עבור לתוכן

מפרט לעבודה גרפית. רגע לפני קניה. מחפש כמה תשובות

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב. את המפרט הבא קיבלתי פה בפורום : http://www.tms.co.il/preview/spec/4nkdbfpy

הלכתי איתו לחנות מחשבים קרובה לביתי וקיבלתי שם כמה הערות והארות.. אשמח לשמוע מה אתם חושבים.

1. מעבד- נאמר לי שאם אני לא מעוניין בoc אז אין צורך לקנות את גרסאת הtray ולהוסיף מאוורר אלא לקנות את גרסאת הbox ובכך לחסוך. מה דעתכם על זה?

2. לוח אם -מבקום של גיגבייט עדיף אינטל שהוא יותר יקר אבל יותר טוב, לטענתם קל יותר לקבל אחריות על הלוחות של אינטל. ולכן הציעו לי את הלוח הבא- elkhorn greek. בגרסא מקבילה למה שציעו לי המפרט. מה לדעתכם כדאי לי לעשות?

3.כרטיס מסך- של gainward(לא שמעתי עליו) עדיף על ספרקל לטענתם.

4. זכרונות ram,ssd,וקשיח- הציעו לי פירמה אחרת, טוענים שאין הבדל. הזכרונות של קינגסטון וקשיח wd.

5. הציעו לי גם מארז לטענתם פשוט אבל עם ספק טוב של 550w.

אני פונה אליכם שתעזרו לי להחליט לפני הקניה. בחנות אגב יצא יותר יקר, הם טוענים שעדיף.

בבקשה תעזרו לי להחליט. תודה ויום טוב

פורסם
  • מחבר

אני מקפיץ בגלל שאני חייב להזמין עד היום בערב ואני ממש רוצה לשמוע מה דעת האנשים פה..

תודה מראש

פורסם

1. במקרה שלך אין קשר בין תצורת המעבד לאוברקלוק. ב-TMS רוב מעבדי אינטל מגיעים בתצורת Tray, כאשר ניתן בנפרד לרכוש קירור- בין אם מדובר על קירור סטוק (זה שמגיע בגרסאות ה-BOX) או קירור משופר, כפי ששמו לך כאן. קירור משופר לרוב שומר על המעבד בטמפרטורות טובות יותר תוך שמירה על שקט במאמץ ממושך. בכללי, אם אתה ממש רוצה לחסוך- אתה יכול להחליף לקירור סטוק.

2. אני מניח שהציעו לך את דגם BLKDB75EN. איני מכיר את האחריות של אינטל לכן לא אוכל לתת את חוות דעתי. אני לא הייתי לוקח אותו משום שבמחירו יש לוחות אם טובים יותר. מבחינת האחריות לרוב זה כבר העסק של החנות ולא שלך.

3. זה נשמע כמו דעה אישית, כאשר ככל הנראה אין כאן התבססות על עובדות. זה כמו שתלך לחנות אחרת והם ימליצו לך על משהו אחר.

אני לא מכיר חברות שנחשבות לפחות טובות מן האחרות מבחינת אמינות (גם לא אלו שנמכרות עם אחריות קצרה יותר). כרטיס מסך בוחרים לפי דגם, אחריות ומה שאתה מקבל במחיר (כמו קירור משופר, באנדל מורחב ועוד) ולא לפי חברות. שתי החברות הללו מוכרות ומצויינות ואין סיבה להעדיף אחת על פני השניה פרט לקרטריונים שרשמתי מקודם.

4. זה כן חשוב לבדוק איזה דגם מדוייק נותנים לך. יש כוננים קשיחים שהם מסדרה קודמת שעדיין נפוצים מאוד אך איטיים יותר מהסדרות הנוכחיים המבוססות פלטת טרה בודדת וכן סדרות שונות כמו גרסאות ירוקות. כונני SSD גם הם משתנים בין חברה לחברה, שכן יש שימוש בבקרים שונים- חלקם אמינים יותר וחלקם אמינים פחות. בפורום אמצעי אחסון יש המלצות לכוננים בסטיקי- בדוק שם את הדגמים המדוייקים.

5. מה דגם המארז שהציעו לך ויותר חשוב איזה ספק כח?

שים לב שבחלק מהחנויות יש מבצעים של black friday (כמו KSP, TMS ואייבורי) לכם בדוק באתרים שלהם כי לפי מה שאני רואה אתה כן יכול לחסוך. זה שאמרו לך בחנות שהמפרט שהביאו לך עדיף זה ברור- הכוונה שלהם זה למכור, האם בפועל זה עדיף- צריך לבדוק. הכי טוב אם תרשום כאן את המפרט שהוצע לך, עם דגמים מדוייקים.

פורסם
  • מחבר

תודה אני מאוד מעריך את זה. אני חייל שמשרת רחוק מהיתר לכן לא הייתי פיזית בחנות. אבא שלי היה שם ושלח לי תמונה.

אני מאוד ישמח אם תבין מזה משהו כי אני לא הבנתי..

פורסם

הוא לא רשם איזה דגם בדיוק כונן הקשיח, הוא לא רשם איזה מארז ובכלל לא ציין את הספק, מערכת ההפעלה הזו לרוב עולה הרבה יותר לכן זה מעלה לי בראש סימן שאלה/קריאה לגבי המקוריות שלה ויש מסכים טובים יותר מהמסך הזה כמו דל U2312HM.

איני יכול להגיד לך האם המחיר יקר ביחס למה שאתה מקבל כאן כי אין כאן פירוט לגבי דגמים מדוייקים.

פורסם
  • מחבר

זה מה שקיבלתי.. מוזר משהו..

אתה ממליץ להישאר בtms אם ככה?

מלבד זאת, יש משהו אחר שהיית משפר\משנה במפרט המקורי?

אמרו לי גם שהכרטיס מסך חלש ביחס למעבד ולא מנצל אותו כמו שצריך.. יש אמת בזה?

פורסם

תקנה מהיכן שאתה רוצה, אך חשוב שתהיה בטוח במקום הקניה שלך. במקומך, בספק מאוד אם הייתי קונה היכן שהמפרט הזה הוצע לך.

לגבי כרטיס המסך- אין דבר כזה שכרטיס המסך חלש ביחס למעבד- מדובר על שתי רכיבים שונים כאשר אתה שם דגש על כל אחד מהם לפי שימושיך.

במפרט המקורי כן הייתי משנה כמה דברים, בעיקר בגלל מבצעי ה-black friday.

- זיכרון- במקום 2 סטיקים ש 4GB, ניתן כעת לשים סטיק אחד של 8GB. זה טוב יותר משום שסה"כ הנפח שתוכל לשים על גבי לוח האם שלך גדל (אם תרצה להוסיף עוד זכרון בעתיד).

- לוח אם- אם אתה חושב שסה"כ 16GB יספיקו לך, אתה יכול ללכת על לוח אם פשוט יותר עם 2 חריצי זיכרון במקום 4.

- כונן SSD- הייתי שוקל להחליף את ה-SSD הזה באחד של אינטל 180GB היות ויש עליו מבצע (בדוק כאן).

- כונן קשיח- שים לב שיש גם מבצע על כונן הקשיח שלקחת. ניתן להחליפו באחד של טרה וחצי בתוספת של 10 ש"ח, אך הוא מעט איטי יותר.

- כרטיס מסך- נושא העריכה הגרפית וכרטיסי מסך הוא נושא מאוד בעייתי, שכן קשה למצוא תשובה ברורה לכרטיס המתאים ביותר- לחלק יתאים כרטיס גרפי חלש, לחלק יתאים אחד יקר וחלק יצטרכו כרטיס מסדרת קוואדרו. לדעתי כרטיס המסך ששמו שלך אמור להתאים לך. יש גם את GTX660 2GB כחלק מהמבצעים שם אשר חזק ויקר יותר, אך תוספת הביצועים לתוכנות הללו היא לא ליניארית, לכן השאלה עד כמה תרגיש בהבדל והאם בכלל. לצערי על זה לא אוכל לענות לך שכן איני רוצה להטעות אותך. אתה מוזמן אולי לחפש מידע נוסף ברשת או לשאול בפורום כרטיסי מסך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים