עבור לתוכן

מפרט מחשב גיימינג עד 7.5k

Featured Replies

פורסם

שלום אני רוצה לרכוש מחשב חדש (אם אפשר לנצל את המבצעים של הבלאק פריידי כמה שיותר)

. מה התקציב המקסימאלי?

7500

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

לחסוך אם אפשר

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

לא הרבה

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

משחקים כבדים סרטים וכו'.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן לגיימיניג כבד

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

COD, BF far cryוכו'

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

1920X1080 dall ultra sharp

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

הכי גבוהות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא:

,

, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? ציוד היקפי

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

7-8

6. האם מתוכנן

(

)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד) אולי בעתיד

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ללא מערכת הפעלה -

צריך הרכבה.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים : גר באשקלון לא משנה לי כ"כ מאיזה חנות רק שיהיה זול ואמין

.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

USB3 מקדימה, ולפחות שני חיבורים של SATA3 בלוח אם (אם אפשר, אני מעדיף גם יותר).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

אולי אוסיף זיכרון/כרטיס מסך/כוננים קשיחים.

חשבתי על המפרט שראיתי פה בפורומים אשמח להצעות לשיפור

[table][tr][td][table][tr][td]מעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Ivy Bridge Core i5 3570 Socket 1155 6MB 3.4Ghz Tray

כמות: 1

מחיר: ₪1073[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קירור למעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Scythe NINJA 3

מחיר: ₪232[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]לוח אם:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte GA-Z77X-D3H

מחיר: ₪798[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]מארז:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Lancool Midi Tower PC-K63B Black

מחיר: ₪645[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]ספק כוח:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Seasonic M12II-620 620W Active PFC Modular 80+ Bronze

מחיר: ₪449[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]זיכרון:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Corsair 8Gb CMX8GX3M1A1600C11 CL11

מחיר: ₪252[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קשיח למחשב שולחני:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Seagate 2TB 3.5" Sata3 Barracuda LP 7200 64MB

מחיר: ₪570[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קשיח למחשב שולחני:[/td][/tr][/table][table][tr][td]SAMSUNG SSD 830 128GB 2.5 - בקניית מחשב חדש

מחיר: ₪525[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]כרטיס מסך:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte GTX680 2056MB GDDR5 RETAIL - זמין במלאי - 2784 ש"חl

מחיר: ₪2784[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]כונן אופטי:[/td][/tr][/table][table][tr][td]LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

מחיר: ₪104[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]הרכבה:[/td][/tr][/table][table][tr][td]הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

מחיר: ₪0[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]המהרת מערכת מחשב:[/td][/tr][/table][table][tr][td]אני מעוניין בהמהרת המעבד

מחיר: ₪0[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]סה"כ: ₪7318

תודה רבה[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table]

פורסם
  • מחבר

חשבתי אולי לשנות טיפה את המפרט בגלל המבצעים של הבלאק פריידי ב tms http://www.tms.co.il/p/7

מה דעתכם לקחת את ההרד דיסק 1.5 טרה במקום זה ששמתי

יש עוד דברים שכדאי לשנות כדי לחסוך כמה שקלים"?!

תודה רבה

פורסם
  • מחבר

אני מקפיץ שוב שנייה לפני שזה עובר לדף הבא.

הציעו לי את המפרט הבא מה דעתכם!?

מעבד:

כמות: 1 - מחיר: ₪1140

קירור למעבד:

כמות: 1 - מחיר: ₪164

לוח אם:

כמות: 1 - מחיר: ₪798

מארז:

כמות: 1 - מחיר: ₪1259

זיכרון:

כמות: 1 - מחיר: ₪252

קשיח למחשב שולחני:

כמות: 1 - מחיר: ₪525

קשיח למחשב שולחני:

כמות: 1 - מחיר: ₪506

כרטיס מסך:

כמות: 1 - מחיר: ₪2504

כונן אופטי:

כמות: 1 - מחיר: ₪104

הרכבה:

כמות: 1 - מחיר: ₪0

המהרת מערכת מחשב:

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ:

₪7252

פורסם

אפשר להקפיץ כל 24 שעות.

אם היית משנה את הכותרת ליותר אינפורמטיבית, ככל הנראה כבר היו עוזרים לך (אז שנה אותה, תוסיף את השימושים והתקציב שלך).

אני התייחס למפרט האחרון ששמת:

- מעבד- בסדר.

- קירור למעבד- אמליץ להחליף לדגם הזה. הוא שקט וחזק יותר.

- לוח אם- בסדר.

- מארז וספק כח- אמליץ לך ללכת על ה-bitfenix survivor (לא גרסת ה-core) ביחד עם ספק סיסוניק 750js או 750/850M12D אשר מעט איכותיים יותר ומודולאריים.

- כונן SSD- קח את האינטל 180GB ב-670 ש"ח.

- כונן קשיח- כונן הטרה וחצי איטי יותר מכונן הטרה שמוצע שם, אך בכללי הוא משתלם יותר. שיקול שלך. את כונן ה-WD ששמת אין טעם לקחת, גם יקר וגם איטי.

- כרטיס מסך- שקול אם אתה באמת רוצה ללכת על כרטיס שכזה כי בספק אם הוא משתלם (גם אחרי ההנחה). שים לב שיש לך גם את GTX670 במחיר דומה. שקול את האפשרות ללכת על HD7950 שגם כן מציג ביצועים מעולה- תראה בנצ'מרקים ברשת על הכרטיסים הללו ותראה אם הפרש המחירים אכן מצדיק את זה.

הערות נוספות- קח אם אתה מוותר על אוברקלוק בעתיד ותמיכה בהוספה של כרטיס מסך נוסף (ממילא לרוב לא משתלם) אתה חוסך כאן מאות שקלים.

פורסם
  • מחבר

ערכתי את הכותרת אני מקווה שזה יעזור.

תודה על התגובה קודם כל.

את הקירור אני אחליף.

לגבי הספק כח לא מצאתי את הדגם באתר של tms אם אתה יכול לתת לי לינק אני אשמח

האם הכונן ssd יצדיק את הפרש המחירים ביניהם?

כונן קשיח- אני מבין שאתה ממליץ על זה

[seagate 2TB 3.5" Sata3 Barracuda LP 7200 64MBt]

יש לך הצעה טובה יותר/משתלמת יותר?

לפי מה שאני מבין הכרטיס ששמתי חזק יותר מהgtx670 לא ?

לא הבנתי את ההערה נוספת ששמת כ"כ אני אשמח אם תוכל לפרט

תודה רבה

פורסם
לגבי הספק כח לא מצאתי את הדגם באתר של tms אם אתה יכול לתת לי לינק אני אשמח

זה, זה או זה (כאשר מחירים המבצע שלהם נמצאים בעמוד של ה-black friday).

האם הכונן ssd יצדיק את הפרש המחירים ביניהם?

תראה בעצמך מה הפרש המחירים בין כונני ה-120GB~ לאלו של 180GB~. ההנחה שם לכונן של האינטל לא משמעותית, אך לרוב אתה משלם די הרבה פר ג'יגה בכונן SSD, והיות והנפח כאן ממילא די קטן, יכול להיות שזה פחות יגביל אותך בהמשך.

[seagate 2TB 3.5" Sata3 Barracuda LP 7200 64MBt]

יש לך הצעה טובה יותר/משתלמת יותר?

קרא בבקשה שוב את מה שכתבתי. בעמוד של ה-black friday (הלינק ששמת מקודם) כולל כונן של טרה ב-350 וכונן של טרה וחצי (אשר איטי יותר) ב-360 ש"ח. במחירים האלה, אני לא רואה סיבה ללכת על כונן 2TB שעולה הרבה יותר.

לפי מה שאני מבין הכרטיס ששמתי חזק יותר מהgtx670 לא ?

הם בערך אותו הדבר- פעם הכרטיס הזה מוביל, פעם השני.

לא הבנתי את ההערה נוספת ששמת כ"כ אני אשמח אם תוכל לפרט

מעבד שלא תומך ב-OC מעט זול יותר, קירור פחות חזק (כי אתה לא עושה OC) זול יותר בכמה עשרות שקלים ולוח-אם ללא תמיכה ב-OC וב-CF/SLI יעלה לך מאות שקלים פחות. לכן, אומנם אוברקלוק יתן לך תוספת ביצועים בעתיד, אך אין מדובר על תוספת חינמית- בפועל אתה משלם מאות שקלים עבור תמיכה זו.

פורסם
  • מחבר

מכוון שלא מתוכנן oc בעתיד

איזה מפרט היית ממליץ לקחת חשוב שהמחשב עדיין יהיה חזק ויריץ משחקים חדשים (cod,bf3 ,far cry) בגרפיקה ורזולוציה גבוהה

תודה

פורסם

מבחינת גיימינג לא יהיה שום הבדל בביצועים בין אם אתה לוקח מפרט התומך ב-OC או לא.

אתה יכול לקחת לדוגמא את המפרט שרשמת (עם הערות שלי), רק מעבד לשנות ל-i5-3470, קירור סטוק סטנדרטי ולוח אם B75MA של MSI עם סטיק זיכרון 8GB בודד.

פורסם
  • מחבר

לגבי הכרטיס מסך ראיתי שיש מבצע על ה 7970 רק של sapphire (לא מצאתי את הכרטיס באתר ספציפית)

האם זה אותו הכרטיס רק בעל קירור שונה (יש הבדל של 500 שקל ביניהם)

תודה שוב

פורסם

אם אתה מחליט ללכת על 7970, אך בהחלט קח את זה שבמבצע.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שאני קצת חופר אבל אני מקבל את ההרגשה כאילו ה7970 פחות מומלץ לפי דעתך

אני בעיקרון מתבסס על הטבלה הזאת http://alienbabeltech.com/abt/viewtopic.php?f=6&t=21797&start=0#p41174

אתה חושב שיש משהו אחר יותר טוב(באופן עקרוני אני מעדיף nvidia ) אך מכוון ש ati נראה טוב יותר בטבלה בחרתי בו.

אני מקווה שאני לא טועה

פורסם

בכלל לא, מדובר על כרטיס מצויין. הבעיה אצלי שקשה לי להמליץ על כרטיסים כה יקרים, כאשר גם זולים יותר (כגון HD7870/GTX660) עושים את העבודה כמו שצריך. לגבי הבנצ'מרק- אל תסתכל על אחד בלבד. קרא מספר בנצ'מרקים מכמה אתרים משום כדי לקבל אינדיקציה ליכולת האמיתית של הכרטיס (כי יש דרייברים שונים, מערכות שונות וכמובן חלק מהאתרים אולי מקבלים כסף מחברות מסויימות כדי "להסיט" את האמת טיפה). אם אתה בטוח שאתה רוצה להשקיע כ"כ הרבה כסף על כרטיס שכזה- תפאדל, מדובר על כרטיס מצויין מבחינת ביצועיו.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה לך עזרת לי מאוד!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים