עבור לתוכן

נייד לסטודנט מדמ"ח וסרטים מזדמנים,אופ' לרכישה בארה"ב, ~1000$ + שאלות.

Featured Replies

פורסם

בס"ד

ראשית, מס' שאלות:

1. מס' חברים ציינו בפניי שככלל, מעבדי i7 Ivy brigde מתחממים מאוד וזוללים סוללה אך מעניקים תוספת זניחה יחסית בביצועים. האם זה נכון?

2. עד כמה החלפת HDD בSSD תהיה משמעותית לביצועי נייד?

3. עד כמה משמעותי ההבדל בין 14" ל14.1"? אני יודע שזה נשמע מצחיק אבל אמרו לי שה14.1 גבוה יותר, בעוד ה14 הוא באותו גובה של ה13.3.

שנית, אשמח לעזרה בבחירת נייד. כיוון שהמחשב הזה עתיד לשרת אותי בע"ה ב3 השנים הקרובות לפחות, בהן אשתמש בו כמחשב עיקרי בלימודים (נמאס לי ממחשבים צולעים בחוות), הרכבתי רשימת דרישות:

1. די כוח עיבוד וזיכרון לmathlab,vm ושאר ירקות שאי פעם אצטרך בתואר.

2. מסך מט איכותי דיו לעבודה גם בחוץ ולצפיה סבירה בסרטים. 14"-15.6", עדיפות לרז' של 1600X900.

3. מקלדת ועכבר נוחים מאוד, הבנויים להקלדות ממושכות, עם תאורה אחורית.

4. סוללה חזקה ככל הניתן, לפחות 6 שעות של הקלדה עם wifi.

5. מחשב קשיח, הוא יהיה בתיק עם מגוון עצמים קשים וכו'.

6. ללא כונן CD, ללא מע' הפעלה, ללא חיבורים מיוחדים, HDMI יכול להיות נחמד אבל ממש לא חובה.

הערות:

1. חשבתי לקחת לנובו, סדרת T של thinkpad מקבלת הרבה שבחים על העמידות והמקלדת, אך ממה שקראתי, המסך לא איכותי ובעל זויות צפיה לא מעודדות. אם יש המלצות אחרות או המלצה לדגם ספציפי, אשמח לשמוע.

2. אני יודע שמסך 15.6 בדר"כ אומר סוללה קצרה, כללתי אותו בדרישות כי בסקירה הזו של thinkpad t530 הסוללה מציגה ביצועים טובים יותר מזו של ה14" בעל אותו מפרט:

http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-ThinkPad-T530-2429-5XG-Notebook.78027.0.html

3. הגבול העליון שלי הוא 1250$, אא"כ זה יציג שיפורים מאוד משמעותיים,אשמח לא להגיע אליו..

תודה!

פורסם

ראשית, מס' שאלות:

1. מס' חברים ציינו בפניי שככלל, מעבדי i7 Ivy brigde מתחממים מאוד וזוללים סוללה אך מעניקים תוספת זניחה יחסית בביצועים. האם זה נכון?

2. עד כמה החלפת HDD בSSD תהיה משמעותית לביצועי נייד?

3. עד כמה משמעותי ההבדל בין 14" ל14.1"? אני יודע שזה נשמע מצחיק אבל אמרו לי שה14.1 גבוה יותר, בעוד ה14 הוא באותו גובה של ה13.3.

1. תלוי בדרישות מהנייד. אי אפשר להגיד שאין משמעות כלל למעבד חזק יותר. בשימושים מסויימים השיפור בביצועים פשוט לא שווה את התוספת.

2. שוב, אין תשובה חד משמעית. החלפה ל-SSD תשפר ביצועים תמיד, אבל עולה הרבה כסף וההגדרה ל"שיפור משמעותי" היא סובייקטיבית.

3. כמו שאמרת, יש הבדל ביחסי המסכים אבל זה נושא שרק אתה תוכל לענות עליו לעצמך. לי אישית 13.3 מרגיש כמעט כמו 14.1 מבחינת גודל

ואני עובד עם נייד 14.1 (בפורמט הגבוה) כבר מספר שנים.

לשאלך על בחירת הנייד, אני אישית הייתי בוחר באופציה הזו - http://www.notebookclub.co.il/products/latitude_vostro/dell-latitude-e5430-3320m-hd.htm

כמו שבקשת, מדובר במחשב 14.1 אינצ' עם מסך מט ורזולוציה גבוה. איכות הבניה שלו טובה והמפרט מסוגל להתמודד עם כל דרישה שהעלית.

מבחינת זמן העבודה שלו, לא מדובר על 6 שעות אלא קרוב ל-5, וכדי לשפר את היכולות במקרה הזה תדרש לקנות סוללת 9 תאים או סוללת 3 תאים נוספת שתחליף את הכונן האופטי בנייד.

באופן דומה ניתן להחליף בנייד את הכונן האופטי בדיסק קשיח שני, וכך לקבל שילוב של דיסק קשיח ו-SSD אם תחליט שזה חשוב עבורך.

פורסם
  • מחבר

ראשית, תודה על המענה המפורט!

שנית, ברשותך, מס' שאלות להבהרה:

כתוב במפרט 14.0",ואתה ציינת 14.1". זה הדגם עליו התכוונת להמליץ?

אני רוצה לרכוש סוללת 9 תאים, אך בלינק לא מצאתי אופציה לשדרוג מפרט- יש אפשרות כזו או שצריך לרכוש בנפרד? בנוסף, חיפוש בזאפ הניב תוצאות סוללה לe4500 ולא e4530. כיוון שזהו הנייד הראשון שלי, אין לי נסיון בנושא. זה מתאים?

לסיום, האם את החלפת הכונן בדיסק קשיח אוכל לבצע בעצמי ללא ביטול האחריות?

יום טוב.

פורסם

כתוב במפרט 14.0",ואתה ציינת 14.1". זה הדגם עליו התכוונת להמליץ?

[

אתה צודק, אכן מדובר ב-14 אינצ'. אבל שים לב שאין היום כמעט (למעשה אין כמעט בשנים האחרונות) מחשבי 14.1 אינצ' (פורמט 4:3)

לדעתי פרט למחשבים בודדים שלא רלבנטיים אליך, כל נייד 14 אינצ' היום הוא בפורמט 16:9.

אני רוצה לרכוש סוללת 9 תאים, אך בלינק לא מצאתי אופציה לשדרוג מפרט- יש אפשרות כזו או שצריך לרכוש בנפרד? בנוסף, חיפוש בזאפ הניב תוצאות סוללה לe4500 ולא e4530. כיוון שזהו הנייד הראשון שלי, אין לי נסיון בנושא. זה מתאים?

לדעתי סוללה ל-E4500 לא תתאים מאחר וזה דגם ישן יחסית (בן יותר מ-3 שנים) שווה לבדוק אם סוללה של דגם כמו e6430 או e5420 יתאימו.

יכול להיות שתוכל לשדרג סוללה גם לא דרך האתר. עדיף להתקשר ולברר באופן אישי בחנות אם קיימת אופציה כזו.

לסיום, האם את החלפת הכונן בדיסק קשיח אוכל לבצע בעצמי ללא ביטול האחריות?

החלפת הכונן בדיסק נוספת לא דורש למעשה פירוק של בורג אחד בדגם הזה, כך שזה לא גורר ביטול אחריות בכל מקרה.

אם אתה רוצה להוסיף SSD לכונן הקשיח הקיים, מומלץ להחליף את הכוננים כך שה-SSD יהיה הכונן הפנימי בנייד, והכונן המקורי המגנטי יהיה הכונן הנוסף במקום ה-CD.

באופן כללי, החלפת דיסק לא צריכה לפגוע באחריות, שכן במידה והדיסק לא תקין תוכל להחזיר הכל למקום ולהזמין שירות.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה! עזרת לי מאוד. אני מתכוון לרכוש אותו.

לבעלי צרכים דומים המתעניינים לגבי רכישה מחו"ל בזמן הקרוב: באתר של לנובו, thinkpad t430 עם המפרט המצויין מטה (מעבד,זיכרון וHDD זהים, כולל WIN8 וסוללת 9 תאים, אך ללא עברית במקלדת ואחריות של שנה) עולה 1043$ לפני מיסים ו 1149$ כולל מיסים, משלוח חינם (בתוך ארה"ב).

בהצלחה לכולם ויום טוב!

• Intel Core i5-3320M Processor (3M Cache, up to 3.30 GHz)

• Windows 8 Pro 64

• 14.0" HD+ (1600 x 900) LED Backlit AntiGlare Display, Mobile Broadband Ready

• NVIDIA NVS 5400M Graphics with Optimus Technology, 1GB DDR3 Memory

• 4 GB DDR3 - 1600MHz (1 DIMM)

• UltraNav with Fingerprint Reader

• 500GB Hard Disk Drive, 7200rpm

• DVD Recordable 8x Max, Dual Layer, Ultrabay Enhanced w/ SW Royalty for Windows 8

• 9 Cell Li-Ion TWL 70++

• Bluetooth 4.0 with Antenna

• Intel Centrino Advanced-N 6205 AGN

• Mobile Broadband upgradable

• 1 Year Depot/Express Warranty

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים