עבור לתוכן

נפילה בת"א..

Featured Replies

פורסם

אבל מה לעשות שזה לא הדבר שמטריד אותנו כל היום..

ברשותך, רק תיקון קל.

לא רק שכל היום, אלא זה לא הטריד "אתכם" כל ה-11 שנים שיש הפגזות של שטח ישראל.

עצם הביטוי המתנשא שלך, תומר, מעיד על הפער שקיים בין המרכז לפריפריה. וזאת הסיבה, לענ"ד, שקיבלת פה איחולים למיניהם. אז גם לי יש אחד משלי..

אני רק רוצה* שאיזה טיל יפול (ללא נזק גופני) לתוך איזה בריכה גדולה בסביון. רק כדי להמחיש שכולנו באותה סירה. אם עד עכשיו אתם באשליות.

(מצד שני, אין לי כמעט כל ספק שבעלי הבריכה כבר תפסו אווירון לחו"ל ומעבירים את התקופה במקום יותר שקט..)

*רוצה-ז"א שצפונבונים יפסיקו לחשוב את עצמם יותר שווים מכולם.

ברור?

נ.ב. מאחל לכולם להעביר בשלום את התקופה הזאת, ושהעם שלנו סוף סוף יתאחד ויתחיל להזכר למה הוא פה..

שבוע טוב.

• תגובות 113
  • צפיות 10.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אתה מאשים אנשים בזה שהם עשירים?

פורסם

אתה מאשים אנשים בזה שהם עשירים?

אתה קראת את כל מה שכתבתי?

אין שום קשר למעמד הכלכלי. גם בדרום יש לא מעט עשירים.

פשוט אתם חושבים שאתם מיוחדים.

אז זהו שלא.

פורסם

זו מנטרה מטופשת שאנשים חוזרים עליה ללא כל ביסוס. אף אחד לא חושב את עצמו יותר שווה מכולם.

גם עכשיו, אחרי שיש איום טילים כלשהו על ת"א (גם אם לא כמו בדרום - נכון) - אני לא עוסק בזה כל היום. יש לי עבודה, יש לי חברים, יש לי דברים טרדות בחיים.

שוב - תסביר לי בבקשה מה רצית בדיוק שה"תל אביבניקים" יעשו ? תענה לי גם בבקשה - מה אתה בדיוק חושב שישתנה גם אם יפלו טילים בתוך תל אביב מבחינת התנהגות ה"תל אביבניקים"?

ברור לך שרוב רובם של ה"תל אביבניקים" הם בכלל אנשים שהגיעו מן הפריפריה כדי לחוות את החיים בתל אביב?מה זה בדיוק "אתם"? כל מי שגר בת"א חושב אותו דבר? זו העיר בעלות מגוון הדעות הגדול ביותר במדינה (זה מכיוון שפה מותר לחשוב הכל, לעומת מקומות אחרים בארץ).

אני מכיר אנשים מאשקלון שהם משתמטים ויש אנשים בסביון שהיו קרביים. אם כבר - אחוז המתגייסים והקרביים בין ערי המרכז הוא גבוה יותר מאשר הרחוז בערי הדרום (אין לי כרגע מקור, אחפש בהמשך, אין לי סבלנות לזה כרגע). ::) אם כבר - ההסתברות שאדם "מוצלח" בעל אמצעים להפוך לאמיד ולגור בסביון גדולה למדי ואפילו ההסתברות שהוא שירת ביחידה מובחרת הוא גבוה למדי.

אני לא יודע אם מי שגר בסביון חושב את עצמו מיוחד או לא. זה לא משנה וזו גישה מטומטמת. כל אדם במדינה הזו צריך לשרת ולהשתתף במאמץ. להשתתף במאמץ זה לא אומר לחטוף טילים אם אין צורך. יש עובדות גיאוגרפיות והן אלו שגורמות לטילים לנחות באזורים מסויימים. זוהי דרכו של עולם. אף אחד לא בחר לקבוע את העובדות הגיאוגרפיות הללו בעצמו.

יש פה ממשלה - גוף מבצע. אחוז האנשים שהצביעו למפלגתו של האיש שעומד בראש הגוף הזה גבוה יותר בקרב תושבי ערי הדרום ונמוך יותר בקרב ה"תל אביבניקים". אולי אתה בעצם צריך לבוא בטענות לתשובי הדרום עצמם.

פורסם
תסביר לי בבקשה מה רצית בדיוק שה"תל אביבניקים" יעשו ?

אפשר לשבור את שיגרת היום, לקחת את החוק לידיים ולרדת לדרום עם רוגקטות מאולתרות, מטענים home-made, מאזדה 3 מצויידת ב C4 ולהתחיל להכנס בהם, אבל אני חושב שזה מטופש בהתחשב בכך שמדובר בתפקיד טהור של ממשלה. זה שהיא התעוררה רק עכשיו, זה כבר סיפור אחר.

פורסם

בבקשה, הנה קישור לנתוני הגייוס לצה"ל:

http://go.ynet.co.il/pic/news/333.pdf

מלא ערים עם אנשים שחושבים את עצמם "מיוחדים" ואינם נמצאים תחת איום טילים נמצאים בראש הרשימה.

אשקלון במקום ה 27. אשדוד במקום ה 57.

תל אביב במקום ה 52 - אבל זה ללא שקלול של אחוז האוכלוסיה היהודית בה (רק 90% מן האוכלוסיה). אם משקללים את האוכלוסיה היהודית, היא תעלה לסביב המקום ה 35 (כ 80 אחוז גיוס). יכול להיות גם שאני טועה וזה כבר משוקלל - אין נתונים לגבי זה.

האם האשקלונים והאשדוד חושבים את עצמם מיוחדים? מי הם שלא יתגייסו לצה"ל? מפונקים!

פורסם

באשדוד יש אוכלוסיה חרדית מאוד גדולה.

פורסם
  • מחבר

הגיוס זה לא מדד לכלום..

בכל מקום יש אוכלוסיות "חריגות".

מה שחשוב זה שהאזעקה תפסה אותי באמצע מקלחת ויצאתי עם מגבת לפגוש את כל השכנים. :silly:

פורסם

אל תשכח שבדרום יש ריכוז של "טכני"יים הגדולים בארץ, שמושכים אליהם אלפי לוחמים פוטנציאלים והופכים אותם לסבלים סוג ב' של חיל האוויר עם חוזה חתום כבר מגיל 13.

פורסם

לא דיברתי על קרביים או לא קרביים. יש עוד גורמים שמשפיעים על גיוס לקרבי פרט למוטיבציה ו"מידת ציונות".

אני מניח שאחוז המתגייסים הוא נתון מוטה - כי צריך לבדוק את אחוז המתגייסים מבין האוכלוסיה היהודית-שאיננה-חרדית בעיר. זהו נתון שלא קיים (או לא חשוף לציבור). תשכחו מזה.

פורסם

אולי די עם הכללות? זה לא מוציא אף אחד כאן באור טוב בדרך כלשהי.

אולי מישהו יכול להסביר לי מי הם "כל התל-אביבים" או "התושבים של אשדוד"?

פורסם

חברים

לא קשור אחוז גיוס או אחוז חרדים.

התקשורת אמרה "וואי!" רק אחרי שנהיה רעש במרכז.

וזה לא שלא ידעו שיש קסאמים בדרום. ידעו ועוד איך.

אלא שהתקשורת משום מה לא חשבה שזה ראוי ציון מיוחד.

11 שנה! בלי ודאות מתי זה יפול, איפה זה יפול, צריך לחשב כל מהלך במשך היום..

ואל תגידו לי שבת"א היו פיגועים. הם היו אז בכל מקום.

תנסו לחיות לא 11 שנים ככה, 11 יום עם כיפת הברזל.

תבינו שאין כזה "מדינת תל אביב".

(אתם הרי יודעים בידי מי התקשורת, נכון? תעשו אחד ועוד אחד.)

הנאצים ימ"ש לא הבדילו בין יהודי נאור עם תואר שלישי לבין זה עם פאות ותלמוד ביד.

איני רואה הבדל משמעותי בין אז להיום.

בכל דור ודור עומדים עלינו לכלותנו.

מאחל לכולם שלום ושקט.

פורסם

למה אומרים שבמרכז מנותקים? כי אתם באמת מנותקים.

לאישתי יש משפחה בנתיבות ושדרות. אנחנו מבקרים אצלהם לא מעט. אתה יודע מה? כל כך הרבה פעמים שמעתי בעבודה על "השקט בדרום אחרי המבצע" יום אחרי שאני יודע שהיתה נפילה של טיל כלשהו. זה פשוט מדהים. למרות שאני אישית מאשים את התקשורת, היא פשוט לא דיווחה על כלום כי זה לא מתאים לאג'נדה השמאלנית קיצוונית שלה. היו אפילו מקרים שאנשים נפגעו ולא דיווחו על זה. מה שכן לא ידוע לי על מקרים שאנשים נרצחו (מתו זו מילה מכובסת מידי לדעתי) והתעלמו.

לתקשורת יש תפקיד בדמוקרטיה, התקשורת במצבה היום פשוט מסוכנת לקיומנו. אנשים מקבלים החלטות, במיוחד בבחירות, על סמך מידע חסר.

אז לכל המתלהבים, כן, אתם מנותקים. מה שכן זה כנראה לא באמת באשמתכם אם אין לכם קרובי משפחה או חברים מהאיזורים המדוברים.

פורסם

לצערי הרב, אתה צודק לחלוטין. אנשים תמיד יהו מנותקים מאותה מציאות שהתקשורת דואגת להסתיר (או לפחות לעמעם), ויהיו "מחוברים" לתמונה שהתקשורת יוצרת גם אם זו לא בדיוק המציאות.

פורסם

אה, כי חשבתי שזה כן "באשמתי". אני "אשם" שאני גר בת"א. ::)

תודה על האישור.

מה שלא ברור לי - זה למה תושבי "המרכז" הם "מנותקים". מה עם תושבי מטרופולין חיפה? לא נופלים שם טילים למיטב ידיעתי. מה עם תושבי יקנעם? מה עם תושבי חדרה? מה עם תושבי כפר יונה?

אף אחד לא אשם בזה שנופלים טילים על איזור X במדינת ישראל.

אני לא מבין את ההגדרה של "ניתוק". תסביר לי בבקשה איך בדיוק אני אהיה "לא מנותק" אם היום אחרה"צ יפול טיל בת"א ויהרוג 10 אנשים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים