כוח (כי אני לא יודע כמה אני צריך לקנות )

זה המפרט של המחשב

מעבד : intel i7-3930k

לוח אם : intel dx79si

כרטיס מסך : gigabyte amd radeon hd 7950 (לפני היצרן המינימום הוא 500W)

כונן קשיח : WD Caviar Black 1TB (סביר להניח שיצטרף בעתיד הקרוב עוד כונן SSD )

אשמח להצעות של ספק כוח ברמה טובה + מארז שהדגש בו הוא על קירור ושקט בהתאם לתקציב (800-1200, למרות שעדיף לא לחרוג מ1000 אבל אם זה משמעותי אני אחרוג).

בנוסף חשוב להגיד שלא מתוכנן שום OC בנתיים למחשב.

תודה לעוזרים

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם
  • מחבר

האם הספק הזה יחזיק את המערכת בצורה טובה?

SeaSonic 660W Gold X-Series Active PFC

http://ksp.co.il/?uin=12774

פורסם

איכותי ככל שיהיה העלות תועלת שלו גרועה, ישנם ספקי סיסוניק 850W ברונז וסילבר שגם חזקים יותר וגם עולים 500+.

זה ספק מעולה במחיר סביר יותר:

http://www.tms.co.il/product/7943

מעבר לזה יש את M12D 750W בTMS ב570 ובKSP ב580 ש"ח את ה-M12II 850W. כמובן ששניהם אוברקיל לחלוטין

אם לא תיהיה תוספת חומרה בעתיד וOC.

פורסם
  • מחבר

לאחר שמצאתי את המארז שאני הולך לקנות :

מארז ללא ספק CoolerMaster CM 690 II Advanced Black

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=33&products_id=5900

אז סליחה שאני מחזיר אחורה , אבל מה יביא את התועלת הכי גבוהה + אופציה לOC בעתיד הרחוק בטווח של 700 ש"ח??

פורסם

תועלת מאיזו בחינה? כספית בטוח שלא. אם אתה רוצה להשקיע 700 שקל על ספק אז לך על סדרות הX או הפלטיניום, לדעתי

לא משתלם לשלם על סידרה X 660W של סיסוניק 700 שקל שיש ספק אמין ואיכותי כמו ה-S12D 620W ב-300 שקל פחות.

אבל אם אתה יכול להרשות לעצמך מעבד ולוח במחיר כזה אז אולי זה עודף בשבילך מי יודע..

בכל מקרה איפה שלא תלך אם אפשר לטעות מדובר בטופ של הספקים לכאן או לכאן.

ד.א- מקווה שהתיעצת בפורום מפרטים לפני בחירת החלקים כי אלא אם השימושים מאוד ספציפיים (אם בכלל) אתה משלם פה

מחירים אסטרונומים.

פורסם
  • מחבר

לא התייעצתי עם הפורום מפרטים, אבל חוץ מהכרטיס מסך שהבאתי מחו"ל

שום רגיב לא עבר את ה 900 ₪.

הכרטיס מסך דורש 500w , הכרטיס שציינת בתגובה האחרונה יחזיק את המחשב במצב עומס בצורה טובה ??

תודה

פורסם

לא יודע ממי אתה קונה את החומרה אבל המעבד ולוח האלה עוברים את ה-4k.

אלא אם אתה קונה יד שניה.

בכל מקרה זה לא משנה בשורה תחתונה ה-s12II 620w יחזיק בלי בעיה וישאיר מרווח

ביטחון. כמובן שעל הדגמים החזקים יותר אין מה לדבר.

פורסם

כל מה שנאמר מעליי נכון,

מתוך סקרנות, מדוע נבחרו החלקים הנ"ל? אלו חלקים מאוד מבוזבזים (כי נראה שהמחשב מיועד לגיימינג)

הייתי מציע לך להחליף חנות מזיגזאג (הם בסדר, פשוט קצת יותר יקרים מהשאר) ל-TMS או KSP שיותר זולות.

אם לא מתוכנן שדרוג של כרטיס המסך, ה-S12II 620W יהיה מספיק מאוד. חומרה היום מאוד חסכונית בחשמל.

אם אתה סתם רוצה להוציא כסף (בשביל המודולריות, או הנצילות הגבוהה) אז אין בעיה בללכת על סדרה X של סיסוניק, או סדרת הפלטינום, הן טובות גם הן, פשוט מאוד יקרות ואתה לא צריך אותן.

פורסם
  • מחבר

החלקים הנ"ל נקנו (כרטיס מסך ולוח אם ) כי היה לי הנחה משמעותית של 50% על שינהם ספיציפית

ולכן במקום 4K התשלום היה 2K בערך.

הכרטיס דורש 500W והמעבד 130W ,

האם 620W זה לא גבולי מידי?

בהנחה שיש גם קירור למעבד דיסק קשיח וכנראה גם בעתיד הקרוב גם SSD?

פורסם

דורש 500w כולל המערכת כולה. ובנתוני יצרן גם לוקחים בחשבון שלא כולם קונים ספקי איכות כמו סיסוניק עם נצילות גבוהה.

620w זה מעל ומעבר ויודע גם להחזיק מערכי cf/sli.

תוסיף כמה קירור קשיחים וssd שתירצה עדיין לא תיהיה בעיה.

פורסם

^ נכון מאוד

כרטיס המסך שלך 7950 צורך במקסימום מאמץ סינתטי (בעזרת תוכנת מאמץ) 300W, המעבד 130W (אחרי OC כבד יכול להגיע ל-150W+)

620W זה די והותר, SSD, וHDD לא ממש סופרים בחישוב הזה כי ביחס לחלקים אחרים הם צורכים מעט. אלא אם כן אתה מחזיק יותר מארבעה דיסקים ואז זה עלול להיות מורגש (מה שלא נראה לי שאתה עושה)

עדיין זה מעבד של 3000 ש"ח שיש לו "אח" של 1600 ש"ח עם ארבע ליבות. לגיימינג רוב המשחקים יודעים לנצל "רק" שתי ליבות שהקיצוניים מסוגלים שלוש. יותר מארבע ליבות (בלי HT איפלו) זה מיותר לגיימינג. אבל אתה אומר שהמעבד ברשותך אז אין מה לעשות.

אבל בוא לא נגזים, 620W לא יחזיק מערך CF או SLI, זה יותר מדי, גם אם כן, זה יהיה מאוד גבולי. אם מתוכנן בעתיד הקרוב (אסור לתכנן מערכים לעתיד הרחוק, זה לא משתלם) כרטיס נוסף, הייתי שוקל ספק 750W אבל כרגע? 620 יהיה מצויין :xyxthumbs:

פורסם

יחזיק מערכים מסדרות נמוכות יותר כמו 660gtx או 7850 כמו גדול.

פורסם

לדעתי עדיף הספק הזה 550 וואט תקן גולד מסילה אחת חזקה וגם ישתלם לך בחשבון חשמל לאורך זמן

SSR-550RM SeaSonic

http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php/spk-seasonic-ssr-550rm-550w-atx12v-v231-plus-gold-p-14163?language=he

http://www.techpowerup.com/reviews/Seasonic/G550/6.html

Tight voltage regulation

Smart & silent fan control

High reliable 105 Degrees C aluminum electrolytic capacitors

Conductive polymer aluminum solid capacitors

Detachable modular cables

High current gold plated terminals

12cm ball bearing cooling fan

Ultra ventilation

Multi-GPU technologies supported

פורסם

הערת צד קטנה על נצילות - הנצילות של הספק היא לא פקטור בחישוב - ספק איכותי ויעיל של 620W או ספק איכותי אבל לא יעיל של 620W יחזיקו שתיהם 620W, ההבדל הוא רק בחשמל שהם יקחו מהקיר ובחום שהם יפלטו החוצה מפתח האוורור

מה שיותר משנה זה, שיש ספקים של 620 שיכולים להחזיק 620 קבוע אם קפיצות ל 800, ויש כאלה שיכולים להחזיק 500 אם קפיצות ל 620. איזה מהם אתה מקבל - תלוי באיכות (בחברה) ולא בנצילות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים