עבור לתוכן

מסך מחשב חדש בגודל 22 אינץ

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

לא תקבל תשובה אחרת מאנשים שהדרישה הראשונה והבסיסית שלהם ממסך זה פאנל IPS. זה כמו שתשאל מישהו שלא אוהב חצילים אם הוא רוצה אותם אפויים או מטוגנים.

ולעניינך: אני לא חושב שיש מישהו שמכיר אישית את כל המסכים האלו, ראה אותם בעיניים ויודע מי באמת עדיף. אם אני הייתי צריך לקנות מסך בתקציב כזה, בהנחה שכולם עומדים בדרישות שלי לרזולוציה ספציפית וחיבור DVI (או דיגיטלי אחר) ומחברות שאני סומך עליהן, אז הייתי לוקח את הכי זול.

לחלופין, אם אתה יכול לראות את כל המסכים במציאות ולהשוות, אל תסמוך על מה שאני או כל מישהו אחר אומר, כי העיניים שלך קובעות. אם אתה לא יכול לראות במציאות ועדיין רוצה חוות דעת של מישהו שבדק את המסך, חפש ביקורות עליו.

אבל אני ספציפית לא צריך יותר מזה למה שאני ישקיע יותר מזה? זה נשמע קצת כאילו אתם אומרים שהמסכים האלה גרועים ושעדיף משהו טוב..

זה כמו שתגיד למישהו שמחפש רכב רק לסידורים בעיר ונסיעות קצרות שיקנה מרצדס.. (הייתי צריך דימוי כמו שעשיתה עם החצילים..)

אני חושב שלא צריך יותר מזה ושזה מספיק לי ושאלתי מה הם היו קונים ברגע האמת שצריך להחליט גם בלי להסתכל על המסכים בעיינים..

• תגובות 33
  • צפיות 4.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אז אתה צריך להבדיל בין 'מה לדעתם אתה צריך לקנות' לבין 'מה הם היו קונים במקומך'. שוב, אם תפנה אלי ותשאל איזו סוג חצילים הייתי מעדיף "ברגע האמת", התשובה תהיה שאני לא אוהב חצילים, ולכן לא יכול לבחור בין מנות חצילים. מה שאתה עונה זה "אבל אני כן אוהב חצילים, אז מה היית בוחר במקומי"...

בקיצור, האנשים שאיתם אתה מדבר סבורים שהמינימום שמתאים למשתמש ממוצע זה מסך IPS בגודל 23", והם לא היו מתפשרים על פחות מזה. כל זמן שתנסח את השאלה בצורה אישית ("מה אתה היית בוחר"), לא תקבל תשובה שתשביע את רצונך.

נקודה נוספת: זה לא שאנחנו מכירים את כל המסכים בעל פה, וברגע האמת רק צריכים לבחור. אין מצב שיש למישהו בפורום ניסיון (או היכרות בכלל) עם כל המסכים האלה, וכדי לדעת מה באמת עדיף מכולם (מלבד "הכי זול") צריך לעשות מחקר, לראות את המסכים או לקרוא ביקורות וכו'. אתה לא מצפה מאף אחד שישב עכשיו ויבזבז את שעותיו במחקר כאילו הוא היה קונה עכשיו, רק כדי שיוכל לענות לך מה הוא היה עושה, נכון?

פורסם

אבל אני ספציפית לא צריך יותר מזה למה שאני ישקיע יותר מזה? זה נשמע קצת כאילו אתם אומרים שהמסכים האלה גרועים ושעדיף משהו טוב..

זה כמו שתגיד למישהו שמחפש רכב רק לסידורים בעיר ונסיעות קצרות שיקנה מרצדס.

אם אתה יודע מה שאתה צריך אז מה אתה שואל?

בתקציב שנתת אין הבדל משמעותי בן המסכים והעצות שקיבלת הן הכי טובות שאפשר לתת.

ובהמשך לאנלוגיה שלך על המכוניות זה יותר דומה ל "אני רוצה לנסוע בשברולט אביאו כי אני לא צריך יותר מזה" והתשובה שתקבל "אני לא הייתי בוחר במכונית עם כוכב וחצי של בטיחות גם לנסיעות קצרות בעיר".

אמנם בחירת מסך למחשב היא לא בדיוק קריטית כמו בטחיחות מכונית אבל זה כדי שתבין את רעיון - המסכים תקינים, אבל במקומך הייתי פשוט ממשיך לחסוך עד שיהיה לי מספיק תקציב למסך מינימלי.

פורסם
  • מחבר

אם אתה יודע מה שאתה צריך אז מה אתה שואל?

בתקציב שנתת אין הבדל משמעותי בן המסכים והעצות שקיבלת הן הכי טובות שאפשר לתת.

ובהמשך לאנלוגיה שלך על המכוניות זה יותר דומה ל "אני רוצה לנסוע בשברולט אביאו כי אני לא צריך יותר מזה" והתשובה שתקבל "אני לא הייתי בוחר במכונית עם כוכב וחצי של בטיחות גם לנסיעות קצרות בעיר".

אמנם בחירת מסך למחשב היא לא בדיוק קריטית כמו בטחיחות מכונית אבל זה כדי שתבין את רעיון - המסכים תקינים, אבל במקומך הייתי פשוט ממשיך לחסוך עד שיהיה לי מספיק תקציב למסך מינימלי.

אתם יודעים מה נזרום עם הרעיון נגיד וחסכתי עוד 200 שקל למסך אוקיי ומה הלאה?

למה אתם חושבים שצריך מינימום IPS ?

מה ההבדל הכזה גדול בין זה לבין המסכים שאני מדבר ?

ומי צריך את המסכים הללו כאילו למה ?

האם תקציב מינימלי מבחינתכם זה 900 שקל? זה מספיק? ושוב אם מתמקדים במסכים בפשוטים יותר .. אני אנסח זאת אחרת - מה לדעתכם צריך לקחת מבין המסכים תגידו לי דגם סופי מבלי מחקר ובלי לראות מה אתם הייתם הולכים?!

פורסם

על הנייר, הייתרונות העיקריים של IPS הם דיוק צבעים וזויות צפיה עדיפות. דיוק צבעים יכול להיות חשוב במיוחד למי שעוסק בגרפיקה להדפסה למשל, אבל זה לא אתה. מה שאמור כן להשפיע על המשתמש הממוצע זה זוויות צפיה, בעיקר בקריאת טקסט, בגלל הגודל של המסך אתה לא יכול להיות בקו ישר מול כולו ולכן זויות צפיה גרועות יפריעו לך בצידי המסך, או משהו כזה.

מי ש"חושבים שצריך מינימום IPS" הם בדרך כלל כאלה שניסו את שני הסוגים, ועל בסיס הניסיון שלהם החליטו שIPS מהווה שיפור משמעותי בשבילם, ואולי אפילו "לא יכולים בלי". ראוי לציין שזה לא חייב להיות המצב אצל אדם בשווה, ואני אישית לא מרגיש את היתרונות של IPS בכלל. לכן התשובה שלי לשאלה שלך (בלי מחקר) היתה "מה שהכי זול".

אני אנסח זאת אחרת - מה לדעתכם צריך לקחת מבין המסכים תגידו לי דגם סופי מבלי מחקר ובלי לראות מה אתם הייתם הולכים?!

ניסחת את זה אותו דבר, בכל אופן אני לא רואה את ההבדל. ברגע שאתה מכניס את "אתם" למשוואה, אתה צריך לקחת בחשבון את הדעות וההעדפות האישיות של מי שעונה לך.

בנוסף לזה אתה מצפה שיענו "בלי מחקר" על דגמים שלא מכירים. מה אתה רוצה, שנעשה הגרלה ונענה לך לפי זה? קרוב לוודאי שהתשובה תהיה שוב "מה שהכי זול".

פורסם
  • מחבר

על הנייר, הייתרונות העיקריים של IPS הם דיוק צבעים וזויות צפיה עדיפות. דיוק צבעים יכול להיות חשוב במיוחד למי שעוסק בגרפיקה להדפסה למשל, אבל זה לא אתה. מה שאמור כן להשפיע על המשתמש הממוצע זה זוויות צפיה, בעיקר בקריאת טקסט, בגלל הגודל של המסך אתה לא יכול להיות בקו ישר מול כולו ולכן זויות צפיה גרועות יפריעו לך בצידי המסך, או משהו כזה.

מי ש"חושבים שצריך מינימום IPS" הם בדרך כלל כאלה שניסו את שני הסוגים, ועל בסיס הניסיון שלהם החליטו שIPS מהווה שיפור משמעותי בשבילם, ואולי אפילו "לא יכולים בלי". ראוי לציין שזה לא חייב להיות המצב אצל אדם בשווה, ואני אישית לא מרגיש את היתרונות של IPS בכלל. לכן התשובה שלי לשאלה שלך (בלי מחקר) היתה "מה שהכי זול".

ניסחת את זה אותו דבר, בכל אופן אני לא רואה את ההבדל. ברגע שאתה מכניס את "אתם" למשוואה, אתה צריך לקחת בחשבון את הדעות וההעדפות האישיות של מי שעונה לך.

בנוסף לזה אתה מצפה שיענו "בלי מחקר" על דגמים שלא מכירים. מה אתה רוצה, שנעשה הגרלה ונענה לך לפי זה? קרוב לוודאי שהתשובה תהיה שוב "מה שהכי זול".

עזוב אותך מה כתבתי מה הכנסתי למשוואה ועוזב את המחקר שאלתי שאלה פשוטה תחשוב שכרגע נתנו לך 700 שקל ביד בלבד לקניית מסך מחשב חדש ואל תגיד הייתי קונה משהו אחר אתה כרגע בחנות יש לך 700 שקל ביד לקנייה ואתה צריך להחליט איזה מסך לקחת מבין המסכים שעד 700 שקל מה אתה הייתה בוחר אם הייתה צריך להחליט? זהו אני חושב שזה מאוד ברור מה הכוונה בשאלה ..

פורסם

ושוב, איך אני יכול לענות עכשיו על השאלה שלך אם אני לא מכיר את המסכים?

פורסם

הוא רוצה "ניחוש מושכל" אם לא הבנת. תחושת בטן.

שמישהו אחר יקח את הבחירה הקשה ממנו.

לשואל השאלה: מצא את המסך עם הנתונים הטכניים העדיפים יותר, ועם המחיר הזול יותר. אין פה הרבה חוכמה מעבר לזה...

פורסם
  • מחבר

הוא רוצה "ניחוש מושכל" אם לא הבנת. תחושת בטן.

שמישהו אחר יקח את הבחירה הקשה ממנו.

לשואל השאלה: מצא את המסך עם הנתונים הטכניים העדיפים יותר, ועם המחיר הזול יותר. אין פה הרבה חוכמה מעבר לזה...

כן הוא הכי קרוב למה שהתכוונתי ואני רוצה תשובה מכם קודם כל על איזה חברה ללכת מבין השלושה ? כי אתם אנשים שיותר מתמצאים ממני ויש לכם כבר הכרות עם החברות וכו מה הכי אמינה טובה וכו.

.?

פורסם

לכל החברות שאינן חברות מדבקה יש מסכים מעולים ומסכים גרועים. כך שגם זה לא יעזור לנו להמליץ.

לגבי תנאי האחריות, תברר בחנויות, אולי זה יעזור לך להכריע.

פורסם
  • מחבר

הלכתי היום ל2 חנויות שאפשר לראות קצת מסכים דולקים ולא ראיתי דווקא את המסכים שאני רציתי לבדוק אבל מה שכן ראיתי שם מסכים בגדול שאני צריך ובמחיר של חברת PHILIPS ומה שמוזר שמבין הדגמים שהיו בסטנד של LG סמסונג BENQ ואולי עוד כמה לא זוכר ראו בPHILIPS טוב יותר איך יכול להיות?! השאלה אם ללכת על המסך או לא? מישהו מכיר את החברה במסכים בכלל? הנה 2 דגמים מדוברים תגידו אם ראיתם/מכירים ומהאתם אומרים :

1)http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5175

2)http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5164

תגידו לי מה דעתכם ללכת על PHILIPS במסכים?

פורסם
  • מחבר

פיליפס הוא שם דבר בתחום.

לא הבנתי מה כתבת מה זה שם דבר?

פורסם

קח את הסמסונג, מסך טוב ואיכותי, כמובן שיש טובים יותר אבל אם אתה מחפש משו בכיוון שלך, זאתי התשובה...

פורסם

אתה מכיר את שאר המסכים? אתה בטוח בזה שביניהם הוא העדיף?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים