עבור לתוכן

מבקש מפרט למחשב עד 3000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

מחפש לקנות מחשב לבת המצווה של אחיינית שלי.התקציב בעקרון 2500-3000 ש"חבעקרון היא צריכה את זה לאינטרנט, אופיס וסרטים אבל רוצים שזה יחזיק 3-4 שנים.דרוש גם מסך (21 אינטש)הדרישות נוספות שעלו:• מעבד - i5• זיכרון פנימי - לפחות 4GB• כונן קשיח - 1TB• כרטיס מסך - לא צריך יכולות גראפיות מיוחדות, אבל שתהייה לו יציאת HDMI• חיבורים - לפחות חיבור אחד של USB3.0• מסך - "21האם התקציב ריאלי לדרישות ?

פורסם

כעיקרון אין שום סיבה לקחת מעבד i5- לקחת חומרה אוברקיל לשימושים פשוטים כאלו זה בזבוז, משום שהתוכנות הבסיסיות שבהן אתה משתמש לא ישתנו הרבה מבחינת דרישות המערכת, אלא פשוט החומרה נחלשת מעט עם הזמן.

מסך זה משהו שישאר הרבה זמן לכן לדעתי שווה להשקיע- גם מבחינת ארגונומיה שיהיה נוח לצפות, וגם מבחינת איכות הפאנל והצבעים ע"מ שלא יגרום לכאבי ראש וחווית השימוש במחשב תהיה כמה שיותר מהנה. לצערי מסכי 21"-22" לא משתלמים כיום, אך אם ניתן לקחת מסך 23" (כפי ששמתי במפרט) זה ישתלם שכן הוא איכותי מאוד.

הנה מפרט אפשרי לדוגמא, אשר כולל מעבד כפול-ליבה מצויין שיספיק מעל ומעבר לכל שימוש סטנדרטי שתרצה, ביחד עם 4GB זיכרון ולוח אם מצויין הכולל 2 יציאות USB3 ו-3 יציאות וידאו (HDMI, DVI ו-VGA). כמו כן, כלול צורב סטנדרטי, מארז+ספק איכותיים ולא גנריים וכונן בנפח טרה. המחיר הסופי של המפרט הזה (2505 ש"ח) בפועל נמוך יותר בגלל שהשבוע יש את ה-black friday בחלק מהחנויות. בחנות הזו, הכונן הקשיח ששמתי לך עולה 350 ש"ח (או אם תרצה, אתה יכול לקחת טרה וחצי בתוספת של 10 ש"ח אך הוא מעט איטי יותר) והמסך הזה עולה 800 ש"ח. לכן תוריד סביב ה-120 ש"ח.

אם בכל זאת תתעקש במסגרת התקציב ללכת על מפרט חזק יותר, יש לך את האפשרות לשדרג למעבד i3-3220 למרות שהבדל בביצועים אתה לא תרגיש כלל. i5 מיותר לחלוטין, לשלם 900 ש"ח לשימושים שכאלו זאת פשוט זריקת כסף, גם אם המחשב מיועד לטווח היותר ארוך.

מעבד:

Intel Dual Core G640 2.8GHZ for 1155 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪277

קירור למעבד:

Intel Original 1155

כמות: 1 - מחיר: ₪30

לוח אם:

Gigabyte GA-B75M-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪373

מארז:

באנדל תקציבי - Gigabyte Luxo X140 + FSP 350W HCN - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪290

קירור למארז:

Raidmax 120mm Retail Quiet Fan

כמות: 1 - מחיר: ₪22

זיכרון:

Corsair 4Gb CML4GX3M1A1600C9 CL9

כמות: 1 - מחיר: ₪137

קשיח למחשב שולחני:

Toshiba 1TB 3.5" SATA 3

כמות: 1 - מחיר: ₪392

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪104

מסך:

DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM - IPS PANEL - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪880

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪2505

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 2455 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/7c2zavp8

פורסם
  • מחבר

אם אני בכל זאת משדרג ל-i3, האם אני צריך לשנות את אחד הרכיבים האחרים (לוח אם, קירור וכו') בהתאם או שהם מתאימים גם לו ?

תודה.

פורסם

לא, אין צורך להחליף שום רכיב.

פורסם
  • מחבר

שכחתי להוסיף שאני זקוק גם לציוד ההיקפי:

עכבר, מקלדת ורמקולים.

מה תוספת העלות עבורם ?

פורסם

זה תלוי אילו אתה רוצה לקחת ועל מה לשים דגש. זה יכול לעלות לך 150~ ש"ח ויכול לעלות הרבה יותר.

פשוט בחר מה שנוח לך, אין כאן המלצות מדוייקות.

פורסם
  • מחבר

למרות ההסברים שלי (על סמך הפורום) מקבלי המחשב רוצים בכל זאת מעבד i5.

האם הוא דורש שינוי נוסף במפרט ?

כרטיס רשת אלחוטי בא היום built-in או שצריך להוסיפו למפרט ?

תודה.

פורסם

מעבד i5 יעלה סביב ה-700 ש"ח יותר, חבל.

כרטיס רשת אלחוטי יש צורך לרכוש בנפרד, לרוב עולה סביב ה-80 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

מעבד i5 יעלה סביב ה-700 ש"ח יותר, חבל.

כרטיס רשת אלחוטי יש צורך לרכוש בנפרד, לרוב עולה סביב ה-80 ש"ח.

הסברתי להם את זה אבל הם מתעקשים.

האם צריך לשנות בגלל זה משהו אחר במפרט או רק להחליף את המעבד ?

ראיתי שיש מספר דגמים של i5 (ראיתי שיש 3470, 3570, 3570K ו-2400SB)

אני מניח שעדיף לקחת את הזול מבינהם (ה-3470) ?

פורסם

חבל, המקסימום שבמקסימום הייתי שם i3. וכן, אם הם מתעקשים על i5, שים לב את ה-3470.

ניתן להחליף את לוח האם לדגם הזה שמעט זול יותר, אך שים לב שהוא לא כולל יציאת DVI.

בכללי אין צורך להחליף כלום במפרט במידה ומחליפים את מעבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים