עבור לתוכן

תמיכת מעבד ולוח אם פונקציות שונות עבור מערכת הפעלה

Featured Replies

פורסם

כניראה שבפורום מערכות הפעלה חלונות מאוד מאוד חלשים ואין להם כניראה מושג בגרוש על מה אני מדבר ואני מקווה שכאן בפורום חומרה אוכל לקבל תשובות

איך אני יכול לדעת אם המעבד והלוח אם שבירשותי מדגם I7 2500K K לוח אם Z68 ACROC

תומכים בבפונקציה שנקראת XN ?

ועוד דבר שנקרא איתחול מאובטח(מה זה )

אני רוצה להתקין חלונות 8 אולם בבדיקה שהוא מריץ לפני התקנה הוא מודיע על הדברים שציינתי ומודיע שחלונות 8 לא יוכל להיות מותקן

תודה לעונים

פורסם

תוכל להסביר על הפונקצייה הזו?

פורסם

NX הכוונה ? בביוס בהגדרות מעבד "No-Excute Memory Protection".

פורסם
  • מחבר

תוכל להסביר על הפונקצייה הזו?

אילו הייתי יודע לא הייתי שואל אתכם ???

פורסם

אם אתה לא יודע - למה אתה צריך את זה :nixweiss:

פורסם

אני לא יודע מה זה אבל windows 8 בוודאות תומכת במעבד+לוח הנ"ל.

פורסם
  • מחבר

חלונות 8 מבצעת בדיקת מערכת לפני התקנה לוודא שהרכיבים יכולים לתמוך במערכת הפעלה

ובבדיקה אני מקבל הודעה שנאמר שחלונות 8 לא יוכל להיות מותקן במחשב עכב הפונקציות הללו

אילו הייתי יודע איך להצמיד תמונה לחלון השאלה הייתי מעלה את ההודעה ואולי זה היה ברור יותר.

מה בנוגע לאיתחול מאובטח מה זה? ולמה יש צורך בו ?

פורסם

NX=No Execute Bit

זהו סימן עבור מערכת ההפעלה שבלוק זיכרון מסויים לא איננו בר-הרצה. נועד לאבטחה

Secure Boot

זהו מנגנון ב-BIOS שמונע מקוד שאיננו מאושר מראש להיטען בעת האיתחול. זה על מנת למנוע מתוכנות אחרות לעלות לפני תוכנה אחרת ש"קיבלה אישור"

תכל'ס הSecure Boot הוא המצאה של מייקרוסופט שנועדה להגביל אחרים, משתמשי לינוקס לרוב יבטלו את זה ב-BIOS. בעולם הקוד הפתוח קוראים לזה Restricted Boot כי יותר משזה נועד להגן על המחשב, זה נועד למנוע אחרים להיטען באיתחול.

NX היא תכונה של המעבד שיש אותה למעבד שלך (תצטרך להפעיל את זה ב-BIOS)

SecureBoot היא תכונה של הלוח/BIOS . תצטרך לשדרג את הBIOS שלך אם היצרן הוציא גירסה עם זה. ואם לא, אז תישאר עם חלונות 7.... ותגיד יפה תודה למייקרוסופט על השירות הנפלא ללקוחותיה.

הערה נוספת על לינוקס וSecureBoot

יש חברות שישתמשו במפתח של מייקרוסופט על מנת לאתחל את המחשב. RedHat בחרה באפשרות הזאת. יש חברות שישתמשו במפתח משל עצמן למשל החברה שמאחרי ubuntu בכל מקרה זה יצר בעיות עבור מי שרוצה מחשב עם dual-boot.

פורסם

גם לי נכתב על האתחול המאובטח, האם אני חייב את זה, או שאפשר להתקין בלי זה?

פורסם
  • מחבר

NX=No Execute Bit

זהו סימן עבור מערכת ההפעלה שבלוק זיכרון מסויים לא איננו בר-הרצה. נועד לאבטחה

Secure Boot

זהו מנגנון ב-BIOS שמונע מקוד שאיננו מאושר מראש להיטען בעת האיתחול. זה על מנת למנוע מתוכנות אחרות לעלות לפני תוכנה אחרת ש"קיבלה אישור"

תכל'ס הSecure Boot הוא המצאה של מייקרוסופט שנועדה להגביל אחרים, משתמשי לינוקס לרוב יבטלו את זה ב-BIOS. בעולם הקוד הפתוח קוראים לזה Restricted Boot כי יותר משזה נועד להגן על המחשב, זה נועד למנוע אחרים להיטען באיתחול.

NX היא תכונה של המעבד שיש אותה למעבד שלך (תצטרך להפעיל את זה ב-BIOS)

SecureBoot היא תכונה של הלוח/BIOS . תצטרך לשדרג את הBIOS שלך אם היצרן הוציא גירסה עם זה. ואם לא, אז תישאר עם חלונות 7.... ותגיד יפה תודה למייקרוסופט על השירות הנפלא ללקוחותיה.

הערה נוספת על לינוקס וSecureBoot

יש חברות שישתמשו במפתח של מייקרוסופט על מנת לאתחל את המחשב. RedHat בחרה באפשרות הזאת. יש חברות שישתמשו במפתח משל עצמן למשל החברה שמאחרי ubuntu בכל מקרה זה יצר בעיות עבור מי שרוצה מחשב עם dual-boot.

זה מאוד חמור מה שאתה אומר על Secureboot וזאת כי מאחר ואין מערכת הפעלה אחרת למשתמש הממוצא שניתן להתקין על המחשב זה אומר שהרבה מאוד משתמשים לא יוכלו לשדרג את מערכת ההפעלה ,נראה לי כי במדינות מסויימות זה עלול להוביל לתביעה משפטית כפי שראינו בנוגע למדייה פלייר של מקרוסופט, מי שרכש מחשב לפני שנה ורוצה לשדרג לחלונות 8 יזדקק להחליף את החומרה? מדובר בהוצעה נכבדת של מיליוני אזרחים בעולם כי אין תחליף למקרוסופט בתחום הבייתי

עוד הערה באחד הפרסומים של מקרוסופט או באחד הכתבות על חלונות 8 נאמר שיש למערכת יכולת להיטען על מחשבים

ישנים אפילו טוב יותר מכל מערכות ההפעלה שיצאו עד היום ?????????

פורסם

אני יכולתי להמשיך עד לשלב הקנייה (כבר קניתי), האם זה אומר שלא יהיו לי בעיות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים