עבור לתוכן

עזרה ביצירת מפרט למחשב עד 7000 ש"ח (כולל מסך) למשחקים ומכונות וירטואליות

Featured Replies

פורסם

היי,

אח שלי מתכנן לקנות בקרוב (בשבועיים הקרובים פחות או יותר) מחשב חדש.

הוא רוצה מחשב שיוכל להריץ משחקים באיכות מקסימלית ברזולוציה של 1920X1080, ובנוסף, שהוא גם יוכל להריץ מספר מועט של מכונות וירטואליות (לפחות אחת, אבל לא יותר משלוש).

מספר הערות:

1. המחשב הולך להיות בעל לפחות 4 הארד דיסקים בסופו של דבר, אז אני מעוניין במארז מספיק גדול (כלומר, לפחות mid-tower גדול..).

2. ההארד-דיסק צריך להיות לפחות 2TB.

3. צריך גם SSD.

התשובות לסטיקי:

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך עם אפשר

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות ועבודה עם מכונות וירטואליות.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD, BF וכו'

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7-8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? בכלל לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? צריך הרכבה.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אני אוהב את IQPC, אז אני אשמח למפרט מהם.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). USB3 מקדימה, ולפחות שני חיבורים של SATA3 בלוח אם (אם אפשר, אני מעדיף גם יותר).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? אולי יתווסף עוד RAM.

עד עכשיו, המפרט הכי טוב שהצלחתי ליצור הוא:

מסך:

[..] DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM - IPS PANEL - לרוכשי מחשב חדש מעל 4000 ש"ח ! ₪955

מעבד:

[..] INTEL 3570 : IVY BRIDGE, CORE I5, S1155, 3.4Ghz - TRAY ₪1030

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-H77M-D3H - זמין במלאי ₪481

זיכרון:

[..] G.SKILL DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz 9-9-9-24 RipjawsX - זמין במלאי ₪291

כרטיס מסך:

[..] GAINWARD GTX660 2GB GDDR5 - RETAIL ₪1311

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA ₪126

מארז:

[..] FRACTAL DESIGN DEFINE R4 BLACK FRONT USB3 ₪630

ספק כוח:

[..] SEASONIC M12II 620W - MODULAR - זמין במלאי ₪453

קרור למעבד:

[..] ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2 - זמין במלאי ₪141

דיסק קשיח:

[..] SSD SAMSUNG 830 128GB 2.5" SATA 3 - לרוכשי מחשב חדש מעל 3000 ש"ח ! - זמין במלאי ₪552

דיסק קשיח 2:

SEAGATE 2TB SATA3 7200RPM ₪565

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה + חיווט ברמה גבוהה - בקניית מחשב מעל 3,500 ש"ח ₪56

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪6596

מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il

למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 2% הנחה!

עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה

מה דעתכם?

ותודה רבה על העזרה!

פורסם

סה"כ המפרט מצויין, אבל יש כמה שינויים שהייתי מציע לעשות.

- הערה החשובה ביותר- קח בחשבון שהשבוע יש את ה-black friday והוא תקף גם לכמה חנויות בארץ כמו באג, TMS, KSP, אייבורי ואולי עוד כמה. אני מציע לך להכנס לאתרים שלהם ולראות את ההנחות (יש לך גם דיון על זה בפורום צרכנות). אני אומר לך את זה, כי לפי מה שאני רואה פה, אתה יכול לחסוך מאות שקלים אם תקנה את החומרה בחנויות הרלוונטיות, כאשר אתה יכול לתת את החומרה ל-IQ שירכיבו לך ביחד עם החומרה מהם.

- לוח אם- בתוספת של 60~ ש"ח, הייתי ממליץ ללכת על הלוח הזה, שכן הוא צפוף פחות (גודל ATX ולא מיקרו-ATX) וכולל מגוון רב יותר של יציאות, לרבות USB3. אם אתה רוצה לוח עם יותר חיבורי SATA, יהיה צורך להוסיף עוד מאות שקלים- לרוב אין זה משתלם, אבל אם אתה מתכנן יותר מ-6 כוננים קשיחים/SSDים בעתיד, אולי זה ישתלם לך (תמיד ניתן להוסיף עוד בקר, אך אין זה מומלץ כי זה ידוע שהם עושים בעיות).

- קח בחשבון שב-150~ ש"ח פחות יש לך מעבד i5-3470 שחלש בכמה אחוזים בודדים.

- שים לב שיש לך גם את מארז P280 של אנטק שגם כן נחשב לשקט. תשווה בין הפיצ'רים שלהם ובחר את זה שמתאים לך יותר.

- הפריזר די יקר שם, אתה יכול לקחת KATANA3 שגם כן נחשב לקירור מצויין ושקט בכמה שקלים פחות.

- אתה יכול לחסוך כמה עשרות שקלים אם תקח את הזיכרון הזה- אתה לא תרגיש שום הבדל.

- הספק די אוברקיל. גרסת ה-520W אמורה להספיק מעל ומעבר ותחסוך לך כ-100~ ש"ח.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה!

אני כנראה לא אחליף את המעבד והמארז (אני די אוהב את המארז הזה), אבל חוץ מזה, אני כנראה אעשה את השינויים שהמלצת לי עליהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים