עבור לתוכן

שרשור אלפסקים

Featured Replies

פורסם

התלבטתי אם מקומו של ת'רד זה כאן או בספקים ומארזים, אם יש צורך תגיבו ואני אעביר אותו לשם.

אחת הבעיות הגדולות של ספקי הכח החדשים הם שהם דורשים (לפחות על הנייר) אל פסק שיוציא גל מרובע. אלפסקים כאלה עולים יקר יחסית במיוחד במתחים הגבוהים של הספקים היום (לי יש 880W). חשבתי על פתרון חסכוני לבעיה זו - יש לי אל פסק ישן (650VA אאל"ט) עם בטריה מחוסלת. אם אני אשרשר אל פסק חדש לישן ואותו אחבר למחשב במקרה של הפסקת חשמל המיתוג יעשה בין החדש לישן והמחשב בכל מקרה יקבל זרם יציב מהאל פסק הישן. האם מה שתיארתי אפשרי ויעיל? ההבנה שלי באלקטרוניקה וחשמל היא בסיסית במקרה הטוב.

תודה לעונים.

פורסם

כמדומני שהדרישה היא שלא יוציא גל מרובע...

לגבי מה שהצעת, זה תלוי מאוד באל פסק שיש לך. אי אפשר לתת תשובה חד משמעית בלי לדעת מה הוא מוציא.

פורסם
  • מחבר

עד כמה שאני זוכר צריך גל מרובע אבל לפי מה שכתבתי זה לא משנה - האלפסק הישן לא יבצע החלפה של מקור הזרם וממילא צורת הגל לא תופרע.

פורסם

יש כמה צורות אפשריות של גל

סינוס נקי - מה שיש בחשמל כשהוא תקין

מרובע - פשוט גל מרובע

גל modified - מרובע אם "מדרגה" באמצע - זה מה שרוב ה UPSים מוציאים היום. הם קוראים לו "דמוי סינוס, modified sine וכו אבל זה פשוט גל מרובע אם קטע קצר של 0 בין הריבוע של ה + ושל ה - והוא לא עובר ישר בין + ו - כמו מרובע

גל "סינוס טהור" של UPSים יקרים יותר - הוא לא באמת סינוס נקי אלא קירוב "מרובע" לסינוס, אבל קירוב כזה טוב שהוא יכול להיחשב כמו סינוס נקי

על ספקי APFC נאמר שהם צריכים סינוס נקי אבל במציאות הם בדרך כלל מסתפקים אם modified

רוב ה UPSים הם interactive - מה שאומר שהצורת גל שכתובה עליהם היא רק כשה UPS מייצר את המתח בעצמו מהסוללה. אם הוא מקבל מתח בכניסה הוא מעביר אותו ליציאה כמו שהוא

אל תחבר UPSים אחד אחריי השני - גל מרובע או modified מלווה לפעמים בקפיצות מתח קטנות בקצוות של ה "ריבוע" - לא משהוא קריטי בשביל המחשב עצמו אבל יכול לגרום לפריצה של רכיבי הגנת נחשולי מתח שיש ב UPS השני - וכך לשרוף אותו או לעלות את הרכיבים באש בתוך ה UPS. באותה מידה אל תחבר מגן ברקים אחריי UPS

פורסם
  • מחבר

למה קפיצות כאלו כשהן קורות ממתח החשמל בבית לא שורפות אל פסק וקפיצות מאל פסק אחר כן?

רוב ה UPSים הם interactive - מה שאומר שהצורת גל שכתובה עליהם היא רק כשה UPS מייצר את המתח בעצמו מהסוללה. אם הוא מקבל מתח בכניסה הוא מעביר אותו ליציאה כמו שהוא

כלומר בציור שנתתי האלפסק השני פשוט יעביר את צורת הגל של הראשון כמו שהיא ובעצם לא הרווחתי כלום?

פורסם

קפיצות במתח הן חד פעמיות - הרכיב מוריד את הקפיצה (ומתחמם תוך כדיי) ומפסיק להוליך עד הפעם הבאה - כך שיש לו אחריי זה זמן ארוך להתקרר אם לא תבוא קפיצה נוספת

כשיש גל מרובע יכולות להיות קפיצות קטנות צוד לקצוות שלו - כל הזמן. כל קפיצה כזאת גורמת לרכיב להוליך ולהתחמם וזה קורה 100 פעמים בשניה (50Hz x2) - הרכיב פשוט סופג וסופג ללא זמן להתקרר, גם אם זה קפיצות קטנות מאוד

אכן לא הרווחת כלום

פורסם

עד כמה שאני זוכר צריך גל מרובע אבל לפי מה שכתבתי זה לא משנה - האלפסק הישן לא יבצע החלפה של מקור הזרם וממילא צורת הגל לא תופרע.

זה לא יתכן, כי השקע בקיר לא מוציא גל מרובע... ושוב, זה תלוי באלפסק. יש אונליין, יש כאלה שמייצרים סינוס טהור, אי אפשר לדעת בלי דגם האלפסק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים