עבור לתוכן

כרטיס מסך טוב יותר = צפייה טובה יותר בסרטים?

Featured Replies

פורסם

שלא נדבר על HDMI... בסוף VGA נותן יכולות גבוהות מ-HDMI ו-DVI SINGLE, ההבדל היחיד הוא שצריך לבצע המרה לדיגיטלי, דבר שלפעמים פוגע מעט באיכות.

• תגובות 30
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה שכן איכות הכבל כן יכולה להשפיע על איכות התמונה כשמדובר באות אנלוגי ,לעומת דיגיטלי שבו או שזה עובד או שלא (למרות שאני חושב שיהיו מצבים שבהם גם יכולים להיות הפרעות במקרה של מרחקים ארוכים עם כבלים דיגטליים לא איכותיים .

פורסם

אני אסכם לך... אין שום קשר בין כוח הכרטיס לבין תצוגת הוידיאו. זה למה לרוב למערכות HTPC קונים כרטיסי Low-End.

יש שיפורים קטנים מדור לדור באיכות התצוגה מצד הדרייברים, אבל הם מאוד זניחים בכדי להשפיע על הבחירה שלך.

כמו שאמרו כאן, אם אתה רוצה להפיק את האיכות המקסימלית מ-720P, תשתמש באות דיגיטלית (DVI) ובמסך IPS. לעומת מה שאמרו פה, אני לא מסכים, ההבדל -כן- גדול בין מסך בעל פאנל TN לבין IPS בסרטים. אם כי IPS (ספציפית E-IPS) מעט לוקה בשחורים. משהו ש-95% מהזמן לא תשים לב אליו וגם אם כן לא יפריע לך.

חווית צפיה נעימה...

פורסם

אם כבר לסרטים אז הרוב יעדיפו מסך PVA ולא IPS בגלל הקונטרסט הגבוהה משמעותית ...

פורסם

והנה החצי שקל שלי בנושא:

מפענחי וידאו עושים שימוש נרחב במעבד הגראפי ויודעים להציג שיפור משמעותי כשהם מוגדרים כראוי ועם כרטיס מסך חזק.

השיפור שתרגיש יהיה בעיקר בתנועה חלקה יותר ואיכותית יותר.

תגגל קצת על madVR ותבין מה היכולות שלו בגדול.

אז להגיד שאין קשר בין יכולות הכרטיס הגראפי לאיכות הסופית זה לא בדיוק נכון.

פורסם

madVR זה קודאק מיוחד שאכן משתמש בכוח מוגבר של כרטיס מסך לצורך תמונה חלקה יותר. אבל בלעדיו, אין שום קשר ואין סיבה לבחור כרטיס מסך חזק יותר בשביל סרטים, במיוחד שכיום אפילו כרטיסי Low-end חזקים מספיק בשביל madVR. המינימום המומלץ הוא כוחם של 4870\5770\6770 או GTS450\GTX550\GTX640 וכדומה.

פורסם

לא אמרתי שצריך מפלצת בשביל madVR, רק אמרתי שכן אפשר לשפר את איכות התוצר הסופי אם יש כרטיס חזק מספיק.

ולא נראה לי ש9500GT נחשב חזק מספיק...

אז אולי כן יש מקום לשדרוג אם ה-OP באמת מעוניין להוסיף כמה מאות שקלים בשביל תנועה חלקה יותר..

פורסם

לא אמרתי 9500GT. תראה את הכרטיסים שרשמתי - אף אחד מהם לא מתקרב ל-9500GT.

פורסם

9500GT זה מה שיש לפותח השרשור.

פורסם

אין שמץ של קשר בין הכרטיס הגרפי לאיכות התמונה, גם בMADVR ודומיו. השימוש בכרטיס הגרפי נועד כדי להעביר חלק מהחישובים אליו ולהקל על המעבד הראשי. במחשב מודרני עם מעבד נורמלי אין שמץ של צורך בזה.

פורסם

madVR משפר את איכות התמונה בצורה ניכרת לעין תמורת עיבוד אינטנסיבי יחסית של הכרטיס המסך, כך שאם הוא לא חזק מספיק דברים ירוצו קטוע\יראו פחות טוב. תגגל מעט אודות הקודאק.

פורסם

אני משתמש בו. לדעתי אני גם הצגתי אותו כאן בפורום. אם המעבד שלך חזק מספיק אין שמץ של משמעות לכרטיס המסך.

פורסם

אם כבר נכנסתם לדיון הזה, אז איך מפעילים אותו (המקודד הזה)?

פורסם

אני רוצה להשתמש ב-MADVR, איך אני משתמש בו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים