עבור לתוכן

אופן חיבור מגן ברקים ומייצב מתח

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לחבר מייצב מתח ומגן ברקים (VDPS, למי שמכיר) ורציתי לדעת האם צריך לחבר אותו ישירות לקיר וממנו לחבר את הרב-שקע או לחבר אותו ישירות לשקע במפצל אליו מחובר המחשב?

תודה רבה!

פורסם

שקע -------- מגן ברקים -------- מפצל -------- הכול

אל תחבר למפצל דברים שיש להם מנוע שעובד על 240V כמו מזגן / מפזר חום / וכו - אם המגן מנתק את המתח כדיי להגן על מה שמחובר, המנוע שלהם ייצור בעצמו קפיצת מתח אחריי המגן והיא תגיע ישר למחשב

פורסם

במגנים פשוטים ללא השהייה זה לא כל כך משנה. ממילא ההגנות שלו מחוברות במקביל לשקע, ככה שאתה יכול לחבר אותו לפני המפצל, אחרי המפצל, סתם כך במפצל בלי לחבר אליו כלום, או בכלל בשקע אחר שעל אותו פיוז :)

פורסם

ויש לציין גם שהמגינים הפשוטים דיי לא מגינים מכלום - אתה לא מצפה מ MOV קטן לעצור מכת ברק וגם לא קפיצה משמעותית ממיתוג של חברת חשמל.....

ה VDPS (שאני ממליץ עליו בפורום) מכיל הגנות של ניתוק השקע על ידיי ממסר, וההגנה הזאת עובדת רק מהמגן והלאה

פורסם

זה לא נועד לעצור מכת ברק.

זה נועד למקרים שבהם יש הפסקת חשמל רגעית (בגלל ברק, או כל דבר אחר) ואחריה חוזר החשמל בקפיצת מתח. הספייק הזה יכול להזיק למכשירים, והוריסטורים מתקצרים בחלקיק הזמן הזה ומפילים את הפיוז.

פורסם

יש הגבלה דיי נמוכה על כמות האנרגיה מהספייק שהם יכולים לספוג. כל מה שמעבר לזה יעבור בקלות - עוד לפניי שהפיוז הספיק להישרף. ואז בדרך כלל יישרף סיליקון שקרוב לכניסת המתח - דיודות, Active PFC וכדומה

אז הם יכולים לספוג קצת כמו אם קופץ החשמל של הבית ויש מכה מעומס השראותי כלשהוא, אבל הם קטנים מידי לכל דבר מעל זה

פורסם
  • מחבר

קצת התבלבלתי,

זה באמת מספק הגנה מסוימת או לא?

זה לא זול, מגן VDPS זה משהו כמו 200 ש"ח.

(אם יש מישהו שיודע איפה ניתן להשיג בפחות - שיגיב)

פורסם

ל VDPS יש 3הגנות : מתח גבוה/נמוך, השהיה ונחשולי מתח

הגנת נחשולי מתח היא זאת שהכי מדברים עליה (ובכל המגינים הזולים ב 50 שקל יש רק אותה), אבל היא גם הכי פחות חשובה - כי אם כל כמה שנחשולי מתח עושים נזק, הסיכוי שהיא באמת תגן נמוך יותר מזה של ההגנות האחרות

הגנות מתח גבוה/נמוך והשהיה הן ההגנות שבגללן המגן הזה עדיף על מגינים שבהם אין את זה

פורסם
  • מחבר

וזה הכרחי לקנות אחד כזה?

כי אם רוב הסיכויים שזה סתם "לא יזיק - אבל גם לא יועיל", אני לא מוצא סיבה להשקיע סכום כזה.

פורסם

הגנת מתח גבוה/נמוך והשהיה מגינות בצורה יעילה מעליות וירידות מתח / נפילות מהירות

הגנה מנחשולים לא תמיד מגינה מנחשולים (תלוי מה הגודל שלהם)

ב VDPS יש את כל ההגנות האלה

במגן ב 50 שקל יש הגנת נחשולים בלבד, כלומר 2 הגנות היותר חשובות לא נמצאות

פורסם

וזה הכרחי לקנות אחד כזה?

כי אם רוב הסיכויים שזה סתם "לא יזיק - אבל גם לא יועיל", אני לא מוצא סיבה להשקיע סכום כזה.

אנחנו לא חיים במדינת עולם שלישית(לא בתחום הזה בכל אופן =) ), 99.9% מהזמן יש לנו חשמל זורם ויציב (אלא אם כן אתה גר באיזה דירה בשכונה ד בבאר שבע או משהו בסגנון..)...

השאלה היא האם מה שאתה מחבר לאותו שקע באמת שווה את זה.. (אם זאת טלויזיה חדשה ב10000 ואיזה מערכת סאונד מפוארת הייתי הולך על זה..)

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אבל עדיין השאלה היא האם זה באמת מציל את המצב במידה ויש איזו תקלה?

פורסם

תלוי איזה תקלה תקרה

מתח גבוה/נמוך - תקלה 1

נפילות מתח מהירות - תקלה 2

נחשולי מתח - תקלה 3

פורסם
  • מחבר

כן, זה הוסבר קודם. השאלה היא האם הVDPS באמת מגן בכל אחת מהתקלות שפירטת.

פורסם

מתח גבוה/נמוך - כן

השהיה - דיי כן (10 שניות אבל ברוב המקרים זה מספיק)

נחשולים - לא ממש (מגיניםמ אחרים גם לא ממש)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים