עבור לתוכן

בעיה מוזרה עם המקלדת ומשטח העקיבה של מחשב נייד

Featured Replies

פורסם

היי,

נתקלתי בבעיה מוזרה במחשב נייד של לנובו: ברגע שאני לוחץ בכל מסמך שהוא על החץ הימני במקלדת פעם אחת, הסמן זז לא רק צעד אחד ימינה כמצופה, אלא כל הזמן - כאילו המקש "תקוע" ולחוץ; אני לוחץ על החץ השמאלי כדי להביא אותו לכדי עצירה. הסמן גם עשוי פתאם לזוז ימינה על דעת עצמו מאוחר יותר, מבלי שנלחץ כלל.

בנוסף, משטח העקיבה לעיתים לא מתרגם הקשה כלחיצה על "כפתור שמאלי של העכבר", אלא מתעלם ממנה.

למישהו יש מושג מה הולך כאן? :o לא עשיתי שום שנוי שאני יכול להעלות על הדעת כקשור לזה, בטח לא מנהל התקנים\חומרה חדשה. הכל מוגדר היטב. האם יש קשר בין שתי התופעות?

פורסם

האם ניסית עם מקלדת\עכבר רגילים?

יכו להיות איזשהי בעיית מגעים\לחות\קורוזיה וכיוב'

פורסם
  • מחבר

אין לי מקלדת USB. לא חיברתי עכבר מאז, אבל יש לציין שכפתורי משטח העקיבה מתפקדים כרגיל (אז אין טעם לחבר עכבר).

עוד דבר שנזכרתי בו הוא שגם פס הגלילה שעל משטח העקיבה פסק מלפעול (כאמור, משטח העקיבה עצמו מתפקד כרגיל עבור תזוזה של סמן העכבר).

פורסם
  • מחבר

פירקתי את המקש ולא מצאתי משהו מוזר מתחת. ניסיתי גם ללחוץ "חצי לחיצה" ואפילו פחות מזה על המקש כדי לראות אם הוא רגיש ויש לו נטייה להיכנס למצב לחיצה באמצעות נקישות עדינות על המקש - שום כלום, הוא מתנהג כמו מקש רגיל לכל דבר.

בנוסף לכך, עצם העובדה שבמקביל לבעיה עם המקש גם משטח העקיבה גילה בעיות (כאמור, אין אפשרות לגלול באמצעותו וגם אין אפשרות ללחוץ על "כפתור שמאלי של העכבר" באמצעותו) גורם לי לחשוב שזו לא בעיית מגעים\לחות\קורוזיה כדבריך. אגב, גם פקדי עוצמת השמע ועוצמת התאורה שנמצאים על המקלדת (שימוש בכפתור Fn אצל לנובו) פסקו מלהגיב ללחיצה.

מה הולך כאן לעזאזל? :s05:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים