עבור לתוכן

VVG2000 vs WRT54GL בתור נתב אלחוטי בסיסי

Featured Replies

פורסם

היי לכולם.

בשעה טובה שידרגתי את תשתית ה-NGN שלי ל-20/3, ויחד עם זה קיבלתי מודמראוטר אלחוטי Netgear VVG2000 (גירסא 2.7.27).

עד עכשיו היה לי מודם בסיסי של D-Link על תשתית של 10/0.8 שעבד יפה מאוד בתור גשר עם ה-54GL, כאשר מרבית השימוש שלי

הוא בחיבור חוטי, עם משתמש-שניים-שלושה נוספים שמתחברים מדי-פעם באלחוטי לצרכי גלישה יחסית בסיסיים, כאשר את כל זה, כולל

הצפנת WPA2 סיפק ה-54GL (עם Tomato כמובן ובתדר של 250MHz) בצורה מושלמת ויציבה לחלוטין.

עכשיו, לפי הנתונים שברשימה הזו ועל סמך התנסות אישית קצרה, אין ל-54GL שום בעיה בהתמודדות עם רוחב הפס החדש,

ואין שום יתרון/חיסרון במתכונת השימוש שלי בין אם אני אשתמש ב-VVG2000 כמודם וראוטר ביחד או כמודם בלבד ביחד

עם ה-54GL כנתב, למעט חיסכון קטן בחשמל, בכמות המכשירים והקפיצות ברשת, וכו'. מבחינת פונקציונאליות, נראה כי למכשיר

המודמראוטר יש הרבה יותר תכונות יחסית ל-54GL, אולם ספק אם כלל אשתמש בהן במתכונת השימוש הנוכחית שלי. מצד שני,

שינוי כל הגדרה קטנה מחייב אתחול של כל המכשיר, להבדיל מה-54GL שמאתחל רק את התהליכים שקשורים בהגדרה

ששונתה, וכל שאר יתרונות הקושחה הפתוחה שלא אפרט פה. לא בדיוק עילה לטענות, אבל טיפה מעיק.

לפיכך, שתי שאלות:

1) האם יש לדעתכם סיבה מספיק טובה (למעט מה שכבר ציינתי) במקרה שלי ללכת דווקא על פתרון ה-VVG2000 כמודם+נתב?

2) כאשר ה-VVG2000 מוגדר כמודם בלבד (Bridge), האם יש הגדרות מסויימות שכדאי לשנות בצורה מסויימת?

תודה מראש לעונים :)

פורסם

היי ChronoDog,

מודם-נתב Netgear VVG2000, עובד בטכנולוגיית VDSL של בזק למהירויות העולות על 20 מגה.

ה- DLINK הבסיסי אינו תומך בטכנולוגיה זאת.

ליאור

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים