עבור לתוכן

קניית כרטיס מסך למשחקים עבור מחשב קיים. תקציב: 2000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

החלטתי באחרונה שבא לי לשדרג את חווית המשחק שלי ולקנות כרטיס מסך חדש. אני רוצה כרטיס כמה שיותר טוב שיתאים לחומרה הקיימת. לגבי התקציב, אמנם כתבתי 2000 ש"ח שם למעלה, אבל זה רק משום שאני לא בטוח עד כמה כדאי להשקיע - אולי 1000 ש"ח יספיקו בהחלט. הנקודה היא שאני מוכן להשקיע כדי לקבל שיפור משמעותי ביחס לביצועי הכרטיס הקיים.

הכרטיס שיש לי כרגע, ושאר החומרה:

כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 9500 GT

לוח אם: GIGABYTE GA-P35-S3

מעבד: Intel Core2Duo 6600 2.4GHz

זיכרון: 2GB

ספק כח: Enermax Liberty 400W

מסך: Dell U2410 24", Resolution: 1920x1200

כל אלה (חוץ מהמסך...) יושבים בתוך מארז GIGABYTE Triton ומצוננים בעזרת מאוורר ששכחתי את שמו, אבל הוא גדול ורציני ועלה לי כ-200 ש"ח.

מספר שאלות:

ראיתי במדור המפרטים שמחשב המשחקים החזק ביותר מכיל שני כרטיסי GeForce 660. האם תצורה כזו מתאימה למערכת שלי? האם כרטיס אחד מתאים? האם השיפור בביצועים לעומת ה-9500 שיש לי שווה את 1300 השקלים שהוא עולה?

האם כרטיס טוב יותר מה-660 יתאים למערכת שלי?

אני כרגע מבלה הרבה זמן במרחבים של Oblivion וממש בא לי להכות באויבים האלה בלי שהמסך יקרטע, גם כשהם מטילים צל וגם כשיש עשב מסביב... בהמשך זה יהיה Skyrim, והייתי רוצה לראות גם אותו במלוא הדרו.

תודה לעוזרים,

יניר

פורסם

לוח האם שלך לא תומך SLI כך שזו לא אופצייה.

GTX660 אחד יעשה עבודה מעולה. http://www.tms.co.il/product/11861 יש מבצע לחברי פייסבוק - 1070 במקום 1199

הוא חזק בערך פי 10 מהכרטיס הנוכחי שלך :)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה. מה שכתבת נראה משתלם.

אז SLI לא בא בחשבון... תיארתי לעצמי.

מה לגבי ה-680 GTX?

כפי שכתבתי, אני מוכן להשקיע כדי להנות ממשחקים עם הגדרות גרפיות גבוהות ככל האפשר. אני יכול לראות בכל מני אתרים שבמספרים ה-680 עוקף את ה-660 בכל אספקט, כצפוי. השאלה היא האם אוכל לראות את זה במשחק, במיוחד כאשר שאר החומרה שיש לי היא לא החמה ביותר כרגע.

האם אצטרך להתפשר על הגדרות קצת פחות טובות עם ה-660? כי אם זה המצב, אעדיף ללכת על אחיו המהיר. יש לציין גם שאני רוצה לנצל את הרזולוציה המקסימלית של המסך שלי (1920X1200).

ובכלל לא התייחסתי לכרטיסי AMD. במחקר הקטן שעשיתי התמקדתי יותר ב-NVIDIA. אולי כדאי כרטיס של AMD?

אשמח לעצות נוספות :)

פורסם

680 ממש יהיה אוברקיל עם מסך אחד. מה גם שאני די בטוח שהמעבד שלך יגביל אותו בצורה מסויימת.

אם אתה ממש רוצה אתה יכול לקחת 7950 בגרסת בוסט: http://www.tms.co.il/product/11054 פלוס 50 שקל לבוסט. הוא חזק מהGTX660 בבערך 30 אחוז. אתה יכול לראות בנצ'מרקים פה http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/HD_7950_Boost_BIOS_Upgrade/1.html

פורסם
  • מחבר

תודה, עזרת לי לבחור ב-660 בסופו של דבר. גם בדקתי כל מני טבלאות, והוא נראה טוב ומשתלם.

השאלה היחידה שנותרה לי היא האם המערכת שיש לי תוכל למצות את יכולות הכרטיס הזה. משיטוט באינטרנט גיליתי שיכול להיות שאפילו מעבד טוב יותר ממה שיש לי יהווה צוואר בקבוק ל-660. זה נכון? האם שדרוג ל-660 יאלץ אותי לשדרג כבר הכל (מה שלא בא בחשבון כרגע)?

פורסם

תעשה למעבד שלך OC ל-3GHz וזה יצמצם מאוד את צוואר הבקבוק, אחרת אין צורך להשקיע בכרטיס כזה.

פורסם

שאלה - הספק שלו יחזיק הכל? (400W)

גם כן תצטרך לשדרג את הזכרון, לדעתי זה יעשה הבדל מאוד משמעותי בשבילך.

אם אני לא טועה יש בטרייד זון זכרונות DDR2, תחפש.

פורסם

תוסיף סטיק של 2GB, אחר הזיכרון יהיה ההגבלה הגדולה ביותר.

הספק צריך להחזיק, אבל אחרי שנים יכול להיות שווה לשדרג (עם הזמן ספק מעבד מהיכולות שלו).

פורסם

כרטיס חזק לא יתן כלום במחשב שלך.

מעבד מאוד מיושן ובמקומך הייתי לקנות כרטיס זול יותר ולשמור את הכסף להחלפת מעבד לוח וזיכרון.

או שתמשמור את הכסף ותחסוך עוד איזה 1000 שקל ותקנה אחר כך הכל יחד.

פורסם

כרטיס חזק לא יתן כלום במחשב שלך.

מעבד מאוד מיושן ובמקומך הייתי לקנות כרטיס זול יותר ולשמור את הכסף להחלפת מעבד לוח וזיכרון.

או שתמשמור את הכסף ותחסוך עוד איזה 1000 שקל ותקנה אחר כך הכל יחד.

זה גם מה שאני חשבתי.

פורסם

יש לו מרובע ליבות, 3GHz ויותר זה בהחלט אפשרי (אפילו בקלות), זה נכון שיהיה צוואר בקבוק, אבל ל-660 זה תלויי במשחק, אם רוב המשחקים מנצלים 2 ליבות, אז מן הסתם יהיה צוואר בקבוק גדול הרבה יותר.

פורסם

לא רוצה להיות קטנוני, אבל רשום "Core2Duo"

יכולת להסיק שזה E6600 ::)

פורסם

בגלל זה לא אמרתי לך כלום, אחרת הייתי אומר לך "איך אתה יודע?"

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים