עבור לתוכן

בעיית(?) באס ב-Creative Gigaworks T3

Featured Replies

פורסם

למי שלא מכיר, Creative Gigaworks T3 זו מערכת 2.1 דיי יקרה. קניתי אותה עכשיו במסגרת הבלאק פריידיי.

הסאב בסה"כ 6.5" אבל הוא בומי ברמות קשות. השליטה על הבאס נמצאת עליו - הורדתי למינימום, ועדיין בווליום גבוה זה מוגזם.

ברור לי שזה גם עניין של טעם ויש כאלה שמאוד אוהבים באס, אז תמיד ניתן לטעון שאני מגזים. אבל הנקודה היא שבנקודת המינימום של הבאס אני מצפה שלא יהיה באס בכלל! או לפחות כמעט ולא. הצליל אמור להיות מתכתי הרבה יותר וגבוה, ונטול צלילים נמוכים. במקום זה, הבאס פשוט מתון. כאמור, ברגע שעולים עם הווליום הוא הופך למעצבן, אבל יותר חשוב מזה - לדעתי מפריע לשכנים. ואם עולים עם השליטה על הבאס אפילו קצת, שלא נדבר על הרמה האמצעית, זה פשוט לא נורמלי. לא ברור לי איך תכננו את זה ככה. מצד אחד אני חושב שאולי זה בגלל שמדובר בחדר לא גדול (9 מטר בערך), מצד שני אלה רמקולים שתוכננו למחשב! הכל מתוכנן לשבת קרוב אחד לשני, והמשתמש קרוב אליהם, לא הגיוני שזה יהיה פתאום בסלון או באולם.

חשוב לציין שיש לי איזה צ'יפ אודיו VIA VT2021 על לוח האם שמשמש אותי ככרטיס הקול, ואני חושד בו שהוא מעאפן (אבל עדי כדי כך..?). הדרייבר די מעאפן, אין לי שום שליטה תוכנתית על רמות הבאסים (הצלחתי להגיע בדרייבר לאקוולייזר, אבל קטונתי מלדעת לשחק איתו בצורה אפקטיבית).

"פתרון" או יותר נכון שיפור שמצאתי לעניין - להוריד את הווליום של ווינדווס ל-25%, זה מוריד מהבומים של הבאס ברמות ווליום מקבילות. אני עדיין לא מרוצה, אשמח לשמוע רעיונות לפני שאני הופך נואש לגמרי והולך להתחנן ל-KSP שייקחו אותה בחזרה תמורת זיכוי ל-Gigaworks T40 (כאילו שיש לי סיכוי)...

פורסם

בתור מי שלא אוהב באס - למה הלכת על מערכת 2.1 ועוד כזו שידוע בבאסים החזקים שלה? אה, כי זה היה במבצע. :)

כמה אופציות:

* לדבר עם KSP ולנסות להחליף את הרמקולים

* לנסות לחפש דרייבר מעודכן שמאפשר שליטה על באס

* לשלוט על הבאס בכל תוכנה בנפרד (יפתור את הבעיה לפחות בנגני מוזיקה / סרטים)

* לקנות כרטיס קול עם דרייבר נורמלי

פורסם
  • מחבר

אני מאוד אוהב באס. במינון. אני גם מאוד אוהב המבורגר מדיום, זה לא אומר שאני אוכל 500 גרם של בשר נא :P

המבצע תקף גם על ה-T40, והתלבטתי לא מעט... אבל חששתי שבלי סאב בכלל אני אתבאס. בחלומות הכי הזויים שלי לא ציפיתי שאי אפשר יהיה להוריד באס ל-0. יש לי Z5500 שאין שום בעיה להוריד שם את הבאס ל-0 עגול, וזה סאב מפלצת של איזה 10".

- אפשרות אחרונה או לפני אחרונה, מהיכרות איתם (ואני לא מבקר אותם), אני גם לא רואה לזה סיכוי.

- התקנתי כבר את הדרייבר הכי מעודכן. יש שם רק אקוולייזר.

- אני עם WMP כרגע ואני לא רואה שם שליטה על הבאס, אבל היא לא זכורה לי גם ב-MPC או ב-WINAMP וכו'...

- לא רוצה להיכנס להוצאות נוספות :|

פורסם

אקוואלייזר זה בדיוק מה שיאפשר לך לסדר את זה. תוריד את התדרים הנמוכים לאפס.

(מצטער, לא שמתי לב שכבר אמרת קודם שיש כזה בדרייבר).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים