עבור לתוכן

תיוג קבצים בwin 7

Featured Replies

פורסם

יש לי כמה תיקיות גדולות מלאות בקבצים שאני מעוניין לארגן בצורה יעילה יותר.

ניקח לדוגמא את התקיה של הסרטים:

כרגע זרוקים לי המון סרטים בתקיה כשהם מסודרים ע"פ שם.

אני רוצה לסווג אותם ע"פ קטגוריות (סרטי אקשן, סרטי קומדיה וכ"ו).

הבעיה היא שישנם סרטים שאני מעוניין לתת להם שני סיווגים שונים במקביל, כך שלפתוח תת תיקיות בתוך התיקיה הראשית אינה אופציה מספיק טובה.

חשבתי על לצור מספר תת תקיות ולשים את הקבצים בסוג שהכי מתאים להם, ובשאר התיקיות שגם מתאימות להם לשים קיצורי דרך לקובץ.

השאלה היא האם ישנה אופציה מובנת בווינדוס (או איזו שהיא תוכנה) שיכולה לפתור לי את הבעיה בצורה טיפה יותר אלגנטית?

פורסם

מה שאני הייתי עושה:

1.משאיר את כל הקבצים איפה שהם. בלי חלוקה לתיקיות.

2. יוצר תיקיה וקורא לה נגיד "קטלוג" (זה לא משנה), ושם בפנים קיצור דרך לכל קובץ/תיקיה שאני רוצה לקטלג.

3. בכל קיצור דרך כזה, נכנס ומוסיף את שמות הקטגוריות שלי בשדה comment.

4. (אופציונלי) מוודא שהתיקיה "קטלוג" נמצאת באינדקס.

עכשיו אפשר לסנן את קיצורי הדרך באמצעות חיפוש: בתיבת הטקסט שמעל התיקיה, או בתיבת החיפוש שבתפריט התחל (אם צירפת לאינדקס). אפשר גם ליצור קיצורי דרך לחיפושים השונים בתיקיה נפרדת (שתיקרא נגיד קטגוריות).

אפשר לקחת את הרעיון הבסיסי ולשנות אותו איך שרוצים. למשל:

- אם אתה רוצה לקטלג רק תיקיות, אפשר ליצור את קיצור הדרך של כל תיקיה בתוך התיקיה עצמה במקום בתיקיה נפרדת, ולעשות את החיפוש על התיקיה הראשית.

- אם זה לא מפריע לך, אפשר לכתוב את הקטגוריות בסוף שם הקובץ/תיקיה עצמם, במקום להסתבך עם קיצורי דרך.

פורסם
  • מחבר

רעיון מעניין :xyxthumbs:

אתה יכול להרחיב על אפשרות 4? לא ממש הבנתי באיזה אינדקס מדובר.

פורסם

האינדקס של וינדוס. נכון כשאתה מחפש בשורת החיפוש של תפריט התחל, מופיעות גם תוצאות של קבצים מתיקיות מסויימות, כמו תיקיית מסמכים? אז אלו התיקיות שנמצאות באינדקס. האינדקס מאפשר לוינדוס להחזיר תוצאות כמעט מיידיות בחיפוש, גם כשמדובר בתוכן הקבצים (כשמדובר בקבצים קריאים כמו טקסט). אפשר להוסיף תיקיה לאינדקס מ indexing options. גם אם מוסיפים תיקיה לLibraries היא נכנסת לאינדקס.

הסיבה שהצעתי להוסיף את התיקיה לאינדקס היא: א. כי אז בחיפוש הוא מחפש אוטומטית גם בתוכן הקובץ (ההערה שבקיצור דרך נחשבת לתוכן קובץ), ב. כי אז אפשר לבצע את החיפוש ישירות מתפריט התחל. ונראה לי שהיתה עוד סיבה, לא זוכר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים